Σου αρέσει η τέχνη; Κι εμάς. Σου έχουμε και έκπληξη! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σου αρέσει η τέχνη; Κι εμάς. Σου έχουμε και έκπληξη!

©Stefania Tsakiraki_whatiseeinart.com


Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr 

Σου αρέσει η τέχνη; Κι εμάς! Έκπληξη! Από αυτόν τον μήνα ξεκινάμε μαζί με τη Στεφανία Τσακιράκη μια μηνιαία συνάντηση τριάντα λεπτών με την τέχνη. Αυτό είναι που προσφέρει εδώ κι έναν χρόνο η Στεφανία, εντελώς δωρεάν, σε όλους τους φίλους της ιστοσελίδας και κοινότητας, όπως αγαπά να αποκαλεί την παρέα του whatiseeinart. Μέλος αυτής της συντροφιάς αποτελώ κι εγώ. Έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα. Εάν αγαπάς την τέχνη και θέλεις ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης για εσένα ή την οικογένειά σου, μείνε μαζί μου. 

 

Λίγη ιστορία

Με τη Στεφανία βρεθήκαμε ξανά μετά από χρόνια και μαζί αγαπάμε να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για την τέχνη και την ποιοτική, γεμάτη χαρά και νόημα ζωή με τον κόσμο. Θα θυμάσαι πιθανώς τις δράσεις των Πυγολαμπίδων που κάναμε την περασμένη άνοιξη παρέα με τη Στεφανία, τον Κλωντ Μονέ και τη Φρίντα Κάλο.

{Αν όχι, είναι γιατί δεν έχεις κάνει ακόμα εγγραφή στο newsletter μας, τι περιμένεις; Εκεί θα βρίσκεις αποκλειστικά κάποια από τα νέα μας, όπως και ενημέρωση για αυτές τις μηνιαίες μας συναντήσεις}

Μέρος αυτών των συναντήσεων αποτελούσε η Slow Art, η οποία δεν είναι κάτι άλλο από την αφιέρωση αρκετού χρόνου στην παρατήρηση και την απόλαυση της επαφής μας με ένα έργο τέχνης.

 

Slow Art?

Άραγε μπορεί κανείς να περάσει 10, 20 ή και 30 λεπτά μπροστά από ένα μόνο έργο τέχνης; Κι όμως γίνεται και τα οφέλη αυτής της νέας σχέσης είναι πολλαπλά. Χαλάρωση σώματος και πνεύματος, ψυχική δημιουργικότητα, αύξηση παρατηρητικότητας, βελτίωση της μνήμης και πάνω απ’ όλα έμπνευση. Έμπνευση για έναν πιο αργό, συνειδητό, γεμάτο νόημα και χαρά τρόπο ζωής.

 

Το μαζί

Μέσα από τη Slow Art ξεκινήσαμε μαζί με τη Στεφανία να εμβαθύνουμε στο Slow κίνημα – μονοπάτι. Έκτοτε, η έμπνευση δεν έχει γυρισμό. Αποφασίσαμε λοιπόν να “επισημοποιήσουμε” τη σχέση μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις Πυγολαμπίδες την πιο ζεστή Slow Family Friendly γωνιά της Ελλάδας και πλέον οι συναντήσεις του whatiseeinart.com θα γίνονται σε συνέργεια με τις pigolampides.gr. Τέλειο;

 

Οι μηνιαίες διαδικτυακές μας συναντήσεις

Οι συναντήσεις αυτές είναι εντελώς δωρεάν, αποκλειστικά για τους φίλους του whatiseeinart και των Πυγολαμπίδων κι έχουν πάντοτε μια θεματική. Μαντεύεις το θέμα της πρώτης μας συνάντησης;

#WhatISeeInArt is…Slow Life

Τι είναι για εσένα η Slow Life; Πόσο … Slow είναι η δική σου οικογένεια; Με ποιο έργο θα μας κάνει η Στεφανία να δούμε τη ζωή πιο Slow; Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στις 20:00 θα βρούμε τις απαντήσεις, ή θα αναζητήσουμε νέα ερωτήματα. Σημασία έχει να απολαύσουμε αυτό το μισάωρο, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Σημαντική σημείωση: Σε αυτές τις δράσεις η γνώση περί ιστορίας της τέχνης μένει στο πιο ψηλό ράφι της βιβλιοθήκης και δεν μας απασχολεί καθόλου να τη φτάσουμε. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Εστίασή μας είναι η αλήθεια του καθενός και το βίωμα της τέχνης. Επομένως, καμία προηγούμενη γνώση με την ιστορία της τέχνης ή τη ζωγραφική, γλυπτική, ταχυδακτυλουργική, δεν είναι απαραίτητη.

Σε ποιους και ποιες απευθύνονται αυτές οι δράσεις;

Οι συναντήσεις αυτές είναι εντελώς family friendly. Μπορείς να έρθεις παρέα με το παιδί ή τα παιδιά σου. Προσοχή όμως, το αντίθετο δεν ισχύει. Δεν πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μόνα τους. Είναι μια δράση για ενήλικες και φιλική προς τις οικογένειες. Διότι η αγάπη για την τέχνη δεν έχει όρια ηλικίας.

 

Τι πρέπει να κάνω για να συμμετέχω;

Για να συμμετέχεις χρειάζεται να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας, στη λίστα SlowLife,  μέσω του οποίου θα μπορείς να ενημερώνεσαι για τις συναντήσεις του μήνα. Είναι δωρεάν και μπορείς να κάνεις απεγγραφή ανά πάσα στιγμή. Κάνε τώρα εγγραφή και σύντομα θα λάβεις ενημέρωση για την πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση (Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στις 20:00). Να το μοιραστείς και με τους φίλους και τις φίλες σου!

 

Σε περιμένουμε!

 

Λίγα Λόγια για τη Στεφανία Τσακιράκη!


Η Στεφανία είναι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου. Συνδυάζοντας αυτά που τη συγκινούν αναζήτησε στο Παρίσι την Art Therapy. Εκεί εξειδικεύτηκε στην τέχνη των μουσείων (Museum Art Therapy) από τη μια αλλά και τα βιβλία (Book Therapy) από την άλλη, ως θεραπευτικά μέσα.

Αν βρεθείς μαζί της σε κάποιο μουσείο ή βιβλιοπωλείο, δε θα σε ξεναγήσει ούτε θα σου δείξει. Θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δε θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε έλκουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σε εσένα το εκάστοτε δημιούργημα.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τη Στεφανία και το έργο της στον ιστότοπό της: www.whatiseeinart.com καθώς επίσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: instagram & facebook

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.