Φεστιβάλ Βωβούσας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φεστιβάλ Βωβούσας

Από 16 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου, πάρτε τα βουνά προσωπικά!

Ως ορεινό φεστιβάλ -από το 2015- η διοργάνωση αφιερώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ οι εκδηλώσεις που προτείνονταιε ενισχύουν την αειφορία και τονίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Πίνδου.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις καθώς και σύγχρονου χορού, πεζοπορικές εξορμήσεις, κυνήγι τρούφας, εργαστήρια βοτανοθεραπείας, άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και προφορικής ιστορίας.
Το βουνό έχει για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Φίλοι και φανατικοί του μοναδικού ορεινού φεστιβάλ μπορεί ο ακατανόμαστος ιός να παιδεύει ακόμα τον κόσμο αλλά φανταστείτε να μη γινόντουσαν σχέδια για το μέλλον…

Καταρχάς λάβετε υπόψη σας πως η περίοδος διεξαγωγής του Φεστιβάλ Βωβούσας επεκτάθηκε στις είκοσι τρεις ημέρες. Ναι καλά διαβάσατε, τρεις και πλέον εβδομάδες από εργαστήρια, ομιλίες και υπαίθριες εκδηλώσεις ανάμεσα στα ψηλά βουνά της Βόρειας Πίνδου. Δεν είναι όνειρο;

Όπως επιβάλλεται λοιπόν, προτείνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια με επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο όπως:

  • βοτανοθεραπείας με την Κωνσταντίνα Λίτσα
  • κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλωμένο χαρτί με την ομάδα της Σχεδίας
  • παραδοσιακής παρασκευής κατραμιού με το Μπουλούκι,
  • ντοκιμαντέρ για την προφορική ιστορία του τόπου με τον Βασίλη Λουλέ
  • χορού hip hop με τον Γιαν-Άγγελο Αποστολίδη (Fuerza Negra)

Αν αντέχετε βέβαια υπάρχει και η καθημερινή πρωινή γυμναστική με την Ξανθή Χατζή…

 

7 Εργαστήρια, 5 Ομιλίες, 7 Εκδηλώσεις, 4 Εξορμήσεις

Όσο για τα πουλάκια σας 5 έως 10 ετών, θα φροντίσει η φημισμένη Παρέα του δάσους να περάσουν μία δημιουργική και άκρως φυσιολατρική εβδομάδα. Γιατί η νέα γενιά είναι η ελπίδα μας!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Καθημερινή γυμναστική με την Ξανθή Χατζή

17 Ιουλίου – 7 Αυγούστου (κάθε μέρα)

Κάθε πρωί στις 8:00, το ραντεβού για τη γυμναστική δίνεται στον Άγιο Αθανάσιο στη Rive Gauche… όπως λένε τον Πέρα Μαχαλά στη Βωβούσα!

Πληροφορίες ΕΔΩ.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ

Παρέα του δάσους, δημιουργικό παιδαγωγικό εργαστήριο στη φύση

17 – 24 Ιουλίου

Η Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -αυτό της φύσης- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης. Τα βιωματικά παιδαγωγικά εργαστήρια της Παρέας του δάσους για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και οικογένειες, υλοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριους φυσικούς χώρους με στόχο τη σύνδεση μικρών και μεγάλων με τη φύση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής τους συνείδησης, με ευχάριστο, δημιουργικό και αβίαστο τρόπο.

Σημειώστε πως όσο τα πουλάκια σας ανακαλύπτουν τα μυστικά της φύσης εσείς μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν σε πλήθος άλλων προτάσεων..

Πληροφορίες ΕΔΩ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ: Gruapa di katrani. 3ήμερο-τρίτη χρονιά!

16, 17, 18 Ιουλίου

Το Μπουλούκι έρχεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας για τρίτη χρονιά και σας καλεί σε μια ιδιαίτερη εξερεύνηση με θέμα το κατράμι. Σε τρεις ημέρες και δύο νύχτες θα στήσουν και θα «κάψουν» ένα μικρό κατρανοκάμινο με την καθοδήγηση του τελευταίου κατρανά από την Βριάζα (Δίστρατο Κόνιτσας).

Πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Χαρακτικής. 3ήμερο-τρίτη χρονιά!

19, 20, 22, 23 Ιουλίου

Print your own souvenir and keep Vovousa with you for ever.

Ένα σεμινάριο για αρχάριους, φοιτητές ή καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν εναλλακτικές τεχνικές ή να τελειοποίησουν τις δικές τους, μέσα σε ένα περιβάλλον-πηγή υλικών αλλά και έμπνευσης.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

Βοτανοθεραπείας. 3ήμερο-τρίτη χρονιά!

27, 28, 29, Ιουλίου

Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών.

Το must του ορεινού φεστιβάλ!

Πληροφορίες ΕΔΩ.

“A reason to dance” – a day with Fuerza Negra 

2 Αυγούστου

Θα διδαχθούν κινήσεις από party dance moves και grooves τα οποία απασχολούν την κινησιολογική σφαίρα της hip-hop κουλτούρας και ό,τι αφορά τα street dance styles.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

Σχεδία αρτ. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή. 3ήμερο-δεύτερη χρονιά!

5, 6, 7 Αυγούστου

«Σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις, ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κλπ.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες. 8ήμερο-έκτη χρονιά!

31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ για έκτη χρονιά στη Βωβούσα. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση θα δημιουργήσετε μια ομαδική μικρού μήκους ταινία (μέρος μίας μεγάλου μήκους!) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Πώς θα σας φαινόταν αν στο φετινό φεστιβάλ παιζόταν και το δικό σας ντοκιμαντέρ;

Πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν… πάρτε τα βουνά προσωπικά!

 

To Φεστιβάλ Βωβούσας 2021 τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 16 Ιουλίου έως Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όλες οι δράσεις είναι υπαίθριες, συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων, τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωση: info@vovousafestival.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.