Το Παιδικό Μουσείο Exploration συνεχίζει την Κυριακή 26 Απριλίου τις φετινές πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη της Θεσσαλονίκης με μια ανανεωμένη εμπειρία εξερεύνησης για όλη την οικογένεια.
Φίλτρα
Κατηγορίες
Χώροι
- Dromo Atelier
- MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη
- PHOS ArtLab
- PlayTogether
- Αθήναιον
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
- ΔΕΘ – Helexpo
- Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης
- Ιχνηλάτης Ονείρων
- Κολοσσαίον
- ΝΟΗΣΙΣ
- Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
- Συναισθηματίζειν στη Ν. Ελβετία
- Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
- Τεχνόκοσμος
- Το Δέντρο της Γνώσης
Η μαγική ιστορία της Lidia Brankovic, ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια νέα παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη φαντασία, πάθος και ενσυναίσθηση.
Tο kamishibai μπορεί να γίνει όχι μόνο μια δημιουργική θεατρική πρακτική αλλά και σύμμαχος στην εκμάθηση της ανάγνωσης και να μετατρέψει ένα μάθημα σε μια πιο άμεση και ελκυστική συνάντηση.
Το «Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης» επανέρχεται φέτος με τη δεύτερη του διοργάνωση για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά της γιορτής των ιστοριών.
Ένα αισθητηριακό, δημιουργικό και γεμάτο εκπλήξεις messy play που προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία της Άνοιξης μέσα από παιχνίδι, υφές, χρώματα, και ζωάκια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στο Συναισθηματίζειν στη Νέα Ελβετία.
Την Κυριακή 26 Απριλίου πραγματοποιείται στο PlayTogether μια διαδραστική αφήγηση του αγαπημένου παραμυθιού του Eric Clarke, “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη”, για παιδιά που δεν παραμένουν απλά ακροατές αλλά επιθυμούν να γίνουν μέρος της ιστορίας!
Ένα αρωματικό και δημιουργικό εργαστήρι γεμάτο… εσπεριδοειδή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στο PHOS Art Lab.
Με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Γης ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες στο Κτήμα Κλημεντίνη την Κυριακή 26 Απριλίου, για να γιορτάσουν παρέα, μαθαίνοντας να αγαπούν και να φροντίζουν τη φύση.
Την Κυριακή 26 Απριλίου τα παιδιά επισκέπτονται το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στέλνουν μήνυμα αγάπης στον πλανήτη τους!
Καθώς η περίοδος των επαναλήψεων ξεκινά και οι πρώτες εξετάσεις του Γυμνασίου πλησιάζουν, το Δέντρο της Γνώσης πραγματοποιεί ένα δωρεάν online workshop την Κυριακή 26 Απριλίου με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία των εξετάσεων, καθώς είναι για αυτά κάτι καινούργιο, που ίσως τους προκαλεί αγωνία.
Η έκθεση «Alexis Gritchenko (1883–1977). Η Ελληνική Περιπέτεια. Ένας Ουκρανός Πρωτοπόρος στην Ελλάδα» επιδιώκει να αποδώσει στον Ουκρανό πρωτοπόρο τη θέση που του αξίζει στην ελληνική ιστορία της τέχνης, αναδεικνύοντας έναν δημιουργό που κατόρθωσε, μέσα από το φως και το χρώμα, να συνθέσει τη Μεσόγειο σε μια νέα, μοντέρνα εικαστική γλώσσα.
Οι ανθοπαραγωγοί Θεσσαλονίκης προσκαλούν το κοινό στην Ανθοέκθεση 2026, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της ΔΕΘ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 Μαΐου 2026 με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ.
296 αντικείμενα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τα νεότερα χρόνια, 30 σπήλαια, βραχοσκεπές και σπηλαιοβάραθρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της βόρειας Ελλάδας και δύο αίθουσες μεταμορφωμένες σε δαιδαλώδες σπήλαιο συνθέτουν τη νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης: Στη σπηλιά: Ιστορίες από το σκοτάδι στο φως.
Τo 2024 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση του Νόησις. Με αφορμή αυτήν τη σημαντική επέτειο, ο φορέας αποφάσισε τη δημιουργία της συγκεκριμένης εμβληματικής έκθεσης. Κάποια από τα σημαντικότερα εργαλεία και μερικές από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις είναι τα αυθεντικά εκθέματα της έκθεσης και σας περιμένουν να τα δείτε από κοντά.
Μια ιδιότυπη συνάντηση τριών καλλιτεχνών που έρχονται να συμπληρώσουν και ταυτόχρονα να ανανεώσουν τη μεγάλη έκθεση «Τέχνη – Διαγώνιος και το Μουσείο που δεν έγινε» διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.
«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» – Η αγαπημένη παιδική παράσταση επιστρέφει στον Τεχνόκοσμο από τον Απρίλιο και για ολόκληρο τον Μάιο
Το πρωτότυπο έργο της Hasbro μεταφέρεται στη σκηνή, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά την Πέππα, τον Τζωρτζ, την οικογένειά τους και τους φίλους τους, σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις!
Μία «βουτιά» στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του συγγραφέα και ζωγράφου Έρικ Καρλ.























