Family Conceρt #03: Harp muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #03: Harp muzike

 

Μετά από τις πρώτες δύο πετυχημένες συναυλίες του muzike. family conceρts τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 καλωσορίζουμε την καινούργια χρονιά με το Family Concept #03: Harp muzike!

Το Χορόδεντρο ανοίγει το υπέροχο studio του και την Κυριακή 28/01 θα γεμίσει με μυστικιστικά τραγούδια από το Βορρά. Η Γιώτα Μυσερλή είναι η νέα καλεσμένη και θα παίξει στην άρπα της, κέλτικα τραγούδια.

Η Γιώτα Μυσερλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000. Από το 2007 σπουδάζει άρπα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Τάξη διπλώματος). Είναι μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και υπήρξε μέλος των μουσικών συνόλων «Μουσικές του Κόσμου», «Σύνολο Μοντέρνας και Κέλτικης Μουσικής», στη χορωδία του Μουσικού Σχολείου, ενώ σήμερα είναι μέλος του συνόλου «Perharps». ’Εχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στο Κ.Ω.Θ. με τις ορχήστρες Μέσης και Ανωτέρας και παράλληλα συνθέτει δικά της κομμάτια στην άρπα.

Διακρίθηκε με το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής δωματίου «Orpheus Soloists» (2014). Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως σολίστ σε concerto για άρπα και έγχορδα του G.F.Handel και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα του G.Holst υπό τη διεύθυνση του Γ.Βράνου. Είναι μέλος της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης από το 2008 και από το 2015 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA».

Το 2015 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Σαράντη Κασσάρα στην Όπερα «Φίλιππος- Αλέξανδρος» που παρουσιάστηκε στο Conservatoire de Luxembourg, και στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Τα muzike. family concerts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν έγινε αντιλυπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά μπορο΄υν να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους .

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ώρα:11 π.μ.

Η συναυλία διαρκεί μια ώρα

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Αν και οι συναυλίες  έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν και για το λόγο αυτό υπάρχει εισιτήριο. Παρόλα αυτά αν πραγματικά δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε με την ομάδα και θα το φροντίσουν επειδή πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις επικοινωνήσετε στο facebook messenger ή στο muzike.thessaloniki@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ.6946 674656

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Χορόδεντρο

Εργαστήρι χορού και τραγουδιού, μουσικής και παιχνιδιού

Καθολικών 4, Πλατεία Εμπορίου, 54625, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 544379, 6933 350746

Email: horodentro@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Βολεύουν όλα τα λεωφορεία που περνούν από τις στάσεις «Κολόμβου» επί της Εγνατίας και «Πλατεία Εμπορίου» επί της Τσιμισκή, Ενδεικτικά:
Από Εγνατία
10,02,02Α,08,11,11Β, 14,14Α,17,27,31
Από Τσιμισκή
03,12,39,39Α

Υπάρχει ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για αναμονή 50 τ.μ., μια αίθουσα χορού 100τ.μ. και αποδυτήρια 20 τ.μ..

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.