Παραμύθι χωρίς όνομα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παραμύθι χωρίς όνομα

Πρεμιέρα για το “Παραμύθι χωρίς Όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Σοφίας  Σπυράτου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

 

Μία παρέα νέων ηθοποιών εισάγει στα παιδιά την έννοια του θεάτρου, μία ιστορία με φώτα, σκηνικά, μουσικές, κοστούμια και ταρατατζούμ, όπου όλοι παίζουν όλους τους ρόλους και ερμηνεύουν με σύγχρονη ματιά το έργο της Πηνελόπης Δέλτα “Παραμύθι χωρίς Όνομα”.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο η συγγραφέας το τοποθετεί σε μία χώρα του παραμυθιού, που όμως ξέρουμε ότι για αυτήν είναι η Ελλάδα, μία ιδέα, ένα άπιαστο όνειρο, το ιδεώδες της πατρίδας. Όπως η ίδια λέει: “θέλω να μιλήσω στα ελληνόπουλα και να τα κάνω να συλλογιστούν πως και σήμερα έχουν μία πατρίδα που είναι δυστυχισμένη και έχει ανάγκη από την αφοσίωση πολλών ατόμων που είναι ο καθένας μας!”

Το “Παραμύθι χωρίς Όνομα” μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε εποχή. Είναι μία αλληγορική ιστορία διδακτική εύκολα κατανοητή. Η Πηνελόπη Δέλτα παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή της, το Βασιλόπουλο δηλαδή το νέο ελληνόπουλο. Εκείνος που θα ζητήσει να βρει τη δύναμη να αναγεννηθεί, ψάχνοντας την αλήθεια μέσα του χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους. Παράλληλα διηγείται μία ιστορία που έχει μέσα όλη της την αγάπη για τα παιδιά και τις αξίες που θέλει να τους εμφυσήσει αλλά και να τους διασκεδάσει με κωμικούς τρόπους που μόνο αυτή ξέρει να εφευρίσκει.

 

Γράφει το 1911 ο Κωστής Παλαμάς: “το έργο προτείνει ήρωες και σκηνές που με το μονοκόμματο και το αλύγιστο, σαλεύουν, κατορθώνουν, ζούνε, μορφάζουν, θαυματουργούν! Με ήρωες και σκηνές που κρύβουν κάτι μέσα τους που τους φέρνει έξω και μακριά από τα σύνορα του άκακου παραμυθιού και τους κάνει σημάδια και σύμβολα.”

Ένας πολυδύναμος θίασος, ηθοποιοί – μουσικοί – ακροβάτες – χορευτές σας καλεί να παρακολουθήσετε μαζί του τι είναι το θέατρο, να διασκεδάσετε, να ψυχαγωγηθείτε, αλλά και να σκεφτείτε τι αξίες προτείνει. Ένα κλασικό παραμύθι επίκαιρο όσο ποτέ!

 

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Μουσική: Μίλτιάδης Παπαστάμου

Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μυζάλης

Κουστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη

Φωτογράφιση: Γιώργος Νάκης

Υπεύθυνη Οργάνωσης Παραγωγής: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Ζαρδαβάς, Μελίνα Ατρείδου, Ιωάννα Δημητριάδου, Daniel Arrando, Νίκη Τζάνα, Κορνηλία Προκοπίου, Άλκης Γκόσιος, Όλγα Πάπιστα, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μποϊκίδης, Αλέξανδρος Σαγκούρης

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 12 €, 15€

Προπώληση: Viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 262 051

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (κρατήσεις τηλ. 2310 250 303)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Αριστοτέλειον 

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 250 303

Email: pr@aristoteleion.gr

Links: www.aristoteleion.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.