Family Conceρt #02: Accordion muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #02: Accordion muzike

Στο Family Concept #02: Accordion muzike θα πραγματοποιηθεί στο studio ”Pellizco” στην οδό Ορφανίδου 5, το οποίο επιλέχτηκε για τη φιλική του ατμόσφαιρα. Ο χώρος θα πλαισιώσει ιδανικά τη μουσική του ακορντεονίστα Παναγιώτη Ανδρέογλου που θα παίξει αγαπημένα soundtracks ταινιών σε συνθέσεις των Τiersen και Galliano μέχρι Piazzolla και Bregovic.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Παναγιώτης Ανδρέογλου επικεντρώνεται στην εκτέλεση σύγχρονης μουσικής και έχει δώσει τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις πολλών έργων σόλο και μουσικής δωματίου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας και την ΕΡΤ.

Το 2016-2017 του απονεμήθηκε η υποτροφία Fulbright Artist και πραγματοποίησε έρευνα πάνω σε έργα για ακορντεόν και ηλεκτρονικά στο Bowling Green State University (Ohio, Η.Π.Α.). Σπούδασε ακορντεόν στην Royal Danish Academy of Music (MMus) και στο ΠΑΜΑΚ (BMus) καθώς και μουσικολογία στο ΑΠΘ (BMus) και στο University of Helsinki (υποτροφία Erasmus). Έχει λάβει Πτυχίο ακορντεόν και Δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Έχει κερδίσει πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς ακορντεόν και νέων μουσικών και έχει λάβει υποτροφίες κατά τη διάρκεια των σπουδών του από την Ελλάδα και την Δανία.

Στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης Ανδρέογλου συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ., την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo. Έχει συνθέσει και εκτελέσει μουσική για πρωτότυπες θεατρικές και χορευτικές παραγωγές, συνεργαζόμενος με την θεατρική ομάδα “Kunst” και το ΚΘΒΕ. Διδάσκει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

 

Λίγα λόγια για τα muzike. family conceρts

Τα muzike. family conceρts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

 

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούμε χώρους και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρύνουμε τις επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Οι συναυλίες διαρκούν μια ώρα. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Αν και οι συναυλίες έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν και για το λόγο αυτό υπάρχει εισιτήριο. Παρόλα αυτά αν πραγματικά δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθειά αυτή, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές και θα το φροντίσουν γιατί πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα:11 π.μ.

Χώρος Διεξαγωγής: Studio Flamenco Pellizco, Ορφανίδου 5

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες και οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο facebook messenger, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή στο 694 6674656.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.