Family Conceρt #08: Theremin muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #08: Theremin muzike

Στην κυριακάτικη πρωινή συναυλία του Φεβρουαρίου θα είναι μαζί μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα του χώρου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, η May Roosevelt. Βιολίστρια με κλασικές σπουδές, γνώρισε τυχαία και ερωτεύτηκε ένα ιδιόμορφο όργανο που δημιουργεί »απόκοσμους» ήχους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, το theremin ή αλλιώς αιθερόφωνο.

Στο Family Conceρt #08: Theremin muzike, ακούγοντας τον τελευταίο δίσκο της Μay Roosevelt «Junea», το κοινό θα έρθει σε επαφή με το μοναδικό μουσικό όργανο που παίζεται χωρίς να το ακουμπά κανείς.

Η συνθέτης, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέρεμιν και τη σύνθεση – παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους: «Junea» (2017), «Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου» (2013), «Haunted» (2011) και «Panda a story about love and fear» (2009). Το 2010 συμμετείχε στο Red Bull Music Academy στο Λονδίνο και έχει παρουσιάσει τη μουσική της σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.

 

Ψάχνοντας έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο για αυτή τη συναυλία, βρέθηκε ένα εμβληματικό κτίριο που κρύβει ιστορίες ενός αιώνα. Στον αριθμό 63 της Λεωφόρου Νίκης, συναντά κανείς τη Λέσχη Θεσσαλονίκης, που έγραψε το δικό της κομμάτι στην ιστορία της πόλης. Το υπέροχο διατηρητέο, με την πολλών χρόνων παραδοσιακή είσοδο, διατηρεί μέχρι σήμερα τη μορφή του για πάνω από 100 χρόνια. Η Λέσχη Θεσσαλονίκης άλλωστε, εκτός από τη σημαντική της φιλανθρωπική δραστηριότητα που ενίσχυσε για δεκαετίες πολλούς καλούς σκοπούς στην πόλη, ήταν γνωστή και σαν χώρος συνάντησης κάποιων εκ των κορυφαίων προσώπων της Θεσσαλονίκης, με τις κοσμικές εκδηλώσεις της να αφήνουν ιστορία από μόνες τους.

Τα muzike. family concerts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν έγινε αντιληπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά μπορο΄υν να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 11.00

Οι συναυλίες διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Χώρος Διεξαγωγής: Λέσχη Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Νίκης 63, Θεσσαλονίκη

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο facebook messenger του muzike, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 694 6674656.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.