Πήτερ Παν: ποιος είναι ο "κακός" της ιστορίας; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πήτερ Παν: ποιος είναι ο “κακός” της ιστορίας;

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πετρίδη στην Ελευθερία Τέτουλα

Συμμετέχετε στη θεατρική παράσταση “Πήτερ Παν” στο θέατρο Αυλαία. Ποιον ρόλο ενσαρκώνετε;

Συμμετέχω στη θεατρική παράσταση “Πήτερ Παν” στο θέατρο Αυλαία και ενσαρκώνω το ρόλο του Κάπταιν Χουκ. Του κακού της ιστορίας, ο οποίος είναι ο αρχηγός των πειρατών και ορκισμένος εχθρός του Πήτερ Παν.

Ο ρόλος του κακού έχει ενδιαφέρον ερμηνευτικά για έναν ηθοποιό;

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον! Καταρχάς, επειδή πρέπει να ανακαλύψεις τους λόγους που ο χαρακτήρας ενός ρόλου, καταλήγει να είναι κακός. Να λάβεις υπόψη όλα τα γεγονότα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτού του χαρακτήρα. Αυτό ουσιαστικά είναι το πιο ενδιαφέρον. Η εξερεύνηση των ‘’αποσκευών’’ του. Η πρόκληση έρχεται, όταν καλείσαι να ερμηνεύσεις αυτό το ρόλο. Θα πρέπει να τον κατανοήσεις, να βρεις τις κρυμμένες του ευαισθησίες, ακόμα και να τον δικαιολογήσεις.

Γιατί πιστεύετε πως ο “Πήτερ Παν” είναι ένα διαχρονικό παραμύθι;

Πιστεύω πως είναι διαχρονικό παραμύθι, λόγω της αθωότητας που το χαρακτηρίζει. Ο Πήτερ Παν και τα Χαμένα Παιδιά, αρνούνται να μεγαλώσουν, γιατί γνωρίζουν ότι η ενηλικίωση θα τους διαβρώσει. Θέλουν απλώς να παίζουν και να διασκεδάζουν, χωρίς καμία έγνοια. Η διαχρονικότητα βρίσκεται, στο ότι όλα τα παιδιά γύρω μας, ζητούν και θα ζητούν, όπως είναι φυσικό, την ανεμελιά και όχι τις υποχρεώσεις. Κάτι που ίσως να αγγίζει λίγο και τους μεγάλους, που δεν κατάφεραν να σταματήσουν το χρόνο, όπως έκανε ο Πήτερ Παν.

Ισχύει πως το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολο;

Θεωρώ πως το κοινό της κάθε πόλης είναι δύσκολο. Το κάθε κοινό έχει τις απαιτήσεις του. Δεν είμαι της άποψης πως έχει να κάνει με την πόλη. Η δική μας δουλειά, είναι να καταφέρουμε να παρασύρουμε όλους τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, από όπου και αν έρχονται, στον κόσμο που δημιουργούμε εκείνη τη στιγμή, πάνω στη σκηνή.

Τα μελλοντικά σας σχέδια; Είναι δύσκολο να ασκεί κάποιος το επάγγελμα του ηθοποιού; Τι απαιτήσεις έχει;

Είναι δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού. Ο ηθοποιός οφείλει να δουλεύει διαρκώς με τον εαυτό του. Να σκαλίζει το παρελθόν του, να ανοίγει τη σκέψη του, να ανασύρει σκέψεις και συναισθήματα, που να μην του είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα. Γενικότερα να δέχεται από το οποιοδήποτε περιβάλλον, όλες τις προσλαμβάνουσες, που θα τον κάνουν να προβληματιστεί. Αυτό είναι το πιο απαιτητικό πράγμα. Η συνεχής επεξεργασία πληροφοριών.

 

Η παράσταση “Πήτερ Παν” παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία κάθε Κυριακή στις 11:30. 

Επιπλέον παραστάσεις την περίοδο των εορτών:
Πέμπτη 26/12 στις 12.00 & στις 17.00
Τετάρτη 1/01 στις 18.00
Σάββατο 2/01 στις 18.00

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.