Οι έξι δικές μας αγαπημένες παιδικές ταινίες και μία προσφορά! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι έξι δικές μας αγαπημένες παιδικές ταινίες και μία προσφορά!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Ήρθε το καλοκαιράκι και περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, αναζητούμε ιδέες για απασχόληση μέσα και έξω από το σπίτι! Μία από τις αγαπημένες μας ασχολίες για τα καλοκαιρινά βράδια που μένουμε στο σπίτι είναι οι βραδιές ταινίας! Δημιουργούμε ιδιαίτερο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή έξω στο μπαλκόνι, κάνουμε το δικό μας ποπκορν και απολαμβάνουμε παιδικές ταινίες οικογενειακώς! Μια άλλη ιδέα είναι να προσκαλέσουμε και φίλους, αφού σχεδιάσουμε εισιτήρια και προετοιμάσουμε ένα ειδικό μενού για τη βραδιά. Αυτό βέβαια θα ήταν και μια πολύ ωραία ιδέα για παιδικό πάρτι!

Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας μερικές από τις αγαπημένες μας, που πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν πολύ! Τα Seven Spots έχουν και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά για την ενοικίαση παιδικών ταινιών.  

 

Οι έξι δικές μας αγαπημένες παιδικές ταινίες:

1. Ο μικρός πρίγκπας (The Little Prince)

Υπόθεση: Ένα μικρό κορίτσι που, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Ποιός δεν έχει αγαπήσει το βιβλίο του Μικρού Πρίγκηπα; Η κινηματογραφική εκδοχή συν΄δέει την χιλιοδιαβασμένη ιστορία με τη ζωή ενός καθημερινού κοριτσιού της πόλης. Μας άρεσε και συγκινηθήκαμε πολύ!

Γαλλίa| 2015 | Διάρκεια: 108΄  | δες το trailer του Μικρού Πρίγκηπα

 

2. Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out)

Υπόθεση: Η 11χρονή Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από την Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο, και τα πέντε συναισθήματα της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία πρέπει να φροντίσουν να είναι χαρούμενη. Όμως κάτι πάει στραβά όταν η Λύπη αγγίζει καταλάθος μια χαρούμενη μνήμη, μετατρέποντας την σε λυπημένη, που θα οδηγήσει την ίδια και την Χαρά σε ένα ταξίδι στο μυαλό της Ράιλι.

Τι να πεις για αυτή την ταινία – σταθμό στα συναισθήματα των παιδιών και στην εξοικοίωση με αυτά! Μία ταινία από την οποία θα “γεμίσουν” μικροί και μεγάλοι και θα βρουν αφορμές να συζητάνε για μέρες!

Αμερική | 2015 | Διάρκεια: 94′ | δες το trailer του Inside Out

 

3. Πάντιγκτον (Paddington)

Υπόθεση: Ενας νεαρός Περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε αγγλικό, ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν. Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων…

Την αγαπήσαμε οικογενειακώς! Γέλιο, συναίσθημα, περπέτεια, τα είχε όλα! Λάτρεψα την τουριστική προβολή του Λονδίνου μέσα από μια ταινία για παιδιά. Αναζητήστε και το βιβλίο, το οποίο έγινε αφορμή για τη μεταφορά του Πάντιγκτον στη μεγάλη οθόνη.

Αγγλία | 2014 | Διάρκεια: 95′ (το 2017 κυκλοφόρησε και το Paddington 2) | δες το trailer του Πάντιγκτον

 

4. Λόραξ (The Lorax)

Υπόθεση: Ένα 12χρονο αγόρι που ζει στη Θνίντβιλ, μια πόλη όπου όλα είναι πλαστικά, αναζητά το μοναδικό πράγμα με το οποίο μπορεί να γοητεύσει το κορίτσι που αγαπά: ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους. Αυτός που αφηγείται την ιστορία του στον Τεντ δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους…

Μια πολύ αγαπημένη και ενδιαφέρουσα ταινία, χρωματιστή, αισιόδοξη, ύμνος στη φύση και στη ζωή.

Αμερική | 2012 | Διάρκεια: 86′ | δες το trailer του Λόραξ

 

5. Ρατατούης (Ratatouille)

Υπόθεση: Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ρεμί, ενός καλοφαγά ποντικού που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να βοηθήσει ένα δόκιμο μάγειρα στο εν λόγω εστιατόριο. Ο καλύτερος κριτής όλης της χώρας επισκέπτεται το εστιατόριο και ο Ρεμί φτιάχνει ένα απλό φαγητό το οποίο εκπλήσσει τον κριτή, γιατί είχε να το γευτεί από τα παιδικά του χρόνια. Όταν ο κριτής δοκιμάζει το υπέροχο αυτό φαγητό (Ρατατούι), γράφει σε όλες τις εφημερίδες του Παρισιού τις καλύτερες κριτικές. Πόσο έτοιμοι όμως είναι οι άνθρωποι να αποδεχτούν έναν ποντικό ως τον καλύτερο μάγειρα;

Αν και παλιά ταινία είναι από τις αγαπημένες μας και δύσκολα θα κατέβει από την πρώτη δεκάδα. Ο Ρατατούης είναι από τους αγαπημένους μας ήρωες (όχι από αυτούς που πολεμούν και φωνάζουν) και νομίζω πως είναι μια ταινία που όλοι πρέπει να δουν.

Αμερική | 2007 | Διάρκεια: 117′ | δες το trailer του Ρατατούη

 

6. Ψηλά στον ουρανό (Up)

 

Υπόθεση: Ο Carl Fredricksen όλη του τη ζωή ονειρευόταν να εξερευνήσει τον κόσμο και να απολαύσει τη ζωή του στο μέγιστο. Στην ηλικία των 78 ετών, ένα γύρισμα της μοίρας, ένα κάρο μπαλόνια και η γνωριμία του με τον 8χρονο εξερευνητή Russell θα τον οδηγήσει σε ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο περιπέτεια.

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες για αυτή την ταινία. Από τις πιο συγκινητικές και ουσιαστικές ταινίες που έχουμε δει περιγράφει τη μοναξιά, τα όνειρα, την αγάπη, τη συντροφικότητα, τις θυσίες για τους αγαπημένους μας και πολλά ακόμα που αξίζει να ανακαλύψετε και μόνοι σας!

Αμερική | 2009 | Διάρκεια: 95′ | δες το trailer του Ψηλά στον ουρανό

 

Καλοκαίρι με ταινίες και προσφορές

Τα νέα: τώρα μπορείς να νοικιάσεις από τα Seven Spot 3 παιδικές ταινίες για 7 ημέρες με 5.90€

Τα Seven Spots, η μεγαλύτερη ταινιοθήκη της Ελλάδας, εμπλουτίζουν την υπηρεσία FUN DEALS προσθέτοντας επιλογές που καλύπτουν τον σινεφίλ, τον γονιό αλλά και τον gamer! Με κύριο χαρακτηριστικό την προσθήκη επιπλέον ημερών στη δυνατότητα επιστροφής των ταινιών, πλέον η ενοικίαση γίνεται ακόμη πιο προσιτή!

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Fun Deals των Seven Spots και κάνε το καλοκαίρι στην πόλη πιο συναρπαστικό!

 

Άφησε το σχόλιό σου με τις δικές σου προτάσεις

Σίγουρα θα έχουμε αφήσει έξω από τη λίστα μας αρκετές ωραίες ταινίες. Θα χαρούμε να εμπλουτίσεις το άρθρο μας, αφήνοντας το σχόλιό σου με τις δικές σου αγαπημένες ταινίες για τα παιδιά και την οικογένεια!

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι με νέα και ιδέες για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά, κάνε εγγραφή στο εβδομαδιαίο μας newsletter! 

 

#pigolampidesadvertorial

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.