Ο κύκλος με την κούκλα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο κύκλος με την κούκλα

ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO

κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες

Η πολυταξιδεμένη παράσταση του ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΥ REDICOLO με τις αγαπημένες τεράστιες κούκλες, που συνδυάζει θέατρο και σύγχρονο κουκλοθέατρο μέσω μίας πρωτότυπης και θεαματικής τεχνικής. Το κείμενο είναι βασισμένο στην “Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας” του Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον “Κύκλο με την Κιμωλία”.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με την βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα…

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ είναι να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές, προσφέροντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να προβληματιστούν και να εκφράσουν την γνώμη τους μέσα από τη διάδραση με τους ήρωες της ιστορίας. Με ζωντανή μουσική, αμεσότητα, χιούμορ και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

 

“Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει 

μα σε όποιον τα χρειάζεται και χαίρεται που τα έχει!”

 

Trailer

 

Είπαν για την παράσταση: “…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! είσαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!! ένα έργο εξαιρετικής κοινωνικής σημασίας, σωστής διάρκειας, με χιούμορ, με ταλέντο και εξαιρετική απόδοση, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!!!! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!!!…”, “…Συγχαρητήρια! Σας είδαμε σήμερα και μαμά και γιος δηλώνουμε ενθουσιασμένοι!!! Ο δε μικρός, 4 ετών και ιδιαίτερα ντροπαλό παιδί, σήκωσε το χέρι του και απάντησε στην ερώτηση που κάνατε, τόσο παρασύρθηκε από την παράσταση!!! Περάσαμε τέλεια και θα χαρούμε να σας ξανααπολαύσουμε. Μπράβο σας παιδιά. Είχα καιρό να δω κάτι τόσο αξιόλογο!” 

 

Λίγα λόγια για τον κουκλοθίασο Redicolo 

Ο ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO ιδρύθηκε το 2011 και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες κούκλες που συνδυάζουν το θέατρο με το σύγχρονο κουκλοθέατρο και ταξιδεύουν σε σχολεία, φεστιβάλ και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών, παρακολουθούνται όμως με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με χιούμορ, τρυφερότητα, ευαισθησία και παιδαγωγική αξία, προκαλούν τη σκέψη των παιδιών καλώντας τα να πάρουν θέση σε σπουδαία ζητήματα όπως: δικαιοσύνη, συλλογικότητα, ομαδικό πνεύμα, διαφορετικότητα κ.α.

Site: www.redicolo.com, FΒ: www.facebook.com/redicolo

 

 

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Είσοδος 6 ευρώ

Ηλικίες: 3+

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Partyland

Πολυχώρος παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εστίασης

Στ. Καζαντζίδη 49, Πυλαία, 55535, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 473400

Email: info@partyland.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.