FamFiesta - Μικροί Επιστήμονες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

FamFiesta – Μικροί Επιστήμονες

Η ομάδα του KIDOT επιστρέφει με το FamFiesta και μια ακόμη γιορτινή συνάντηση για ολόκληρη την οικογένεια την Κυριακή 13/05 στον πολυχώρο του Block 33.

Αφού μικροί μεγάλοι μαγείρεψαν και έπαιξαν με φρέσκα υλικά, διαγωνίστηκαν και γεύτηκαν τις πιο απολαυστικές δημιουργίες από τους “Μικρούς Μάγειρες”,σειρά έχουν … οι “ Μικροί Επιστήμονες”!

Καλούνται λοιπόν όλοι να φορέσουν τις ποδιές τους και τα προστατευτικά τους γυαλιά και να ετοιμαστούν για τα πιο διασκεδαστικά πειράματα!

Αστρονομικά φαινόμενα και ρομπότ με διαστημικές αποστολές, αστερισμοί και καλειδοσκόπια περιμένουν τους μικρούς ΔιαSTEAMανθρώπους  να ανακαλύψουν με τον πιο διαδραστικό και διεπιστημονικό τρόπο την επιστήμη της Αστρονομίας! Το συναρπαστικό ταξίδι στο διάστημα ακολουθούν τα …μαγικά πειράματα από τους ανθρώπους του κέντρου μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης «Μικρό Επιστημονικό» οι οποίοι δείχνουν στα παιδιά τον τρόπο να μετατρέψουν το διάβασμα σε χαρά.

Το εργαστήριο χημείας του DyslexiaCenters-PavlidisMethod προσκαλεί μικρούς μα και μεγάλους να ανακαλύψουν πώς τα μπαλόνια…φουσκώνουν μόνα τους!

Και οι πειραματισμοί συνεχίζονται! Πώς αντιλαμβανόμαστε το χώρο και τα όσα μας περιβάλλουν; Και πώς αναγνωρίζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και τα όσα συμβαίνουν μέσα μας; Δύο ξεχωριστές δράσεις μυούν τους επισκέπτες σε “πειράματα” καθημερινής ζωής και μοιράζουν χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Κοντά σε αυτό το  FamFiesta θα βρίσκεται και ο Παιδικός Ιανός με τους Boomwhackers και τα μουσικά τους  πειράματα καθώς και με πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός και ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις που κάνουν τις επιστήμες να φαντάζουν …παιχνιδάκι!

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα ψυχαγωγικά event, στο χώρο διεξαγωγής του Fam Fiesta θα βρίσκεται ο διατροφολόγος Νίκος Χωλόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών  και το πως αυτές επηρεάζουν την μελλοντική υγεία τους ως ενήλικες καθώς και η fitness instructor Πηνελόπη Τουρτούρα που καλεί τις έγκυες και μέλλουσες μαμάδες να συμμετέχουν στη δική τους FitnessFiesta ανακαλύπτοντας τα οφέλη της γυμναστικής κατά την κύηση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι άνετα ρούχα, χαμόγελα και διάθεση για πειραματισμούς!

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,θα λειτουργεί στο χώρο του Fam Fiestaτο Family Market με μοναδικά προϊόντα και ξεχωριστές υπηρεσίες για ολόκληρη την οικογένεια!

Το FamFiesta είναι μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Έτσι, οι δράσεις απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά προάγοντας την αλληλεπίδραση και τις δραστηριότητες γονέα-παιδιού!

Οι επισκέπτες του FamFiesta καλούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής πριν την έναρξη των δράσεων και των εργαστηρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά!

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ώρα προσέλευσης: 11:00 π.μ.

Ώρα: 12.00 – 20.00

Εισιτήριο εισόδου: Ενήλικες:3€ Παιδιά: Δωρεάν

Ελεύθερο parking

Οι γιορτινές συναντήσεις απευθύνονται σε όλα τα παιδιά! Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των  Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προεγγραφές στα Fam Fiesta Workshops του 2ου Fam Fiesta “ Μικροί Επιστήμονες”,  σύντομα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα  www.famfiesta.gr και τα social media του KIDOTFestival!

Για τις δράσεις με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα υπάρχει ηλεκτρονική προεγγραφή η οποία και θα ανοίξει λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση, στις 13/05.

Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται και στον χώρο διεξαγωγής την ίδια μέρα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Block33

26ης Οκτωβρίου 33, 54627, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 533533

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.