Ταμανγκούρ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ταμανγκούρ

παρουσίαση του μυθιστορήματος με τη συγγραφέα Λέτα Σεμάντενι

Το Goethe-Institut Thessaloniki και οι Εκδόσεις Loggia σας προσκαλούν την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Λέτα Σεμάντενι «Ταμανγκούρ» στη Βιβλιοθήκη του Goethe Institut Thessaloniki.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ένα χωριό στην κοιλάδα γεμάτο σκιές. Το ποτάμι έχει χαράξει βαθιές αυλακιές μες στον βράχο. Μια εκκλησία, ένα σχολείο, η πλατεία του χωριού με το παγκάκι των ψεμάτων. Εδώ ζουν το παιδί με τη γιαγιά. Η τρίτη καρέκλα στο τραπέζι είναι άδεια. Ο παππούς, ο οποίος ήταν κυνηγός, είναι τώρα στο Ταμανγκούρ …».

«Έχεις αμυδρά την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ιστορία που ξετυλίγεται σε ένα μέρος μακρινό ή θα μπορούσε και οπουδήποτε κι αρχίζεις να μεταφέρεσαι, με έναν αργό αλλά αποφασιστικό τρόπο, σ’ αυτό το απροσδιόριστο μυθιστορηματικό τοπίο, στο οποίο σύντομα καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι όχι για να συναντήσεις μια κλασική πλοκή, αλλά για να παρατηρήσεις, μέσα από μία τριτοπρόσωπη αφήγηση χαμηλόφωνη χωρίς εξάρσεις –πότε υπό το βλέμμα του μικρού παιδιού και πότε της γιαγιάς του– τον κόσμο». (Αλεξάνδρα Μητσιάλη, bookpress.gr, 23.01.2024)

Ομιλητές/ -τριες:

  • Λέτα Σεμάντενι, συγγραφέας
  • Τέο Βότσος, μεταφραστής

Συντονισμός/ εισήγηση: Αλεξάνδρα Μητσιάλη, συγγραφέας

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Λέτα Σεμάντενι (1944, Σκουόλ, Ένγκαντιν) σπούδασε γλώσσες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Κατά διαστήματα έζησε κι εργάστηκε στη Λατινική Αμερική, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη. Η Σεμάντενι γράφει ποίηση, είτε στα ραιτορομανικά είτε στα γερμανικά. Για το Ταμανγκούρ, το πρώτο της μυθιστόρημα, που στο μεταξύ έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, τιμήθηκε το 2016 με το Ελβετικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Για το σύνολο του έργου της τής απονεμήθηκε το 2023 το Grand Prix Suisse de Littérature (Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας).

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ώρα: 18.00 – 20.00

Γλώσσα: Γερμανικά και Ελληνικά (με μετάφραση)

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66

Τηλ. επικοινωνίας: 2310 889585

Περισσότερα για την εκδήλωση δείτε στο site του Goethe

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Goethe-Institut Thessaloniki

Γερμανικό Ινστιτούτο

Βασιλίσσης 'Ολγας 66, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 889610

Email: info-thessaloniki@goethe.de

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.