Mud dog: πήλινα γαβγίσματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Mud dog: πήλινα γαβγίσματα

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes”  μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία της παράστασης, επιστρέφει με την βρεφική παράσταση ‘Mud dog: πήλινα γαυγίσματα’ για το λιλιπούτειο κοινό (9 μήνων – 2,5 ετών) που είναι προσβάσιμη και για θεατές με μερική ή ολική απώλεια ακοής!

Η υπόθεση του βρεφικού θεάτρου “Mud Dog: πήλινα γαβγίσματα”

Η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας αποφασίζει πως θέλει να αποκτήσει ένα νέο φίλο, ένα κατοικίδιο ζώο.

Σκέφτεται ένα-ένα τα ζώα που ξέρει και καταλήγει πως αυτό που του ταιριάζει καλύτερα, ώστε να γίνουν φίλοι και να μπορεί να το φροντίζει είναι ένας σκύλος. Ψάχνει τριγύρω, αλλά δεν βρίσκει κάποιον σκύλο που να χρειάζεται παρέα. Τότε τυχαίνει να έρθει σε επαφή με το χώμα. Το αγγίζει, νιώθει την υφή, την μυρωδιά και την υγρασία του. Από ένα μικρό ατύχημα δημιουργεί λάσπη, που με λίγη δουλειά και αυτοσχεδιασμό γίνεται πηλός. Πειραματίζεται με το νέο υλικό που ανακάλυψε, το πλάθει, το μετασχηματίζει και δημιουργεί μικρές πρωτόλειες μορφές.

Αφού, λοιπόν, δεν μπορεί να βρει τον νέο φίλο που ονειρεύεται, μήπως θα μπορούσε να τον ‘φτιάξει’ ή να τον επισκευάσει; Θα είναι όπως τον ονειρεύεται;

Πως ο πηλός και η περιέργεια, μπορούν να πλάσουν μία νέα όμορφη φιλία;
Μπορούν οι μικρούληδες θεατές, να πλάσουν και να δώσουν μορφή στα δικά τους όνειρα;

 

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes”

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes, baby theater company”με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2015 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MA “Σχεδιασμός φωτισμού και πολυμέσων”: με διπλωματική εργασία στον “Φωτισμός στο βρεφικό θέατρο”, 2013-2015), oι “The Little Foxes” πραγματοποίησαν 4 τύπους παραστάσεων, διαφορετικούς είδους και με διαφορετική ηλικιακή διαβάθμιση:

– “Mud dog: πήλινα γαυγίσματα”, βρεφική θεατρική παράσταση (10 μηνών-2,5 ετών), 2016-2017,
– “Cardbox stories: μία προβοσκίδα στα σύννεφα”, αφήγηση βρεφικού παραμυθιού (1-3 ετών), 2016-2017,
– “Tiny me: επιστήμονες τσέπης”, νηπιακή θεατρική παράσταση (2-6 ετών), 2016-2017,
– “Clarus Puer: το φωτεινό αγόρι” βρεφική θεατρική παράσταση (8μηνών-3 ετών), 2015-2016,
οι οποίες αγκαλιάστηκαν από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν την μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).

Η εταιρεία “The Little Foxes” είναι εγκεκριμένο μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου ”Small Size: European Network for the Diffusion of Performing Arts for Early Childhood” και συμμετέχει κάθε χρόνο στα διεθνή βρεφικά φεστιβάλ :
– Vissioni festival στην Ιταλία,
– Small size festival και
– Labas festival στην Λιθουανία,

παρουσιάζοντας δικές της παραγωγές με σημαντική απήχηση και λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια για την θεαματολογία και ποιότητα των παραστάσεων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση από το δίκτυο συνεργατών βρεφικών θιάσων της εταιρείας σε Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο και Λιθουανία με την μορφή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών συναντήσεων.

 

Το βρεφικό θέατρο και οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού

(πηγή: The Little Foxes, baby theater company)

Το βρεφικό́ θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών έως 6 ετών. Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα σε βρέφη 8 μηνών – 2,5 έτους (βρεφικό́ στάδιο), είτε σε βρέφη/νήπια 1 μηνών – 3 ετών (βρεφικό́ & πρώιμο νηπιακό́ στάδιο), είτε σε νήπια 2 – 6 ετών (νηπιακό́ στάδιο).

Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη.

Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλοεπιδράσουνμε τον αφηγητή/ ηθοποιό. Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία, από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης, έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/ νηπιακού θεάτρου.

Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών.Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

Πληροφορίες
“The Little foxes”, baby theater company
υπεύθυνη επικοινωνίας: ΈμιλυΚαμαρινοπούλου
τηλέφωνο: 6944113387
email: thelittlefoxies@gmail.com

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 29 Απριλίου, 6, 13, 20 Μαΐου 2018, στις 12.00

Διάρκεια: 30’ θεατρική παράσταση + 30’ παιχνίδι με τον πηλό

Κατηγορία: παράσταση βρεφικού θεάτρου

Ηλικίες: 9 μηνών-2,5 ετών

Προσβασιμότητα: κατάλληλο για άτομα με μερική ή ολική απώλεια ακοής

(στον χώρο θα υπάρχει διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας – με την ευγενική χορηγία της σχολικής νοηματικής γλώσσας Smiyl)

Τιμές εισιτηρίων:

1παιδί + 1 (ή 2) γονείς= 16 ευρώ

2 αδελφάκια + 1 (ή 2) γονείς= 20 ευρώ

3 αδελφάκια +  1 (ή 2) γονείς= 25 ευρώ

*ο 2ος γονέας παρακολουθεί δωρεάν χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Τρόποι κράτησης εισιτηρίου:

  • τηλεφωνικά 📞
    2310 911941
  •  με γραπτό μήνυμα 📲
    – 6932411271
    – στο inbox των The Little Foxes
  • στο website: www.thelittlefoxes.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Hehe – Messy Play, Art & Therapy

Πρότυπο κέντρο αισθητηριακού παιχνιδιού, εκπαίδευσης & θεραπείας

Βάρναλη 54, Κωνσταντινοπολίτικα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 911941

Email: messyplayhehe@gmail.com, hehe2art@gmail.com

Links: Website, Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Εξυπηρετεί η γραμμή του ΟΑΣΘ 14, 14Α

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.