Παραθινούπολη 2024 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παραθινούπολη 2024

 

Παιδικό φεστιβάλ Δήμου Καλαμαριάς

Η μεγάλη γιορτή των παιδιών, 31 Μαΐου ως 2 Ιουνίου, Ακτή Αρετσού παιχνίδια, εργαστήρια, καλλιτεχνικές παραστάσεις

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού διοργανώνουν για 22η χρονιά το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2024», το  φεστιβάλ της Βόρειας Ελλάδας για παιδιά έως 12 ετών.

Για τρεις ημέρες, από τις 31 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου,  η Ακτή Αρετσού θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί παιδιά και γονείς!

Φιλοξενούνται περισσότερες από 75 εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις ενώ ένα πολύχρωμο πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες στις Γωνιές παιχνιδιών και στις Γωνιές των Εργαστηρίων. Διασκεδαστικά παιχνίδια περιπέτειας, sensory & messy play, ρομποτική, S.T.E.A.M. τσίρκο, σκάκι, πρωτότυπα καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων οικολογικές δράσεις, πειράματα, εργαστήρια για τον λαϊκό πολιτισμό, τη φιλία.

Στη μικρή και μεγάλη σκηνή θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, παιδικές χορωδίες, εναέρια ακροβατικά και μουσικές παραστάσεις. Συμμετέχουν 40 σημαντικοί φορείς, οργανώσεις, εργαστήρια, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις.  Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού, της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της γονεϊκότητας της συμπερίληψης και της επικοινωνίας.

 

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 31/05 και Σάββατο 01/06, 18.00 – 22.00

Κυριακή 02/06, 11.00 – 14.00 & 18.00 – 22.00

για παιδιά έως 12 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού

Κομνηνών 60, T.K. 551 32, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

THΛ.: 2313 314570

e-mail: politismos@kalamaria.gr

https://www.facebook.com/politismoskalamaria

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Δήμος Καλαμαριάς

Κομνηνών 58, 55132, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2313 314110

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.