La Nomad House – Πυγολαμπίδες
Skip to content

La Nomad House

Ένα ξεχωριστό, πολιτιστικό, διακρατικό περιοδεύον, πολυθεματικό θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας!

Στον Κήπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα εγκατασταθούν πολύχρωμες σκηνές για παραστάσεις, εργαστήρια, περίπτερα ενημέρωσης και έκθεση φωτογραφίας. Πρόκειται για μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στην πολυπολιτισμικότητα, τη συμπερίληψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Καλλιτέχνες και φορείς από τη Θεσσαλονίκη και την Ευρώπη θα έρθουν κοντά και θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει από Τετάρτη 22 Μαΐου έως και Δευτέρα 27 Μαΐου τις ώρες 11:00 – 14:00 & 17:00 – 22:00.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν γνωστές ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης μας όπως: η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, η ομάδα τσίρκου Μονόκυκλο, η ομάδα κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ, η μουσική ομάδα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ και οι αφηγήτριες Ανθή Θάνου και Ροδάνθη Δημητρέση.

Στην Κεντρική Σκηνή του φεστιβάλ θα κάνει την πρεμιέρα της η διεθνής πολύγλωσση θεατρική παράσταση Le Songe. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της κοινής προετοιμασίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και βασίζεται στο έργο του Σαίξπηρ “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”. Επιμέλεια παραγωγής: Compagnie des Nouveaux Disparus (Βέλγιο). Σκηνοθεσία Jamal Youssfi.

Καθημερινά, στη Σκηνή των Εργαστηρίων, μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν στα διαδραστικά εργαστήρια που έχουν ετοιμάσει οι φορείς: Action Art/Εικαστικές δράσεις, ΑΡΣΙΣ, AristoTales, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα, in contACT, Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, Σχεδία στην πόλη και ΧΑΝΘ.

Τα απογεύματα (17:00 – 21:00) της Παρασκευής 24 Μαΐου και του Σαββάτου 25 Μαΐου οργανώσεις της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα θα βρίσκονται στη Σκηνή της Κοινωνίας Των Πολιτών για να ενημερώσουν το κοινό για τις δράσεις τους.

Συμμετέχουν: Αλκυόνη – Κέντρο Ημέρας Προσφύγων, Αντιγόνη – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Ναόμι – Οικουμενικό εργαστήριο για τους πρόσφυγες, Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, Select Respect – δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Thess-δίκτυο – δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλονίκης, Φάρος του κόσμου, ΧΑΝΘ.

Επίσης το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση φωτογραφίας “Beyond Borders της φωτορεπόρτερ Selene Magnolia εμπνευσμένη από ιστορίες μεταναστών.

Σημειώνεται ότι τα πρωινά (09:00 – 13:00) της Παρασκευής 24 Μαΐου και της Δευτέρας 27 Μαΐου θα φιλοξενηθούν δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και τη διεθνή πολύγλωσση θεατρική παράσταση “Le Songe”.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα φεστιβάλ 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Τετάρτη 22 έως Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ελεύθερη είσοδος για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ

Χώρος Διεξαγωγής: Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κρατήσεις θέσεων για τη δωρεάν διεθνή παράσταση “Le Songe” ΕΔΩ.

Κρατήσεις θέσεων για τις παιδικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών κτλ. ΕΔΩ. 

Κράτηση θέσεων για το επιστημονικό συνέδριο ΕΔΩ.

 

Ημέρες Δράσεων της Action Art

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 18:00 – 20:00

Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 12:00 – 13:00

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.