On the Road Workshop: Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

On the Road Workshop: Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Στην καρδιά του φθινοπώρου, την Κυριακή 15 Οκτώβρη, το “Νους & Γνώση”  πάει βουνό, πάει στην Ήπειρο!

Για τρίτη χρονιά θα πάρουν τους δρόμους του πολιτισμού, της ιστορίας μας στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια. Πολιτιστικοί προορισμοί που αξίζει τον κόπο να τους επισκεφτούν όλοι! Η ομάδα του Νους & Γνώση γνωστή για τις ανησυχίες της, τον σωστό προγραμματισμό και οργάνωση αλλά και για το χιούμορ της!

Πρώτη και καλύτερη η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Πρόκειται για μια συλλογή μοναδική και έναν υπέροχο χώρο πολιτισμού, ανοιχτόκαρδο, φιλικό και με υψηλή αισθητική. Στα απόλυτα συν της εκδρομής είναι η συγκλονιστική φύση της Πίνδου, την οποία οι συμμετέχοντες θα χαρούν συνδυαστικά!

Έχει προγραμματιστεί ξενάγηση για τους συνοδούς και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους ενώ μπορεί να πάρουν μέρος παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

 

On The road εργαστήριο πολιτιστικών εκδρομών και συναντήσεων με το ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και με την εκπαιδευτική επιμέλεια της μουσείο- παιδαγωγού Despoina Tsiptse.

 

Λίγα λόγια για την Πινακοθήκη

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ έχει σε μόνιμη έκθεση αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη, Τέτση και πολλών ακόμα. Η Συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στις 15 Οκτώβρη, η Πινακοθήκη θα είναι κλειστή και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10.

Ηλικίες: παιδιά δημοτικού με γονείς

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ/παιδί και 5 ευρώ ο συνοδός (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις)

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό παιχνίδι (φυτολόγιο) στην αυλή της μεταβυζαντινής μονής του Αγίου Νικολάου.

Υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και Ηπείρου και φυσικά μπορούν να ακολουθήσουν οικογένειες από οποιοδήποτε γεωγραφικό τόπο.

Θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά μέσα μεταφοράς για καλύτερη προσωπική διαχείριση του χρόνου.

Υπάρχει η δυνατότητα μεσημεριανού φαγητού στο Ανήλιο (διπλανό, υπέροχο χωριουδάκι), ανάλογα με την διάθεση του καθενός.

Εγγραφές και πληροφορίες
  • στο τηλέφωνο 2310907422
  • στο email nousgnosi@gmail.com
  • ή με μήνυμα στην σελίδα ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Νους και Γνώση

Βιβλιοπωλείο

Νικολάου Πλαστήρα 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 907422

Email: nousgnosi@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.