Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές

Η θεατρική οµάδα A(r)CT παρουσιάζει την παράσταση για όλη την οικογένεια “Παράλληλες Κίτρινες Γραμμές” για δύο μόνο παραστάσεις στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σοφούλη.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Με έμπνευση το βιβλίο του Mark Haddon “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα µμεσάνυχτα” και έχοντας ως αφετηρία την ιστορία του Κρίστοφερ, ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, το έργο καλεί μικρούς και µμεγάλους να προβληματιστούν σχετικά µε τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, θέτοντας ερωτήματα όπως:

  • Πώς αντιλαμβανόμαστε το διαφορετικό και το ξένο;
  • Από πού ξεκινάει ο ρατσισμός και τι τον θρέφει;
  • Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε;
  • Ποια είναι η δυναμική μίας ομάδας που αποτελείται από άτομα µε διαφορετικά
    χαρακτηριστικά, ταλέντα και δεξιότητες;
  • Πως μπορούμε να µμετατρέψουμε αυτό που θεωρείται μειονέκτημα σε υπερδύναμη;

 

Δύο παράλληλες ιστορίες για όσα δεν είναι όπως φαίνονται και όσα δεν φαίνονται όπως είναι. Ιστορίες διαφορετικές όπως οι χαρακτήρες που τις διηγούνται αλλά και όμοιες όπως ο φόβος που μοιράζονται. Ιστορίες που µπλέκονται µε τα σχήματα και γίνονται γραμμές. Γραμμές που οδηγούν στην αποδοχή του εαυτού µας και του άλλου. Γραμμές που οδηγούν σε έναν κόσμο όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει περιτριγυρισμένος από αγάπη!

Οι “Παράλληλες Κίτρινες Γραμμές” είναι ένα έργο διαδραστικό που δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της διαφορετικότητας, να οξύνει την ενσυναίσθηση, τη συσχέτιση και την αντίληψή του ως προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο αλλά και να αναπτύξει µία υγιή σχέση µε το “εγώ“.

 

Η παράσταση πραγματοποιείται µε την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συντελεστές

Σύλληψη & χορογραφία: Ελένη Παπαϊωάννου
Ερμηνεία & συνδημιουργία κινησιολογικού υλικού: Παύλος Λυκούδης & Χάρης Χατζηανδρέου
Μουσική Σύνθεση & Sound Design: Πάνος Χουντουλίδης
Επιµέλεια Κοστουµιών: Μελισσάνθη Σπέη
Σκηνογραφία & Κατασκευή Σκηνικών: Μαρκέλλα Μουσσού
Βίντεο & Φωτογραφίες: Klaus Shehaj
Mental Health Promoter : Στέλιος Γαβριηλίδης

 

Λίγα λόγια για την ομάδα A(r)CT

Η οµάδα A(r)CT: Art can ACT γεννήθηκε το 2014 στην Αγγλία από τη χορογράφο, performer και εκπαιδευτικό κίνησης, Ελένη Παπαϊωάννου, µε κεντρική ιδέα πώς η τέχνη ανήκει σε όλους και πρέπει να βρίσκεται παντού. Έχει πραγματοποιήσει έως τώρα διαδραστικές site-specific παραστάσεις σε ασυνήθιστους χώρους (μετρό, πλατείες, βιβλιοπωλεία, γκαλερί, πάρκα κ.ά.), εργαστήρια που απευθύνονται σε ομάδες ποικίλων ηλικιών και σωματικών δυνατοτήτων και παραστάσεις µε στόχο την καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση και ενεργή συµμετοχή του κοινού στην τέχνη.

Μερικά από τα φεστιβάλ που έχει συμμετάσχει σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι: Refugee Week Greece 2023, Bobos Arts Festival 2023, Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2022, Istanbul Fringe Festival 2022, ImproDance Festival 2022, Culture is Athens 2021, Arc for Dance Festival 2021, Our Festival 2021, 2022 & 2023, Εκπαιδευτικό-Καλλιτεχνικό Πρόγραµµα Σίφνου “Το Μικρό και το Μεγάλο”, International Contemporary Dance Festival of Mexico City 2018, Rabbitlab 2.0, Κυριακές στην Τεχνόπολη, In Progress Feedback Festival 2017, Αthens Video Dance Project Festival 2016, 1η και 2η Πλατφόρµα σύγχρονου χορού του θεάτρου ΠΚ , 1ο Φεστιβάλ Χορού του Χοροχρόνου, Resolution 2016 και Fringe Shorts 2015 στο The Place, Summer Streets 2015 στη Regents Street, Friday League στο Theatre Delicatessen, Motus Festival στο Milton Keynes, 2ο Scratch Festival, Emerging Choreographers Platform 2015 στο Broadway Theatre.

Η ομάδα έλαβε κρατικές επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά την περίοδο 2019-2023 για τις παραγωγές “Κοίτα, Ανθρωπάκο” , “Μία ασπίδα όνειρα”, “Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές” και τις εκπαιδευτικές δια-καλλιτεχνικές δράσεις “Το Μουσείο Αλλιώς” και “Μία εικόνα…χίλιες κινήσεις”.

Η ομάδα A(r)CT έχει στόχο να δημιουργεί προσιτά και διαδραστικά έργα συνδυάζοντας χορό, κείμενο, μουσική όπως και άλλες εικαστικές τέχνες. Μέσα από τη δουλειά µας επιθυμούμε να µμεταφέρουμε μηνύματα άµµεσα συνδεδεμένα µε την καθημερινότητά µας, την κοινωνική και ανθρωπιστική ύπαρξη καθώς και τον σύγχρονο κόσμο. Την ενδιαφέρει οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να κατανοούν αυτό που παρακολουθούν, να νιώθουν ενεργοί και όχι να στέκονται απαθείς σε ό,τι συμβαίνει μπροστά τους.

www.artcanact.com

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 19.00
και Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Εισιτήριο: 8 ευρώ
Προπώληση Εδώ
Για πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2310 423.925 ή με e-mail: info@theatrosofouli.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 423925

Links: www.theatrosofouli.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση ΑμεΑ
Πρόσβαση ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5 
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.