Βαλιτσάκι Δραστηριοτήτων για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών
Skip to content

Βαλιτσάκι Δραστηριοτήτων για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών

valitsaki drastiriotites

Η δημιουργική απασχόληση με την Ολυμπία στον ελεύθερό μας χρόνο είναι κάτι που με συναρπάζει! Μου αρέσει τόσο η διαδικασία της επιλογής της δραστηριότητας, με την οποία θα απασχοληθούμε, όσο και η στιγμή που χανόμαστε μέσα στη δημιουργική στιγμή: η κατασκευή μιας μαριονέτας, ο χρωματισμός μιας ζωγραφιάς, η ανάγνωση ενός βιβλίου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ο χορός μας με τη συνοδεία δυνατής μουσικής. Λατρεύω και εκείνες τις στιγμές που μόνη της αποφασίζει πως θα περάσει τον χρόνο της. Συνήθως καταφεύγει στις κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αντίθετα, μου αρέσουν και εκείνες οι στιγμές της χαλαρότητας. Το παιχνίδι με τα σώματά μας, με τα βλέμματα μας, με τις αυθόρμητες κινήσεις! Για τέτοιου είδους χαλαρότητα μας εμπνέει πάντα η φύση. Όταν την επισκεπτόμαστε, αποφεύγουμε να κουβαλήσουμε μαζί μας εργαλεία δημιουργικότητας, ακριβώς γιατί τα προσφέρει η ίδια πλουσιοπάροχα: τα φύλλα, τα κλαδιά, τα ζώα, είναι όλα εκεί! Βοηθοί και συμμέτοχοι σε ένα ελεύθερο και αισθητηριακό παιχνίδι.

Μέσα στην πόλη όμως, σε ένα εστιατόριο ή σε ένα καφέ μαζί με φίλους, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μαζί μας ένα kit δραστηριοτήτων! Ας προστατεύσουμε όλοι τα παιδιά μας από ατελείωτες ώρες μπροστά σε tablet και κινητά, τις αρνητικές επιπτώσεις των οποίων όλοι γνωρίζουμε.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την καταπληκτική ιδέα της Άννας από το inmycloset, για δημιουργία ενός kit πρώτων βοηθειών για τη δημιουργικότητά μας εκτός σπιτιού (αποστολή 6 ενός καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας) αποφάσισα να φτιάξω το δικό μας kit- βαλιτσάκι. Δεν το έφτιαξα ακριβώς (με τη στενή έννοια του ρήματος φτιάχνω) αλλά επισκέφθηκα ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά, με είδη που με εμπνέουν για δημιουργία και κατασκευές, και διάλεξα κάποια αγαπημένα υλικά για να το συνθέσω.

valitsaki drastiriotites2

Τι επέλεξα για το βαλιτσάκι δραστηριοτήτων

Όλα τα υλικά κόστισαν 15 € και φυσικά δε χρειάζεται να τα αγοράσετε όλα, καθώς είμαι σίγουρη ότι πολλά από αυτά (και ακόμη περισσότερα) τα διαθέτετε ήδη στο σπίτι σας. Η δική μου ιδέα ήταν σε κάθε έξοδο με το βαλιτσάκι μας να ανανεώνω τα υλικά, ώστε να είναι μια έκπληξη για την Ολυμπία και να την εμπνέει κάθε φορά για περισσότερη δημιουργικότητα. Μπορεί φυσικά να επιλέγει η ίδια τα υλικά για το παιχνίδι της, ή ακόμα και υλικά για να απασχοληθώ και εγώ μαζί της, να στήσει δηλαδή η ίδια τον καμβά για το παιχνίδι μας.

Ιδέες για kit δημιουργικότητας θα βρείτε πολλές στο διαδίκτυο! Εγώ αμέσως παρακάτω, επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από αυτές που κοινοποίησε το in my closet στη σελίδα του στο facebook και κάποιες ακόμα που μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό μου στο pinterest.

 

Καλές Δημιουργίες!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.