Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike

Η Θεσσαλονίκη έχει αγαπήσει τα muzike και η παρέα όλο και μεγαλώνει. Για αυτό το λόγο οι συναυλίες κάθε μήνα διπλασιάζονται!

Το Φεβρουάριο στο Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike θα φιλοξενηθεί ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα. Ο Φώτης Σιώτας που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις (Βιολί-Τραγούδι), ο Γιώργος Φουντούκος (Κλασική Κιθάρα) και ο Σταμάτης Αναστόπουλος (Λαϊκή Κιθάρα-Τραγούδι) αποτελούν τους Κουζέν Καρτέλ. Οι τρεις μουσικοί προσεγγίζουν με εναλλακτική ενορχηστρωτική ματιά, τραγούδια και σκοπούς από το Ρεμπέτικο, την παραδοσιακή μουσική καθώς και σύγχρονες πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Το σχήμα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει τον τελευταίο χρόνο: Τραγούδια πρωτοηχογραφημένα με μπουζούκι και άλλα όργανα θα ακουστούν παιγμένα από βιολί, δύο κιθάρες και δύο φωνές. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη συναυλία είναι ο «Κήπος» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

 

Οι μουσικοί

Ο Φώτης Σιώτας είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες μουσικούς, με μια διαδρομή η οποία ξεκίνησε κάποτε στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από εκατό δίσκους σαν βιολιστής, ενορχηστρωτής και τραγουδιστής, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με το Σωκράτη Μάλαμα, το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Πριν κατέβει στην Αθήνα, υπήρξε μέλος πολλών αγαπημένων συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως οι Ποδηλάτες, οι Boomstate, οι Επισκέπτες και οι Ευοί Ευάν. Μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη, είναι το ντουέτο Sancho 003 με το οποίο κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We buy gold, MUZGA), ενώ το 2016 δημιούργησε το γκρουπ ΣΩΤΗΡΕΣ. Τον Δεκέμβριο 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε μουσική δική του και στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Ο Γιώργος Φουντούκος από το 1995 εργάζεται ως λαϊκός κιθαρίστας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με πολυάριθμους γνωστούς τραγουδιστές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Μπάμπης Γκολές και Μανώλης Πάππος. Παράλληλα, είναι μέλος σε flamenco και latin jazz σχηματα στην Αθήνα, ενώ έχει γράψει τη μουσική για την παράσταση «Κόντρα στην ελευθερία» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην παιδική θεατρική παράσταση «Το φτερωτό άλογο» στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Ο Σταμάτης Αναστόπουλος γεννήθηκε το 1988 και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στα 8 του χρόνια με τη Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό βιολί, με δάσκαλο το Γιώργο Μαρινάκη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και ως μαθητής συμμετείχε και διακρίθηκε στους διαγωνισμούς του Υπ. Παιδείας στο παραδοσιακό βιολί και το Δημοτικό Τραγούδι. Σπούδασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να παίζει και Λαϊκή Κιθάρα και να τραγουδάει σε διάφορα ρεμπέτικα-λαϊκά σχήματα στην Αθήνα. Γράφει, επίσης, μουσική και στίχους για δικά του τραγούδια.

 

Ο χώρος

Ο «Κήπος» είναι ένας πολύ όμορφος και ενεργά δραστήριος χώρος της Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί εκδηλώσεις και σεμινάρια με ποικίλα θέματα. Μια υπέροχη ομάδα έφτιαξε αυτό το σύγχρονο και ζεστό μέρος, για να μπορεί να απολαμβάνει κανείς τις διαλέξεις με ένα τρόπο διαδραστικό, κατανοητό και ευχάριστο, που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ “’μαθητή” και “δασκάλου”, ομιλητή και ακροατή, ξεφεύγοντας από τα κλασσικά εκπαιδευτικά στερεότυπα.

 

muzike. family concerts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

 

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν έγινε αντιληπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά μπορο΄υν να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Αν και οι συναυλίες έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν και για το λόγο αυτό υπάρχει εισιτήριο. Παρόλα αυτά αν πραγματικά δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε με την ομάδα και θα το φροντίσουν γιατί πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

11.00 – 13.00

Οι συναυλίες είναι family friendly και διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο Facebook messenger του muzike, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 694 6854375.

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Κήπος

Γλάδστωνος 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313078962 (10:00 - 22:00)

Email: info@kipos-seminaria.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.