YOUNG BUSINESS CREATORS: Ένα καινοτόμο camp καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

YOUNG BUSINESS CREATORS: Ένα καινοτόμο camp καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, την εβδομάδα 18-22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT, Βασ. Σεβενίδη 17, 55535 Πυλαία Θεσσαλονίκη, το καινοτόμο πρόγραμμα καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος Young Business Creators.

Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά που ολοκληρώνουν την Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού και είναι στα αγγλικά, φυσικά σε επίπεδο που να γίνεται κατανοητό από τα παιδιά.

Το Young Business Creators βασίζεται στη μέθοδο του Ιδρύματος Jacobson του Πανεπιστημίου της Αϊόβα για την Νεανική Επιχειρηματικότητα. Η τεχνογνωσία και το εκπαιδευτικό υλικό υιοθετήθηκαν από το Κολλέγιο Anatolia.

Το θερινό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT. Οι μαθητές μέσω καθοδήγησης και ομαδικής εργασίας, ως νεαροί επιχειρηματίες, μαθαίνουν πώς να χτίζουν τις μικρές επιχειρήσεις τους. Ξεκινάνε από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, το brand name, την παραγωγή των προϊόντων τους, μέχρι και την πώλησή τους. Επισκέπτονται επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης όπου στελέχη θα τους παρουσιάσουν πώς λειτουργεί μία σύγχρονη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από επιχειρηματίες και διαφημιστές τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους σύμφωνα με το target group που απευθύνονται. Την τελευταία μέρα του προγράμματος τα παιδιά παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους γονείς τους και τους χορηγούνται διπλώματα.

Χάρη στο πρόγραμμα, τους έμπειρους εκπαιδευτές μας, και τα ζωντανά παραδείγματα επιχειρήσεων που βλέπουν, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως η επιχειρηματικότητα είναι δημιουργία, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, και αποτελεί μια μελλοντική ευκαιρία ανάπτυξης.

Το κόστος της συμμετοχή στο Young Business Creators είναι 295 € και περιλαμβάνει δεκατιανό, επισκέψεις, μπλουζάκι, και υλικά για την κατασκευή των προϊόντων. Δεν περιλαμβάνει μεσημεριανό, το οποίο μπορεί να φέρνει κάθε παιδί μαζί του, ή να προμηθεύεται από το κυλικείο του ACT. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 πμ και διαρκεί μέχρι τις 3 μμ. Σε περίπτωση που χρειαστεί, τα παιδιά μπορούν να έρχονται και να φεύγουν μισή ώρα νωρίτερα ή αργότερα αντίστοιχα ( 8.30 π.μ. και 3.30 μ.μ.)

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στο Young Business Creators για τις 18-22 Ιουνίου επισκεφτείτε το www.act.edu/ybc. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2310 398347.