Η γωνιά της προσευχής – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η γωνιά της προσευχής

proseyxi

Γράφει η Νέλλη Αφεντουλίδου

Σ’ αυτό το κείμενο δεν θα σας μιλήσω ως καλλιτέχνης, μα ούτε και ως παιδαγωγός, σήμερα θα σας μιλήσω ως άνθρωπος, ως μητέρα.

Θυμάστε το παλιό εικονοστάσι της γιαγιάς?

Σχεδόν όλοι έχουμε ένα σκονισμένο, στο πατάρι, στο ντουλάπι ή σε κάποια γωνιά του σπιτιού, και το θεωρούμε ένα βάρος που κληρονομήσαμε από τη γιαγιά.

Όμως μπορεί να αλλάξει μαγικά και να προσθέσει στη ζωή μας Φως.

Σκεφτείτε έναν χώρο προσευχής στο σπίτι μας και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα μας, εκεί που μπαινοβγαίνουμε όλη μέρα μικροί και μεγάλοι. Ένα παλιό εικονοστάσι σκονισμένο και σκούρο από τα χρόνια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα χαρούμενο και φιλόξενο εκκλησάκι να μας καλεί να προσευχηθούμε και να αγαπήσουμε.

Μεταμορφώνω το εικονοστάσι και φτιάχνω την γωνιά της προσευχής

Τα υλικά μου είναι  χρώματα και χαρτιά που έχουν σχέδια σχετικά με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Τρίβουμε, χρωματίζουμε, στολίζουμε το δικό μας εκκλησάκι, έτσι ώστε να εκφράζει αυτό που νιώθουμε (παιδιά και μεγάλοι). Το ετοιμάζουμε να δεχθεί τις αγαπημένες μας εικόνες και σύμβολα.

Έτσι το εκκλησάκι είναι κοντά μας κάθε φορά που το χρειαζόμαστε, ανάβουμε κεράκια ή στολίζουμε με λουλούδια κάθε φορά. Μέσα στην καθημερινότητα και στις γιορτές εκτός από δουλειές, ψώνια, συζητήσεις, μαγειρέματα, «υλικά» δώρα, έχουμε και μια άλλη δραστηριότητα την «Προσευχή».

Η δύναμη της προσευχής έχει πια ξεχαστεί. Θα σας πω μια αλήθεια, τα παιδιά δεν έχουν ξεχάσει, παιδιά κάθε θρησκείας ή χωρίς θρησκεία, είναι πάντα έτοιμα να κλείσουν τα μάτια, να αυτοσυγκεντρωθούν και να κάνουν την πιο γλυκιά προσευχή για να ευχαριστήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια για τα ίδια ή τους άλλους γεμάτα αγάπη και αλήθεια.

proseyxi2

Η προσευχή σου προσφέρει ηρεμία, ελπίδα, κουράγιο, συγχώρεση, αγάπη. Όποιος το έχει νιώσει, αλλά για διάφορους λόγους το ξέχασε, μπορεί να επαναφέρει αυτή την όμορφη στιγμή στη ζωή του. Θυμηθείτε πως είναι να προσεύχεσαι για κάποιον άλλο και να στέλνεις όλη σου την δύναμη και την θετική ενέργεια. Μαγικό…

Η προσευχή στον προσωπικό σου χώρο, μακριά από επιρροές  και μάτια, σε φέρνει σε επαφή με την εσωτερική σου φωνή, σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις με αγάπη. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν τόσο προσωπικό χώρο στο σπίτι σας…ίσως κάνει καλό σε εσάς και στα παιδιά σας.

«Καλό Πάσχα αγαπημένοι μου, εύχομαι αυτή η Ανάταση να φέρει ΦΩΣ στο μονοπάτι της ζωής μας!» Νέλλη

Αφιερώνω αυτό κείμενο στην λατρεμένη μου γιαγιά Ελένη που μου έδειξε τον δρόμο της Προσευχής με το παράδειγμα της ζωής της.

Λίγα Λόγια για τη Νέλλη Αφεντουλίδου

H Νέλλη Αφεντουλίδου έχει δουλέψει πολλά χρόνια με παιδιά και έχει μάθει από αυτά. Της έμαθαν να παίζει. Της έμαθαν να θαυμάζει. Της έμαθαν να ζωγραφίζει. Λατρεύει τον Ματίς, τη σοκολάτα και τα λουλούδια. Λατρεύει να κατασκευάζει όμορφα πράγματα με τα χέρια της. Λατρεύει τα χρώματα. Της αρέσει η μουσική που την κάνει να κλαίει και οι ταινίες που την κάνουν να ονειρεύεται. Πιστεύει στις νεράιδες και τρομάζει με τους κεραυνούς. Πιστεύει στην αγάπη. Tο 2010 δημιούργησε το πολύχρωμο καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός Κήπος της Νέλλης”, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα τέχνης, φαντασίας και δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους. Μας μιλάει για χαρούμενες γωνιές στο σπίτι

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.