Thesspuppet Festival 2017 | Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Thesspuppet Festival 2017 | Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας

To ThessPuppet επιστρέφει! Μέρες σαν παραμύθι στην πόλη! 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

19 θίασοι από 9 χώρες, 75 παραστάσεις!

Τι θα δείτε; Θέατρο και κουκλοθέατρο, στα ελληνικά, αλλά και χωρίς λόγια και με πολλή μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις!

Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις και ξεχωριστές παραστάσεις που δεν έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα με θιάσους από την Αργεντινή και τη Βραζιλία ως την Ισπανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ!

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου “THESSPUPPET ’17” με παράλληλες εκδηλώσεις, και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Παραστάσεις πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα. Η μαγεία επιστρέφει στην πόλη!

Επικοινωνία

 +30.6977635606, +30.2310276069

info@thesspuppet.gr

Και κάτι για πρώτη φορά! Το Τeatro Mobile στη Θεσσαλονίκη, ένας πολυχώρος πάνω σε ρόδες!

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μαζί με τα παιδιά σας τις παραστάσεις αυτές που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό, ειδικά διαμορφωμένα ως κινητά θεατράκια!

Σε υπαίθριο χώρο, σε κεντρικά σημεία, θα στηθούν τα κινητά θέατρα ως κλειστή πλατεία με πρόσβαση στις δυο αίθουσες και στις δραστηριότητες μέσα και έξω – έτσι εκτός από την σκηνή του θεάτρου, θα διασκεδάσετε στον χώρο αναψυχής, που περιλαμβάνει μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο γεμάτο διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια).

Πρόκειται δηλαδή για έναν υπαίθριο πολυχώρο!

Il teatro mobile – Το κινητό θέατρο

5, 6 & 7 Νοεμβρίου στο Δήμο Λαγκαδά

8, 9 & 10 Νοεμβρίου στο Δήμο Δέλτα

11, 12 & 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους

Λίγα Λόγια για το Thesspuppet Festival

Το «Thesspuppet Festival» είναι μια θεατρική και κοινωνική πρόταση που στοχεύει στην προώθηση του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα ως μια παραδοσιακή μορφή τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χωρίς να χάσει την λαϊκή καταγωγή του, έχει προσαρμοστεί στους σύγχρονους καιρούς και καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο σύγχρονο θέατρο.

Προτείνει, επίσης, με επιστημονικό και πρακτικό τρόπο την τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα ως παιδαγωγικό εργαλείο για όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι ένα διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός, αναγνωρισμένο παγκοσμίως στον διεθνή χάρτη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα. Στοχεύει να συμβάλει στο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης με σκοπό την καθιέρωση της πόλης ως προορισμό και σημείο αναφοράς στην Ελλάδα για τους λάτρεις αυτής της τέχνης.

Το “Thesspuppet Festival”, είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας εμπειρίας στον καλλιτεχνικό και οργανωτικό τομέα της τέχνης του θεάτρου με κούκλες & αντικείμενα όπως και του σωματικού θεάτρου.

Συντονιστής του φεστιβάλ είναι ο Juanjo Corrales, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια, συνεργάζεται και διευθύνει αντίστοιχες διοργανώσεις: 1987 – 2016: Εξωτερικός συνεργάτης του «International Puppet Festival of Bilbao». 1999 – 2015: Διευθυντής του “Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς». 2007 – 2012: Διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κύπρου στο Δήμο Λατσιών – Λευκωσίας». Από το 2016: Διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρο και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης». Από το 2017: Διευθυντής του «International Puppet Festival of Bilbao».

Ημερολόγιο πρόγραμμα Παραστάσεων για το Οικογενειακό & θεατρόφιλο κοινό

3 Νοεμβρίου/ Παρασκευή  

19:00 στο «Άνετον». Θίασος “Zero en Conducta”, Ισπανία & Μεξικό με το έργο «Allegro ma non tropo”. Χορός με σωματικό κουκλοθέατρο, από 7 ετών(Είναι κατάλληλο και για παιδιά γυμνασίου και λυκείου). Χωρίς λόγια.

 

4 Νοεμβρίου/ Σάββατο 

17:00 & 18:00. Στο φουαγέ του Δημαρχιακού Μεγάρου. Pep Beltran & Πετρίνα Βάσσου (Ισπανία & Ελλάδα). Εργαστήριο για την ιστορία του θέατρο σκιών στους διάφορους πολιτισμούς με κατασκευές και παιχνίδια. Για γονείς με τα παιδιά τους.  

Λόγω ανωτέρας βίας ακυρώνεται η παράσταση του Σαββάτου “La Dulce Ingeborg”.Με σεβασμό προς το κοινό και τη ροή του φεστιβάλ, αντικαθίσταται η παράσταση με μία εξίσου σπουδαία, ονόματι “Ridi Ridi”.

20:00 στο «Άνετον» RidiRidi(Γέλα Γέλα) του Ρενάτο Κούρτσι. Παράσταση κουκλοθεάτρου και παντομίμας.

Κατηγορία Κοινού: Από 6 χρονών και πάνω.

 

5 Δεκεμβρίου/ Κυριακή

19:00 στο «Άνετον». “Cia. Borja Ytuquepintas” από την Καταλονία – Ισπανία με το έργο «Όνειρα από άμμο». Ζωγραφική με άμμο επί σκηνής με ζωντανή μουσική, από 5 ετών. Χωρίς λόγια. Οικογενειακό & θεατρόφιλο κοινό.

 

6 Νοεμβρίου/ Δευτέρα

19:00 στο «Άνετον». “Roberto White Puppet Theatre” από Ισπανία – Αργεντινής με το έργο “Criaturas particulares”. Σωματικό κούκλο-θέατρο, παντομίμα & αντικείμενα. Από 6 ετών. Χωρίς λόγια.

 

7 Νοεμβρίου/ Τρίτη

19:00 στο «Άνετον». “Teatro de la Plaza” από το Sao Paolo της Βραζιλίας με το έργο «Ιστορίες από σκουπίδια». Θέατρο με κούκλες και αντικείμενα. Από τις «Φαβέλες» του  Sao Paolo, ο άνθρωπος που μαζεύει χαρτόνια και πλαστικά από τα σκουπίδια, μας αφηγείται  ιστορίες για το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Από 6 ετών. Χωρίς λόγια.

 

 

8 Νοεμβρίου/ Τετάρτη 

19:00 στο «Άνετον».  Ομάδα αφήγησης παραμυθιών “Action Art”.

Οικογενειακό & θεατρόφιλο κοινό.

 

9 Νοεμβρίου/ Πέμπτη 

19:00 στο «Άνετον».  Ελληνικό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση με το έργο «Η Ειρήνη». Παράσταση Καραγκιόζη με ζωντανή μουσική στα ελληνικά.

 

10 Νοεμβρίου/ Παρασκευή

19:00 στο «Άνετον».  “The train theatre” από την Ιεροσόλυμα (Ισραήλ) με το έργο Tailor Made”. Θέατρο με κούκλες και αντικείμενα. Λίγα λόγια στα αγγλικά. Από 5 χρονών.

 

11 Νοεμβρίου/ Σάββατο 

19:00 στο «Άνετον. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. «Κουκλοθέατρο ΟΥΠΣ» με το έργο «Η Οδύσσεια». Κουκλοθέατρο από 3 ετών. Στα ελληνικά..

http://www.oupspuppetry.gr/παραστάσεις/   

 

12 Νοεμβρίου/ Κυριακή 

Από τις 10:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους από την Ιταλία:
11:00 & 12:00 & 17:00, “IL TEATRO MOBILE” με τους «Girovago e Rondella”με το έργο “Το ζωντανό χέρι”
11:30 & 12:30 & 17:30,“IL TEATRO MOBILE” με τους “Dromosofistas” με το έργο “Αντίποδες”
13:30 Circo Vertigo από την Ιταλία με το έργο «Michelino Circus»

12:00 στο «Άνετον».  Ομάδα κουκλοθέατρο «Καρυδότσουφλο. «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο». Παράσταση για την πρόληψη του καπνίσματος

17:00 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου «Μ. Αναγνωστάκης» ο “ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO” με το έργο «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”. Tεχνική Κουκλοθέατρο με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Διάρκεια 50 λεπτά. Ηλικίες: κατάλληλο για όλους απο 3+. Γλώσσα: Στα ελληνικά

18:30 Στο Θέατρο “Άνετον¨, “Circo Vertigo” από την Ιταλία με το έργο «Michelino Circus». Μικρή παράσταση σύγxρονο τσίρκο, κατάλληλο για όλους και χωρίς λόγια.

19:00 στο «Άνετον». “Jes Martin’s”, από Ισπανία (Salamanca), με το έργο “Stradivarius”. Παντομίμα με κούκλες και μουσική για την ιστορία του μαέστρο Stradivarius: Παράσταση βασισμένη στην πολλαπλή νοημοσύνη συνδυάζοντας ζωντανή κλασική μουσική και το σωματικό θέατρο. Από 5 ετών. Χωρίς λόγια.

 

Ημερολόγιο πρόγραμμα Παραστάσεων & δραστηριοτήτων για σχολεία και εκπαιδευτικούς

 

3 Νοεμβρίου/ Παρασκευή 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

 

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». Θίασος «Zero en conducta”, Ισπανία & Μεξικό με το έργο «Allegro ma non tropo”. Χορός με σωματικό κουκλοθέατρο, από 7 ετών (Είναι κατάλληλο και για παιδιά γυμνασίου και λυκείου). Χωρίς λόγια.

 

09:30 & 11:30. Στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Θίασο «Λήδα Βαρβαρούση », από την Ελλάδα. με το έργο τους Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα. Από 4 ετών στα ελληνικά. Αφήγηση παραμυθιών με χρήση αντικειμένων και επιτόπου εικονογράφηση. Κατηγορία Κοινού: Σχολικό.

 

15:30 με 19:30. Στο φουαγέ του Δημαρχιακό Μέγαρο. Πρακτικό Workshop για εκπαιδευτικούς. Διάρκεια: 4 ώρες. Εμψυχωτής: Pep Beltran (Ισπανία – Βαλένθια). Τίτλος: ”Στη χώρα των Σκιών’. Το θέατρο σκιών: Ιστορία και παιδαγωγική χρήση στις τάξεις

 

15:00 με 21:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Έναρξη σεμιναρίου για ηθοποιούς, κουκλοπαίχτες, εκπαιδευτικούς καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη με τίτλο «Δημιουργικό εργαστήρι καλλιτεχνικής ενδυνάμωσης και εμψύχωσης μέσω της θεραπευτικής τεχνικής Μάσκες Ψυχής». Διάρκεια: 15 ώρες στις 3 & 4 Νοεμβρίου .

Καθηγήτριες: Χρυσάνθη Δαφοπούλου και Νικολέττα Βερύκιου.

  

4 Νοεμβρίου/ Σάββατο 

Από 12:00 έως 13:30. THESSPUPPET 2017 – STREET CIRCUS DAY. Τσίρκο – θέατρο δρόμου με το Circo Vertigo (Italia). Πεζόδρομος της Αγ. Σοφίας. Δωρεάν είσοδος.  

10:00 με 19:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου. Σεμιναρίου με τίτλο «Δημιουργικό εργαστήρι καλλιτεχνικής ενδυνάμωσης και εμψύχωσης μέσω της θεραπευτικής τεχνικής Μάσκες Ψυχής». Δεύτερο Μέρος. Καθηγήτριες: Χρυσάνθη Δαφοπούλου και Νικολέττα Βερύκιου

 

 

5 Δεκεμβρίου/ Κυριακή 

10:00 με 14:00 & 15:30 με 18:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου. Έναρξη σεμιναρίου για ηθοποιούς, κουκλοπαίχτες & εκπαιδευτικούς με τίτλο “LESS IS MORE” με την Damiet Van Dalsum (Ολλανδία). Διαρκεια: 14 ώρες στις 5, 6 & 7 Νοεμβρίου 

 

 

6 Νοεμβρίου/ Δευτέρα 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=022TDr4rKJg    

 

09:30 & 11:30 στο «Άνετον».“Cia. Borja Ytuquepintas” από την Ισπανία – Καταλονία με το έργο «Όνειρα από άμμος». Ζωγραφική με άμμο επί σκηνής με ζωντανή μουσική, από 5 ετών. Χωρίς λόγια. Είναι κατάλληλο και για παιδιά γυμνασίου και λυκείου.

 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου. “Κουκλοθέατρο Μαμακούκα” από την Ελλάδα με το έργο  “Ιστορίες του δάσους”. Κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική και τραγούδια για μικρά – μικρά παιδιά. Από 3 ετών. 

15:00 με 19:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Σεμιναρίου για ηθοποιούς, κουκλοπαίχτες & εκπαιδευτικούς με τίτλο “LESS IS MORE” με την Damiet Van Dalsum (Ολλανδία). Δεύτερη Συνάντηση.

 

7 Νοεμβρίου/ Τρίτη 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

 

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». “Roberto White Puppet Theatre” από Ισπανία – Αργεντινής με το έργο “Criaturas particulares”. Σωματικό κούκλο-θέατρο, παντομίμα & αντικείμενα. Από 6 ετών. Είναι κατάλληλο και για παιδιά γυμνασίου. Χωρίς λόγια..

 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. «Εργαστήρι Μαιρηβή» από την Ελλάδα. Με το έργο «Ο μισοκοκοράκος» Κουκλοθέατρο από 3 ετών. Στα ελληνικά.

http://www.mairivi.gr

15:00 με 19:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχικού Μεγάρου. Σεμιναρίου για ηθοποιούς, κουκλοπαίχτες & εκπαιδευτικούς με τίτλο “LESS IS MORE” με την Damiet Van Dalsum (Ολλανδία). Τρίτη Συνάντηση. 

 

8 Νοεμβρίου/ Τετάρτη 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=022TDr4rKJg    

  

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». “Teatro de la Plaza” από το Sao Paolo της Βραζιλίας με το έργο «Ιστορίες από σκουπίδια». Θέατρο με κούκλες και αντικείμενα. Από τις «Φαβέλες» του  Sao Paolo, ο άνθρωπος που μαζεύει χαρτόνια και πλαστικά από τα σκουπίδια, μας αφηγείται  ιστορίες για το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Από 6 ετών. Χωρίς λόγια.

 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. «Εργαστήρι Μαιρηβή» από την Ελλάδα. Με το έργο «Ο μισοκοκοράκος» Κουκλοθέατρο από 3 ετών. Στα ελληνικά.

http://www.mairivi.gr

15:00 έως 18:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Διημερίδα για εκπαιδευτικούς: «Το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» Ομιλίες & παρουσιάσεις καλών πρακτικών. Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων 130 άτομα.

 

9 Νοεμβρίου/ Πέμπτη 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=022TDr4rKJg     

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». Ελληνικό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση με το έργο «Η Ειρήνη». Παράσταση Καραγκιόζη με ζωντανή μουσική στα ελληνικά. 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. «Κουκλοθέατρο ΟΥΠΣ» με το έργο «Η Οδύσσεια». Κουκλοθέατρο από 3 ετών. Στα ελληνικά.

http://www.oupspuppetry.gr/παραστάσεις/

15:00 έως 18:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Διημερίδα για εκπαιδευτικούς: «Το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»

Ομάδες εργασίας & εργαστήρια.

Ανώτερο αριθμός συμμετεχόντων 90 άτομα.

 

10 Νοεμβρίου/ Παρασκευή 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=022TDr4rKJg     

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». “The train theatre” από την Ιεροσόλυμα (Ισραήλ) με το έργο “Tailor Made”. Θέατρο με κούκλες και αντικείμενα. Είναι ένα φανταστικό ταξίδι που ένας ναύτης αφηγείται μεταμορφώνοντας και ζωντανεύοντας τα εργαλεία ραπτικής του. Λίγα λόγια στα αγγλικά. Από 5 χρονών.

 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. «Κουκλοθέατρο ΟΥΠΣ» με το έργο «Η Οδύσσεια». Κουκλοθέατρο από 3 ετών. Στα ελληνικά.

http://www.oupspuppetry.gr/παραστάσεις/

15:00 με 19:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Έναρξη σεμιναρίου για κουκλοπαίκτες, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές με τίτλο “Θεατρική κούκλα & αντικείμενο: μέσο και μεσολαβητής”με την Rene Baker (Μ. Βρετανία). Διαρκεια: 12 ώρες στις 10, 11 & 12 Νοεμβρίου

 

11 Νοεμβρίου/ Σάββατο  

15:00 με 19:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Έναρξη σεμιναρίου για κουκλοπαίκτες, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές με τίτλο “Θεατρική κούκλα & αντικείμενο: μέσο και μεσολαβητής”με την Rene Baker (Μ. Βρετανία)Δεύτερη Συνάντηση.

 

12 Νοεμβρίου/ Κυριακή 

10:00 με 14:00. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Έναρξη σεμιναρίου για κουκλοπαίκτες, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές με τίτλο “Θεατρική κούκλα & αντικείμενο: μέσο και μεσολαβητής”με την Rene Baker (Μ. Βρετανία). Τρίτη συνάντηση.

 

13 Νοεμβρίου/ Δευτέρα 

09:00 με 13:00. Εργαστήρια στα σχολειά για μαθητές: Τίτλος: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Έκθεση -Εργαστήριο ”Στη χώρα των Σκιών”. Διάρκεια: Μια διδακτική ώρα στις 3, 6, 7, 8, 9, 10 & 13  Νοεμβρίου. Μέρος: Στα δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια. Απο τους Pep Beltran, Βαλένθια – Ισπανία & Πετρίνα Βάσσου, Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=022TDr4rKJg     

 

09:30 & 11:30 στο «Άνετον». “Jes Martin’s”, από Ισπανία (Salamanca), με το έργο “Stradivarius”. Παντομίμα με κούκλες και μουσική για την ιστορία του μαέστρο Stradivarius: Παράσταση βασισμένη στην πολλαπλή νοημοσύνη συνδυάζοντας ζωντανή κλασική μουσική και το σωματικό θέατρο. Από 5 ετών. Χωρίς λόγια.

 

 

09:30 & 11:30. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Ομάδα κουκλοθέατρο «Καρυδότσουφλο. «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» .Παράσταση για την πρόληψη του καπνίσματος. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και είναι προσαρμοσμένη στο ηλικιακό επίπεδο των παιδιών καθώς η πρόληψη συνιστά την πρώτη γραμμή άμυνας.

 

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ThessPuppetFestival

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του ThessPuppetFestival σε pdf

 

Επικοινωνία

 +30.6977635606, +30.2310276069

 info@thesspuppet.gr

Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολικών παραστάσεων 2310276069 6942866676 & 6977635606  info.thesspuppet@gmail.com
Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια: seminars.thesspuppet@gmail.com & 6936 946171

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων:

  • 6 ευρώ για τις σχολικές παραστάσεις
  • 4 ευρώ για τα εργαστήρια στα σχολεία
  • 8 ευρώ για το κοινό στις απογευματινές παραστάσεις
  • 6 ευρώ για οικογενειακό εισιτήριο (Γονέα με 2 + παιδιά)
  • 50 ευρώ πάσο για όλες τις 13 παραστάσεις για το κοινό
  • 80 ευρώ, το κάθε σεμιναριο.

20 ευρώ, τιμή για το εργαστήρι του Pep Beltran

20 ευρώ, τιμή για το εργαστηρίου του  Pep Beltran

 

Προπώληση εισιτηρίων

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις για το κοινό, πωλούνται από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Θέατρο Άνετων, Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως

Ώρες & μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: από 3 έως 12 Νοεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00 & από τις 17:00 έως τις 19:00

Τηλέφωνο εκδοτηρίων: 2310. 869.869

Εκδοτήριο για προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Αριστοτέλους 7 από τις 16 Νοεμβρίου σε ώρες καταστήματος.

Επικοινωνία

 +30.6977635606, +30.2310276069

 info@thesspuppet.gr

Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολικών παραστάσεων 2310276069 6942866676 & 6977635606  info.thesspuppet@gmail.com
Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάρια: seminars.thesspuppet@gmail.com & 6936 946171

 

Ημερομηνίες:                                      

Από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2017

 

Χώρες που συμμετέχουν:                  

9 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία, Χιλή, Ισραήλ & Ελλάδα)

Αριθμός θιάσων:                                

19  θίασοι

 

Χώροι διεξαγωγής:                            

Στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον»

Στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου

Στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Στα χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης (θα διευκρινιστεί)

 

*“VERIA PUPPET FESTIVAL 2017”: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας με αυτόνομη ταυτότητα από 1 ως 5 Νοεμβρίου στο Χώρο  Τεχνών του Δήμου Βέροιας, Οργάνωση ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βασ. Γεωργίου 1Α, 54640, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 877900

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Για το ThessPuppet:
6977635606, 2310276069
info@thesspuppet.gr

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.