17η Έκθεση Τεχνολογίας 6ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

17η Έκθεση Τεχνολογίας 6ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης

ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ

Όταν τα όνειρα των παιδιών γίνονται ταξίδια του μυαλού και μεταφράζονται σε εικόνες, και μάλιστα τρισδιάστατες, τότε είναι προφανές ότι μιλάμε για την Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση Τεχνολογίας φέτος βρίσκεται στον 17ο χρόνο της! Μέσα στους χώρους του Γυμνασίου, στην οδό Ομήρου 2-4 και Θεογένους Χαρίση, στην περιοχή Ιπποκρατείου, δίπλα στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (παλιό ρωσικό μαιευτήριο), στεγάζονται οι μακέτες-μινιατούρες που έφτιαξαν την περσινή χρονιά οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου. Ανάμεσά τους και μαθητές με προβλήματα όρασης! Ο κόπος, ο χρόνος που αφιερώθηκαν και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στο μάθημα της Τεχνολογίας, καθώς και το γεγονός ότι όλα τα έργα κατασκευάστηκαν εξ’ολοκλήρου στο σχολικό εργαστήριο, κάνουν την Έκθεση Τεχνολογίας μοναδική.

Φέτος, στην αίθουσα των ομαδικών έργων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά τους γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως ο Άγιος Δημήτριος και το Γεντί Κουλέ, να γνωρίσουν από κοντά το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην Αθήνα, να ταξιδέψουν ως τη μακρινή Ινδία για να θαυμάσουν το Ταζ Μαχάλ, στην Ελβετία για να απολαύσουν τα Ιαματικά λουτρά, στη Γαλλία για να δουν την παλίρροια να μετατρέπει το Μον Σεν Μισέλ σε νησί, αλλά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν από ένα Escape room!

Στην αίθουσα με τα ατομικά έργα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μακέτες όπως ενδεικτικάο Λευκός Πύργος, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ο πύργος του ΟΤΕ, ο πύργος του Άιφελ, η Πέτρα της Ιορδανίας, το Burj al Arab, οι φυλακές του Αλκατράζ, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το χωριό του Αστερίξ, τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ο Τιτανικός, μια αποικία στον Άρη  και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο χώρο από τους ίδιους τους μαθητές και επίσης συμμετέχουν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων έργων.

Τα Σαββατοκύριακα η Έκθεση Τεχνολογίας, μετατρέπεται σε Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από τις μακέτες, να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις από το χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, όπως αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, πειράματα Φυσικής και Χημείας, ρομποτική, παιχνίδια ευφυΐας, εικονική πραγματικότητα, βίντεο και άλλα.

Η 17η Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στα παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες του Συλλόγου “ΣΥΖΩΗ”.

www.ekthesi-technologias.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Σάββατο 13 έως Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 17.30 – 20.30

Για το κοινό: κάθε Σάββατο και Κυριακή

Για σχολεία: καθημερινά, μεταξύ 9.00 και 14.00

Χώρος Διεξαγωγής: 6ου Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Ομήρου 2-4 και Θεογένους Χαρίση, περιοχή Ιπποκρατείου, δίπλα στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας

Επικοινωνία: υπεύθυνη καθηγήτρια Αθηνά Αφουξενίδου (Φυσικός-Ραδιοηλεκτρολόγος), 6975 925248 – 2310 844445 (σχολείο)

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.