Ο Ψαροτρομάρας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Ψαροτρομάρας

από το Κου-κλο-θέατρο Κρήτης

Το “Κου-κλο-Θέατρο Κρήτης” ξαναχτυπά και έρχεται για μια διπλή παράσταση στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη, την Κυριακή 27/03 και ώρα 11.30  με τον αγαπημένο των παιδιών “Ψαροτρομάρα”!

Η παράσταση έχει τεράστια επιτυχία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά! Είναι γραμμένο από τη Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του ’80 και πρόκειται για ένα διαχρονικό παιδικό έργο, βγαλμένο από την ζωή. Με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης “νιώθουν” την αδικία! Έτσι βοηθούν τα ψαράκια να επαναστατήσουν ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι, γκρεμίζοντας τα σπίτια τους, στον βυθό της Ψαροχώρας.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα αποθαρρύνει.
Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά “Κάτω ο Ψαροτρομάρας”!
Εκεί θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα και εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα.
Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή άλλως ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά! Μα οι μικροί φίλοι του βυθού, έχουν σπάσει πλέον τον φόβο τους, θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα!

 

Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει συχνά σε κάτι “απλοϊκό”, με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, το Κουκλοθέατρο Κρήτης προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κου-κλο-θέατρο Κρήτης στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 27 Μαρίου 2022

Ώρα: 11.30

Διάρκεια: 60′

για παιδιά από 3 έως 11 ετών

Γενική Είσοδος

  • Προπώληση 8€
  • Ταμείο 10€

Κρατήσεις: theatrosofouli.gr

Περισσότερες πληροφορίες: www.kouklotheatro.gr
Τηλ: 6977987248 | 2310 423.925

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 423925

Links: www.theatrosofouli.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση ΑμεΑ
Πρόσβαση ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5 
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.