Φυτέψαμε βολβούς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φυτέψαμε βολβούς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Αιμιλία από το “Κηπολόγιο” έγραψε πριν από ένα μήνα περίπου στις Πυγολαμπίδες στο κλουβί αυτό το κείμενο παροτρύνοντάς μας να φυτέψουμε βολβούς για να τους καμαρώσουμε ανθισμένους την άνοιξη. Δεν ασχολούμαι πολύ με το μπαλκόνι μου και τα φυτά αλλά είναι κάτι που θα ήθελα πολύ! Είναι από αυτά τα πράγματα που θα μου άρεσε πολύ να κάνω αλλά εξαιτίας της άγνοιάς μου το αποφεύγω γιατί μου φαίνεται δύσκολο και καμιά φορά ακατόρθωτο.

Τελικά, όπως όλοι καλά ξέρουμε, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαίνονται. Και έτσι φύτεψα και εγώ βολβούς. Αυτό που μου άρεσε πολύ στη διαδικασία είναι η επίσκεψή μου στο φυτώριο. Όχι την άνοιξη, όπως είχα συνηθίσει, αλλά εν μέσω Φθινοπώρου και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ αναζωογονητική η βόλτα.

Η Αιμιλία γράφει κάθε μήνα στις Πυγολαμπίδες στο κλουβί για δραστηριότητες κηπουρικής που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά. Μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις της εδώ.

Επίσης, μπορείτε να τη βρίσκετε στο Κηπολόγιο, την προσωπική της σελίδα, όπου μοιράζεται μαζί μας δεκάδες ιδέες και πληροφορίες για λουλούδια και φυτά. Πέρσι την άνοιξη ανέλαβε να φτιάξει το μπαλκόνι μας και έτσι πραγματικά απολαύσαμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι μέσα στο μικρό μας πράσινο παράδεισο. Επίσης μπορεί να κάνει διάφορα project σε σχολεία και εκδηλώσεις ή σε πάρτι και βαπτίσεις.

Μου αρέσει πολύ η ιδέα της κηπουρικής. Ας τη βάλουμε περισσότερο στη ζωή μας και ας πρασινίσουμε λίγο και την πόλη μας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διάλεξα μερικούς βολβούς. Ούτε που θυμάμαι τι πήρα. Θα φωνάξω την άνοιξη την Αιμιλία στο σπίτι μου για αυτοψία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ετοίμασα τα σύνεργα και εξοπλίστηκα με θάρρος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εδώ χρειάστηκε να πάρω δραστικά μέτρα. Και επί την ευκαιρία έκανα και ένα κλαδεματάκι. (ακολουθεί και το νέο κείμενο της Αιμιλίας)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πολύτιμη βοηθός μου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα λέμε την άνοιξη! Καλό Φθινόπωρο!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Αιμιλία Ροδοπούλου

    well done που λένε και στο χωριό μου!

    Καλή επιτυχία! Σίγουρα την άνοιξη θα κόβεις μπουκέτα!

    Χάιλάιτ η πολύτιμη βοηθός την ώρα που κοιτάζει μέσα στη σακούλα με χώμα: ” είναι κανείς εκεί ει ει ει ει…”

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.