Φθινοπώριασε… – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φθινοπώριασε…

Autumn Kids1

photo via

Έξω ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά και μερικές μέρες καίει αλλά το καλοκαίρι έχει φύγει για τα καλά.. δεν πειράζει.. ένας χειμώνας γεμάτος καινούργια πράγματα καινούργιες ιδέες, περιπέτειες, κούπες με καφέ και ζεστή σοκολάτα, εκδρομές στο βουνό, πρωινά τεμπελιάσματα κάτω από τα ζεστά παπλώματα, βροχή και μελαγχολική διάθεση, ταινίες, βιβλία, φίλοι στο σπίτι..

Αλλά ακόμη είναι φθινόπωρο.. και είναι ωραία η μυρωδιά από τα ξυσμένα μολύβια, τις καινούργιες σχολικές τσάντες, τα κλειστά βιβλία και τα χαρτιά τους, είναι ωραία η μυρωδιά από τις σβήστρες και τις κασετίνες.. οι πρώτες μπότες τα πρώτα κασκόλ και τα πανωφόρια.. και είναι ωραία να πατάς τα πεσμένα φύλλα και να κάνουν κρατς κάτω από τα πόδια σου. Να απολαμβάνεις τη φθινοπωρινή βροχή χωρίς να κρυώνεις στα αλήθεια. Να τρως ακόμη παγωτό και να απολαμβάνεις και ζεστές σούπες. Να κοιμάσαι λίγο περισσότερο μια και ο ήλιος δεν σε φωνάζει να βγεις έξω πια..

autumn book

photo via

Γράφει η Βαρβάρα Δουμανίδου

Ναι θα κλειστούμε μέσα πάλι φέτος.. Κλεισμένοι μέσα και τα παιχνίδια λιγοστά.. τα επιτραπέζια τα βαρεθήκαμε και τα μαθήματα μας τα κάναμε.. και τώρα; Τι να παίξουμε; Τι;

Παντομίμα.. ναι είναι ωραία η παντομίμα.. και δοκιμάστε και μια φανταστική γλώσσα.. να μιλάτε με μια φανταστική γλώσσα και οι άλλοι να προσπαθούν να καταλάβουν τι λέτε..

Βάλτε το ραδιόφωνο να παίζει και χορέψτε ανάλογα με τον ρυθμό του. Αλλάξτε ξαφνικά συχνότητα και σταθμό και χορέψτε κάτι άλλο..  και  μετά ξανά το ίδιο. Και ξανά και ξανά μέχρι να πέσετε κάτω από τα γέλια..

Διαβάστε ιστορίες και παραμύθια στα παιδιά και αφήστε τα να σας διαβάσουν κι αυτά. Επινοήστε ιστορίες ή αλλάξτε το τέλος σε αυτά που δεν σας αρέσουν. Ξεκινήστε μια ιστορία και αφήστε κάποιον άλλον να τη συνεχίσει όπως θέλει εκείνος. Και μετά κάποιος άλλος μέχρι που η ιστορία να γίνει ολόκληρο παραμύθι..

Παίξτε τη λίμνη.. μαζευτείτε γύρω από το χαλί και φανταστείτε πως υπάρχει μια λίμνη στη μέση. Πείτε κάτι που σας στενοχωρεί ή σας προβληματίζει και μετά ξαλαφρώστε με το να το πετάξετε στη λίμνη.. ενθαρρύνετε και τους υπόλοιπους να το κάνουν αυτό.. θα νιώσετε υπέροχα και είναι ένας μαγικός τρόπος να ξέρετε τι νιώθουν τα παιδιά σας κάθε μέρα.

Μαζευτείτε με την παρέα ή τα παιδιά σας τραγουδήστε ένα γνωστό τραγούδι και μετά αλλάξτε του τα φώτα.. ξανατραγουδήστε το με ένα σωρό διαφορετικά είδη μουσικής. Jazz, παραδοσιακό, όπερα, ρεμπέτικο, εκκλησιαστικό, heavy metal, hip hop και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.. θα γελάσετε πολύ σας το υπόσχομαι..

Αχ κλεινόμαστε μέσα πάλι.. και το φθινόπωρο το ξέρει καλά..

Αλλά όχι για πολύ! Θα ξυπνήσουμε από το μούδιασμα και θα ξεμυτίσουμε δειλά δειλά αλλά αποφασισμένοι να τα κάνουμε όλα φέτος.

Γιατί το φθινόπωρο είναι η έναρξη.. είναι η αρχή.. ή αρχή για όλα  τα υπέροχα πράγματα που θα κάνουμε φέτος. Και φέτος θα τα κάνουμε Όλα!

autumn 3

photo via

 

Λίγα λόγια για τη Βαρβάρα Δουμανίδου

Η Βαρβάρα Μπάρμπι Δουμανίδου είναι η ιδιοκτήτρια ενός μαγικού ξεχωριστού χώρου με το όνομα “Αιθερόπλοο” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Της αρέσει πολύ να πετά πάνω από τη πόλη με τα χρωματιστά φτερά της και να ψάχνει ανθρώπους που θέλουν με λαχτάρα να ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Παίζει, σκηνοθετεί, εμψυχώνει και δημιουργεί φανταστικές και συναρπαστικές ομάδες, ιστορίες και καταστάσεις με μικρά και μεγάλα παιδιά πάνω από 18 χρόνια. Tης αρέσουν πολύ οι σοκολάτες και οι γάτες. Μας μιλάει για θεατρικό παιχνίδι.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.