Eco Zoo – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Eco Zoo

Tο πρώτο «ζωολογικό πάρκο στον κόσμο», χωρίς αιχμάλωτα ζώα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NΟΗΣΙΣ – Θεσσαλονίκη

Από 17 Οκτωβρίου 2023 έως 4 Φεβρουαρίου 2024

 

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, μαζί με τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions, συνεχίζουν το σχεδιασμό και τη δημιουργία νέου τύπου δράσεων, που συνδυάζουν την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με έναν μοναδικό τρόπο.

Το Eco Zoo είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων, δεν χρειάζεται ούτε καν νερό για την καθαριότητά τους και συνολικά λειτουργεί χωρίς την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους. Όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία είναι ρομποτικά και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης. Ταυτόχρονα παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στο χρόνο, στο χώρο και επιπλέον γνωρίζουν τη φύση και το περιβάλλον με έναν απίστευτο τρόπο.

 

Τι θα συναντήσουν οι «ταξιδιώτες» στο «Eco Zoo»;

Η «συνάντηση» και η γνωριμία με τα ζώα όλων των ηπείρων του πλανήτη που αποτελούν μέρος από τα βασικά εκθέματα του πάρκου, είναι απλά η αφορμή για να ανοίξει με έναν ξεχωριστό τρόπο το τεράστιο και σημαντικό κεφάλαιο του φυσικού περιβάλλοντος, της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των επιπτώσεών της, της βιοποικιλότητας, του κινδύνου εξαφάνισης χιλιάδων ζώων κλπ.

Η εισαγωγή των επισκεπτών στο πάρκο γίνεται μέσα από την αίθουσα προβολής και ένα εφυέστατο και γεμάτο χιούμορ βίντεο, που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή με τα ζώα που εξαφανίστηκαν. Τεράστιοι Δεινόσαυροι και Μαμούθ αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θαυμαστός κόσμος των Θαλάσσιων Δεινοσαύρων είναι στο Eco Zoo. Τεράστια αλλά και λίγο μικρότερα εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα συναντούν οι επισκέπτες μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα ζώα του πλανήτη σε κάθε Ήπειρο.

Το «ταξίδι» των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της γης είναι απλά η ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών αλλά και τους τρόπους που ο πλανήτης μας μπορεί να γίνει πιο φιλικός και φιλόξενος για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το προγράμματα ξενάγησης, που απευθύνεται στους μαθητές της Προσχολικής και Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, έχει προσεγμένο χιούμορ, είναι προσαρμοσμένο στη δική τους γλώσσα και στο γνωστικό τους επίπεδο.
Για τους μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάστηκε διαφορετικό πρόγραμμα ξενάγησης, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

 

 

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διαθέτει:

  • Εγκαταστάσεις που παρέχουν ασφάλεια
  • Δωρεάν πάρκινγκ
  • Στεγασμένο χώρο για αναμονή και ξεκούραση
  • Άμεση και εύκολη πρόσβαση
  • Συνεχή παρουσία προσωπικού υγείας
  • Εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ

Δείτε πληροφορίες εδώ.

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00
Σάββατο 11:00 – 19:00
Κυριακή 10:00 – 15:00

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2024

Ηλικίες: Για παιδιά Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας έως Γ’ Γυμνασίου, καθώς και οικογένειες ή ελεύθεροι επισκέπτες

Διάρκεια ξενάγησης: 50΄

Επισκέψεις για σχολικές ομάδες
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε έγκαιρα με τηλεφωνικό ραντεβού την επίσκεψη του σχολείου σας και παρακαλείστε να γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό των μαθητών σας και να είστε συνεπείς στην ώρα άφιξης που έχετε δηλώσει.

Τιμές εισιτηρίων

Οργανωμένα group & σχολικές εκδρομές: 7 € / άτομο

Ειδική προσφορά: Με + 1 €, τρισδιάστατη Προβολή στο Κοσμοθέατρο διάρκειας 50
λεπτών

Κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές και σχολεία: 2310 483035

Email : info@ecozoo.gr

Περισσότερες πληροφορίες: 2310483 033 & 6946558282

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

ΝΟΗΣΙΣ

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Οδός Θεσσαλονίκης - Θέρμης (6 χλμ.), 57001, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 483000

Email: info@noesis.edu.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.