Πέντε ιδέες για ένα πάρτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πέντε ιδέες για ένα πάρτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό για την ψυχαγωγία των παιδιών τους, τότε σου έχω καταπληκτικά νέα! Διαλέξαμε πέντε ομάδες της πόλης που θα σου προσφέρουν ένα πάρτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

 

Βιβλιοδετείο

Εργαστήρια βιβλιοδεσίας και παιχνιδιού

Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο που βρίσκεται  στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές,  προσαρμοσμένες στην σύγχρονη πραγματικότητα της ζωής, προσπαθεί να μεταφέρει τη γνώση για τη δημιουργία του βιβλίου και την αγάπη για αυτή την τέχνη.

Συναντήσεις εφήβων/ενηλίκων

Στο χώρο του βιβλιοδετείου μπορείτε να γιορτάσετε τα γενέθλια ή την ονομαστική γιορτή σας,ανεξάρτητα από ηλικία, τις Παρασκευές το απόγευμα και όλες τις ώρες του Σαββατοκύριακου κατόπιν συνεννόησης. Η συνάντηση με φίλους δεν αφορά μόνο τις μικρές ηλικίες αλλά και τις πιο μεγάλες. Ο χώρος ενδείκνυται για συναντήσεις περίπου 20 ατόμων που θέλουν να συζητήσουν, να ασχοληθούν με τη βιβλιοδεσία ή με κάποια κατασκευή ή να γιορτάσουν με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Δείτε το video

Παιδικές γιορτές

Για τους μικρούς φίλους οι δύο γάτοι της βιβλιοδεσίας θα είναι παρόντες για να γιορτάσουν μαζί. Το βιβλιοδετείο μπορεί να παρέχει εργαστήρια βιβλιοδεσίας, επιτραπέζιων παιχνιδιών ή παιχνιδιών ψυχαγωγίας γενικότερα. Φυσικά μπορούν να παραμείνουν και οι γονείς στο χώρο εφόσον το επιθυμούν αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση παιχνιδιών ή κατασκευών παρέα με τους γονείς εφόσον τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία.Το κέρασμα και ο μπουφές για κάθε εκδήλωση είναι δική σας επιλογή.

  • Το βιβλιοδετείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε ομάδα.
  • Βρίσκεται σε όροφο και υπάρχει ασανσέρ. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στα παρκινγκ του λιμανιού.
  • Το κόστος ορίζεται μετά από συνεννόηση για κάθε είδος συνάντησης ή εργαστηρίου.

Καλέστε στο 2310 531 902 για περισσότερες πληροφορίες!

 

Catwalk

Το Catwalk είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήρι ενδυματολογίας, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.Το CatWalk, επιχειρεί να εξερευνήσει κάθε πτυχή της ιστορίας της ένδυσης και μέσα από τη διαδικασία αυτή διαμορφώνει τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα.

Το Catwlak όμως αναλαμβάνει να σχεδιάσει για εσάς και τα παιδιά σας και ένα πρωτότυπο θεματικό πάρτι γιορτής ή γενεθλίων! Τα θεματικά πάρτι δημιουργήθηκαν για να ξεχωρίζουν από τα κοινά πάρτι και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους καλεσμένους. Κάνοντας ένα θεματικό πάρτι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα μειώσει την όλη ταλαιπωρία της προετοιμασίας, γιατί η διακόσμηση του σπιτιού, η παραγγελία της τούρτας και του φαγητού θα πρέπει να ετοιμαστούν, σύμφωνα με το θέμα που επιλέξατε. Παράλληλα θα τους εντυπωσιάσετε όλους γιατί κάτι αντίστοιχο σίγουρα δεν θα έχουν ξαναδεί, ενώ τα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή μέρα που θα θυμούνται για πάντα.

Η Catwalk αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των μικρών φίλων στο παιδικό πάρτυ σας με διαδραστικά και δημιουργικά παιχνίδια που οξύνουν τη φαντασία αλλά και παιχνίδια που ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών στην ομαδικότητα και την φαντασία. Όλα τα παιχνίδια διαμορφώνονται με αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα ανάλογα με τις ηλικίες, τον αριθμό και την διάθεση των παιδιών.

Επίσης αναλαμβάνει: Δημιουργία προσκλήσεων και αποστολής τους, Διακόσμηση χώρου, Παροχή τούρτας και κέιτερινγκ, Frame φωτογραφίσεις, Μουσική DJ, Παιδαγωγούς – εμψυχωτές-Χορευτές-Ταχυδακτυλουργούς – ανιματέρ – Ηθοποιούς, Βίντεο – φωτογραφίες, Λεύκωμα -Ευχολόγιο, Facepainting, Δώρο καλεσμένων.

Ενδεικτικά θεματικά πάρτι που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν: Πάρτι ρομποτικής, μαγειρεύοντας τη μόδα, ντύνομαι το αγαπημένο fashion icon, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, εργαστήρι σαπουνιών, girly Spa, Superhero, ninja party, frozen, Mickey and Minnie, πάρτι ρόλων, πάρτι CSI,  πάρτι καπέλο, τσάντα και πολλά άλλα!

Απαραίτητη προϋπόθεση πάντα η ασφάλεια των παιδιών, είτε πρόκειται για πάρτη εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συνθήκες διοργάνωση στέγασης ασφαλείας του χώρου κλπ.

H Catwalk, αναλαμβάνει επίσης events για μεγάλες εταιρίες.

Επικοινωνήστε στο 6947 700375 ή στο info@catwalkproject.gr για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Arte di tre

Εργαστήρια φωτογραφίας 

Πόσες φορές κι αν έχουμε ακούσει πλέον την έκφραση ότι ένα παιδί μπορεί και χειρίζεται το κινητό, τον υπολογιστή, την φωτογραφική από πολύ μικρό; Είναι γεγονός! Η εξοικείωση των παιδιών με τις ψηφιακές μηχανές, η αγάπη τους για την εικόνα που κυριαρχεί πλέον τον κόσμο μας, η επιλογή ενασχόλησης των παιδιών με την φωτογραφίας γίνεται, αν μη τι άλλο, το ίδιο αυτονόητη με την επιλογή εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, ζωγραφικής, μουσικής ή ενασχόλησης με ένα σπορ. Τα παιδιά αγαπάνε την φωτογραφία και μαθαίνουν τόσο γρήγορα γιατί εκφράζονται δημιουργικά και πολύ διασκεδαστικά!  Τα παιδικά εργαστήρια φωτογραφίας μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μπαζάρ, σε γενέθλια ως εναλλακτική πρόταση απασχόλησης των παιδιών.

Διάρκεια εργαστηρίου : 1.30′ 

Για παιδιά άνω των 6 ετών

Στείλτε e-mail στο arteditre@gmail.com με τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο & ηλικία), ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία της εκδήλωσης/γενεθλίων ή τηλεφωνήστε στο 6987000810 για περισσότερες πληροφορίες. 

Λίγα λόγια για τις arteditre

 

 

Dot2dot

Διαδρομές και περιηγήσεις

H dot2dotδραστηριοποιείται στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητες (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ξεναγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, πολιτιστικοί διαχειριστέςκ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν εναλλακτικές θεματικές διαδρομές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια.

Μέσα σε δυο ώρες για παράδειγμα, παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών μπορούν να μάθουν την ιστορία της ρωμαϊκής Θεσσαλονίκης παρέα με τον Αστερίξ ή ακόμη και τον Οβελίξ, οι οποίοι τυχαίνει να ταξιδεύουν στη σπουδαία πόλη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, τα παιδιά παρέα με τους δύο Γαλάτες περπατάνε στο κέντρο της πόλης και μαθαίνουν την ιστορία των Ρωμαίων με τρόπο ψυχαγωγικό, βιωματικό και καινοτόμο

Κάποιες άλλες φορές τα παιδιά γίνονται οι Κληρονόμοι ενός μακρινού θείου. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με επίλυση γρίφων και παιχνίδι ρόλων, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης. Το μόνο που χρειάζεται είναι γρήγορη σκέψη και συνδυασμό των ιστορικών πληροφοριών αλλά και παρατηρητικότητα, κάνοντας τη διαδραστική αυτή ξενάγηση την ιδανική δραστηριότητα πριν από μια τούρτα γενεθλίων! 

Επίσης, θα μπορούσαν να περπατήσουν στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν μια «κυρία» που ζει εδώ και 2300 χρόνια! Η κυρία δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη! Μέσα από μνημεία και σημαντικούς σταθμούς της πόλης, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης με ψυχαγωγικό και βιωματικό τρόπο!

Για τους λάτρεις του μυστηρίου βέβαια, τα παιδιά θα μπορούσαν να περπατήσουν στην Άνω πόλη, να χαθούν μαζί μας στα στενά δρομάκια της και να μάθουν την ιστορία της περιοχής μαζί με πολλούς… μύθους και θρύλους. Η πρόσκληση για το ιδιαίτερο αυτό πάρτι και η τούρτα φυσικά θα μπορεί να έχει το ανάλογο μυστήριο.. ύφος!

Για περισσότερες διαδραστικές και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μπείτε στο www.dot2dot.gr ή καλέστε το 2311 242382

Λίγα λόγια για την ομάδα dot2dot

 

Kids and Nature

Παιχνίδια στη φύση

Στην Kids And Nature πιστεύουν ακράδαντα ότι τα παιδιά πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους παίζοντας. Πάντα το έκαναν αυτό και θα πρέπει να συνεχίζουν να το κάνουν για το καλό της δικής τους υγείας αλλά και της υγείας του πλανήτη μας. Σκοπός του Kids And Nature είναι να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια την ευκαιρία να παίζουν στη φύση και να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους και ταυτόχρονα να μαθαίνουν βιωματικά ένα σωρό χρήσιμα πράγματα και να καλλιεργούν τα ταλέντα τους. Η δική τους αποστολή είναι όλα αυτά να τα κάνουν φροντίζοντας και ενισχύοντας τη σωματική αλλά και τη ψυχική τους υγεία όπως επίσης και να εξοικιωθούν με το φυσικό περιβάλλον και να αγαπήσουν τη φύση.

Για το λόγο αυτό σχεδιάζουν πάρτι με υπαίθρια εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια ενώ έρχονται (κατόπιν ζήτησης) να καλύψουν και ένα σωρό άλλες ανάγκες, όπως φροντίδα και μέριμνα για το catering, τη μουσική, τον εξοπλισμό κ.α.

Αν θέλετε ένα πάρτι διαφορετικό, οργανώστε και εσείς ένα απίστευτα ευρηματικό και διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού που καθηλώνει και τους πιο δύσκολους.. “κυνηγούς”.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2315 53 74 94 – 6936 10 86 57 για περισσότερες πληροφορίες

Λίγα λόγια για την Kids and Nature

 

Θα χαρούμε να μας αφήσεις το σχόλιό σου και να μας πεις μια δική σου ωραία ιδέα για παιδικό πάρτι!

#pigolampidesreportage

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.