Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ 2020 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ 2020

Μπορεί οι φετινές γιορτές να είναι διαφορετικές και να κρατάμε αποστάσεις, το ΝΟΗΣΙΣ ωστόσο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που αγαπούν την επιστήμη, τα πειράματα και τις κατασκευές, έχει ετοιμάσει διάφορα διαδικτυακά εργαστήρια με δημιουργικότητα και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τόσο στο website του φορέα www.noesis.edu.gr, όσο και στους λογαριασμούς του στα social media, Facebook και Instagram, θα αναρτηθούν τις αντίστοιχες μέρες και ώρες videos ή/και σύνδεσμοι με τις παρακάτω δραστηριότητες:

 

Το πρόγραμμα στο WEBSITE

Παρασκευή 18/12, στις 12.00

Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα… από απόσταση!
Για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιστήμης

Όταν δεν πάει ο επισκέπτης στο Μουσείο… πάει το Μουσείο στο σπίτι του! Φέτος εκμηδενίζονται οι αποστάσεις και το μουσείο μας επισκέπτεται στο σπίτι μας, με ένα γιορτινό show πειραμάτων γεμάτο επιστήμη. Και επειδή υπάρχει τρόπος να συμμετέχετε και εσείς στο show, μείνετε συντονισμένοι! Σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί, θα ακολουθήσει live παρουσίαση που θα δώσει απαντήσεις και θα λυθούν όλες οι απορίες!

 

Κυριακή 20/12, στις 12.00

Χριστούγεννα με τους Peiramatistas
Από 7 μέχρι 10 ετών

Οι Peiramatistas είναι κοντά μας και τα φετινά Χριστούγεννα με μια σειρά από ευφάνταστες, γιορτινές κατασκευές:

 1. Φωτιστικό με ρεσό
  Φτιάχνουμε το δικό μας φωτιστικό με εικόνες που ζωντανεύουν και σχηματισμούς αστερισμών.
  Τα υλικά που θα χρειαστούμε: φύλλο χαρτιού Α4 κομμένο, ζελατίνα Α4 κομμένη, μικρό ψαλίδι, οδοντογλυφίδα, μαρκαδόροι, σελοτέιπ, κερί ρεσό.
 2. Κρόνος στολίδι
  Ανάμεσα στα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεχωρίζει ο Κρόνος με τα δαχτυλίδια του.
  Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 1 μπάλα φελιζόλ 6-8 εκ, 1 παλιό cd, μεταλλικός συνδετήρας, κόλλα υγρή, χρώματα glitter, πινέλο.
 3. Αεικίνητος έλικας
  Κατασκευάζουμε έναν έλικα, που περιστρέφεται συνεχώς πάνω από τα κεριά ρεσό.
  Τα υλικά που θα χρειαστούμε: κομμάτι αλουμινόχαρτο μέγεθος Α4, ξύλινο σουβλάκι, μικρό κομμάτι πλαστελίνης, μικρό ψαλίδι, 3 κεριά ρεσό.

 

Δευτέρα 21/12, στις 12.00

Oh… Chemistree! – LIVE
Από 6 μέχρι 16 ετών

Πόσα χημικά στοιχεία υπάρχουν σπίτι σας; Με πόσους τρόπους μπορείτε να κατασκευάσετε έναν χιονάνθρωπο; Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας “επιστημονική” χιονόμπαλα; Παρακολουθήστε το live  και ανακαλύψτε τον μοναδικό κόσμο των επιστημών!

 

Τρίτη 22/12, στις 12.00

Αστέρια Παντού
Για όλες τις ηλικίες – για παιδιά ως 6 ετών καλό είναι να βοηθά κάποιος μεγαλύτερος

Δημιουργήστε τα δικά σας αστέρια και στολίστε όλο το σπίτι! Πόσο μοιάζουν και πόσο διαφέρουν με τις χιονονιφάδες; Και τι σχέση έχουν με τα λουλούδια; Τα υλικά που θα χρειαστείτε: ψαλίδι και χαρτιά όλων των ειδών που να μπορούν να διπλωθούν, όπως χαρτί περιτυλίγματος δώρων, χαρτί τετραδίου, εκτυπωτή αλλά όχι σκληρά χαρτόνια.

 

Πέμπτη 24/12, στις 12.00

Στολίζουμε επιστημονικά και ψηφιακά!
Από 5 μέχρι 12 ετών

Πειράματα και κατασκευές, τα έθιμα των Χριστουγέννων, όπως ο στολισμός του δέντρου και ο χιονάνθρωπος, συνδέονται με τις επιστήμες, με ένα διαφορετικό και ψυχαγωγικό τρόπο.

 

Το πρόγραμμα στα SOCIAL MEDIA

Τετάρτη 16/12 – Κυριακή 3/1, αναρτήσεις στο Instagram

DIY – ΝΟΗΣΙΣ είσαι…!
Για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιστήμης

Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας γιατί «ΝΟΗΣΙΣ είστε…»! Καθ’ όλη τη γιορτινή περίοδο θα ανεβαίνουν ως story στο Ιnstagram, κατασκευές εμπνευσμένες από τις επιστήμες και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα.

Παρακολουθήστε τις προτάσεις… και σειρά σας να δημιουργήσετε!

 

Σάββατο 19/12 και 26/12 – Κυριακή 20/12 και 27/12, αναρτήσεις στο Facebook

Χιονονιφάδες
Για όλες τις ηλικίες

Η δημιουργικότητα της φύσης και η χημεία του νερού, αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο στις χιονονιφάδες!  Σας δίνεται το μοτίβο. Εσείς θα δημιουργήσετε την πιο εντυπωσιακή χιονονιφάδα;

 

Κυριακή 27/12, στις 20.00, στο Facebook

NOESIS Quiz – Christmas edition – LIVE
Για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιστήμης

Προσκαλείστε σε ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό  quiz, για να περάσετε μια βραδιά γεμάτη επιστήμη. Οι απαντήσεις σας θα δηλώνονται live ως σχόλιο στο facebook και στο τέλος θα γίνει καταμέτρηση. Καλέστε και τους φίλους σας! Ποιος θα είναι ο νικητής;

 

Μείνετε συντονισμένοι και γιορτάστε παρέα με το ΝΟΗΣΙΣ… από απόσταση!

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 έως Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.