28o Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

28o Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης υποδέχονται τα Χριστούγεννα με τη μεγάλη καθιερωμένη τους γιορτή!

Το 28ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar του γνωστού Σχολείου της πόλης θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου (3/12) τις ώρες 10:00-15:00 και θα περιλάβει ένα τετράπτυχο δράσεων που έχει στόχο να ψυχαγωγήσει, να διασκεδάσει μικρά και μεγάλα παιδιά, να μεταδώσει γνώσεις στους μαθητές και να συγκεντρώσει βοήθεια για συνανθρώπους μας που η συνεισφορά μας τους είναι πολύτιμη. 

Αναλυτικά στο πλαίσιο της φετινής μεγάλης Εορταγοράς που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων (Ελαιώνων 24, Πυλαία) οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία: 

α) να επιλέξουν δώρα για τους ίδιους, αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα από μια μεγάλη αγορά ειδών συνεργαζόμενων επαγγελματιών, αλλά και χειροποίητων εκπληκτικών δημιουργιών των μαθητών του Σχολείου. 

β) Να γευτούν χριστουγεννιάτικες (αρμυρές και γλυκές) λιχουδιές, να διασκεδάσουν στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ που θα στηθεί στην αυλή και στο γήπεδο του Σχολείου με καρουζέλ, τρενάκι, baby καρτ κ.α., να ακούσουν μουσική, να τραγουδήσουν, να χορέψουν με πολυποίκιλα θεάματα από καλλιτέχνες της πόλης, παιδιά και εκπαιδευτικούς του Σχολείου στην εξέδρα των εκδηλώσεων, αλλά και στην αίθουσα θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων. Να παίξουν, μικροί και μεγάλοι στο σιμουλτανέ που διοργανώνει η Ακαδημία Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων. 

γ) να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να ψυχαγωγηθούν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους στα πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται στα παιδιά και αφορούν μια πλειάδα πεδίων, όπως τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, εικαστικά, κατασκευές, face painting, κοτσιδοχτενίσματα, εκπαίδευση σκύλων, νέα χρήση παλιών ρούχων, ανακύκλωση, πρώτες βοήθειες, cheer leading κ.α. σε συνεργασία με μουσεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης και επαγγελματίες. 

δ) να συμβάλουν στη δημιουργία «πακέτων αγάπης» που θα διοχετευτούν σε συνεργασία με συσσίτια, κοινωνικό εθελοντικό δίκτυο και ιερούς ναούς της Θεσσαλονίκης σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη. Να αγοράσουν λαχνούς από τη μεγάλη λαχειοφόρο αγορά του Σχολείου, από την οποία φεύγουν όλοι κερδίζοντας υπέροχα δώρα!

Συγκεκριμένα, τα έσοδα και τα «πακέτα αγάπης» που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, στον Σύλλογος Βορείου Ελλάδας για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παιδικές Καρδιές και στον οργανισμό κοινωνικής φροντίδας Αγκαλιά για Τα Παιδιά, σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και συσσίτια σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας «Εύνοια» και τους Ιερούς Ναούς Αγίας Μαρίνας, Αγίου Χριστοφόρου και Αγίου Νικολάου και Δημητρίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Σχολείο απευθύνει πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση σαν μια τεράστια ανοιχτή αγκαλιά και να μοιραστούν μαζί του χαρά, ελπίδα και λίγο από το φως και τη λάμψη της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, της γέννησης του Θεανθρώπου. 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

10:00-15:00

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

Ελαιώνες Πυλαίας, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 300002

Email: info@protypa.gr

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.