Family Conceρt #1: Cello muzike – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Family Conceρt #1: Cello muzike

 

Τον Νοέμβριο έρχεται μια νέα σειρά εκδηλώσεων για γονείς και παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Τα muzike. family conceρts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

 

Tο Family Conceρt #01: Cello muzike ξεκινάει τις συναυλίες του πηγαίνοντας σε έναν καινούργιο   χώρο της πόλης, το Ύψιλον.

Ο τσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου  θα παίξει μέρη από τις σουίτες για σόλο τσέλο του J. S. Bach, αυτοσχεδιασμούς σε αναγεννησιακά θέματα, τραγούδια των Radiohead και U2, live looping και πρωτότυπες συνθέσεις του ιδίου.

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, έχει μεταπτυχιακό στη διεύθυνση ορχήστρας και έχει σπουδάσει τσέλο, πιάνο και θεωρητικά. Είναι μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας νέων του ΜΜΘ (MOYSA) και διευθύνει τις ορχήστρες του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής (Μουσικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κατερίνης) και στην τριτοβάθμια ως συμβασιούχος διδάσκων (Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ). Συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και έργα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα ορχηστρικά μουσικά σχήματα που διευθύνει.

Σαν τσελίστας έχει συμπράξει επί σκηνής και έχει ηχογραφήσει με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της πόλης.

 

Γιατί οργανώνονται τα family conceρts;

Η ιδέα προέκυψε όταν  έγινε αντιληπτό ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής. Με το muzike. family conceρts δημιουργούνται χώροι και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους. Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να πολλαπλασιαστούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

 

Προσεχώς:

Οι συναυλίες του muzike. family conceρts θα  πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, μη χάσετε τις επόμενες συναυλίες με το Cello muzike και Harp muzike τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2018.

Οι ημερομηνίες και οι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ώρα:11.00 π.μ.

Η συναυλία διαρκεί μια ώρα

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Αν και οι συναυλίες  έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν και για το λόγο αυτό υπάρχει εισιτήριο. Παρόλα αυτά αν πραγματικά δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε με την ομάδα και θα το φροντίσουν επειδή πιστεύουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις επικοινωνήσετε στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 6946 674656

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.