1ο Olympic Day Park – Πυγολαμπίδες
Skip to content

1ο Olympic Day Park

Ένας νέος Ολυμπιακός Θεσμός γεννιέται!

Μία Γιορτή για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον

 

Το 1ο “Olympic Day Park”, ο νέος Ολυμπιακός θεσμός για όλη την οικογένεια πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θέρμης, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟ.Δ.Σ.Α) με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών.

Το καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών, ενώ υλοποιείται ως παράλληλη δράση του “Olympic Day RunGreece, του Επίσημου Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου που καθιέρωσε η ΔΟΕ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2023.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα – International Olympic Day, καθιερώθηκε από τη ΔΟΕ με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας και αποτελεί τον παγκόσμιο επετειακό εορτασμό για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ, 1896), με επίσημη εκδήλωση εορτασμού το “Olympic Day Run”σε όλες τις χώρες του κόσμου.

ToOlympic Day Park” υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού, γεμάτο κίνηση, δράση, παιχνίδι, ανακάλυψη και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια. Περιλαμβάνει υπαίθριες κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια που φέρνουν τη νέα γενιά κοντά στον ενεργό τρόπο ζωής και στον θετικό τρόπο σκέψης και δράσης, ακολουθώντας την προτροπή του Ολυμπισμού για την ολόπλευρη ανάπτυξη “ψυχής, σώματος και πνεύματος”. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, να δοκιμάσουν Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, όπως Ρυθμική & Ενόργανη Γυμναστική, Στίβο, Τάε Κβο Ντο, Πινγκ Πονγκ, Μπάντμιντον, Τζούντο, να παίξουν Σκάκι, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια δοκιμασιών, να γνωρίσουν την Ολυμπιακή ιστορία και τις Ολυμπιακές αξίες, και να απολαύσουν μουσικές του κόσμου. Παράλληλα, μέσα από παιχνίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης και του σεβασμού στο περιβάλλον.

 

Μια γιορτή ευεξίας για κάθε ηλικία!

Άσκηση σε φυσικό περιβάλλον,  υγεία, ποιότητα ζωής,  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος Διεξαγωγής: Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης – Πανοράματος ΦΟ.Δ.Σ.Α

Ώρα: 17.00 – 20.00

Δηλώσεις Συμμετοχής εδώ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης

Περιβαλλοντικό Πάρκο, Θέρμη , 57001, Θεσσαλονίκη

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.