Βίος χωρίς Βία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βίος χωρίς Βία

Με αφορμή τα εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής, ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής αλλά και οπαδικής βίας, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 17/9/2023, στο Πάρκο Ανθοκομικής, Λεωφόρου Στρατού 2, έναντι ΕΡΤ3, ειδική εκδήλωση με τίτλο “Βίος χωρίς Βία”.

Για μια πόλη που συντεταγμένα θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας από όπου κι αν προέρχονται, κοινωνικοί κι επιστημονικοί φορείς, εθελοντικό κίνημα και απλοί πολίτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη γνώση τους με αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και ακαδημίες, για να εντοπίσουν τη ρίζα, να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας και να αντιμετωπίσουν μαζί τις προκλήσεις, για έναν βίο χωρίς…βία.

Επιστημονικό προσωπικό, διακεκριμένοι αθλητές και εκπρόσωποι ομάδων και φορέων, αρμόδιων σε θέματα βίας, ανοίγουν την ατζέντα όλων των μορφών βίας, από την κοινωνική μέχρι και την ψηφιακή, ενημερώνουν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις μεθόδους αντιμετώπισης, ενώ παράλληλα μέσα από βιωματικά παιχνίδια προσκαλούν τους γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό αθλητικών συλλόγων και σχολείων της πόλης μας.

Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους γνωστοί αθλητές της Θεσσαλονίκης καθώς και Ακαδημίες των μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΑΟΚ) για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενότητας και εξάλειψης της βίας.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης είναι ένας φάρος διαμόρφωσης μιας άλλης κοινωνικής και αθλητικής κουλτούρας ώστε η νέα γενιά να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας και άρνησής της να “συνεχίσει αυτό το παιχνίδι” της αλληλοκαταστροφής!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 17.30 – 19.30

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.