Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2016 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2016

kids summer

Καλοκαίρι στην πόλη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό και λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες και τα δροσερά χωριά στα βουνά.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Ανατολικά

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Παιδεία Παίζει

Φέτος το καλοκαίρι ένας νέος και ευχάριστος χώρος το ΚΔΑΠ «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» άνοιξε με σκοπό να αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών τα οποία θα παραμείνουν στην πόλη μας. Από την Τετάρτη  15 Ιουνίου 2016 αρχίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά ηλικίας 5 – 12 χρονών. Στόχος είναι τα παιδιά που θα παραμείνουν στην πόλη για την καλοκαιρινή περίοδο να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινές Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Παιδεία Παίζει

English Summer Camp στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια | 2016

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Το Robin Hood English Summer Camp (R.H.ESC) ξεκινάει την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > English Summer Camp στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια | 2016

Καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη με το Art Factory | 2016

Από τις 16 Ιουνίου ξεκινάει το καλοκαιρινό, ολοήμερο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Art Factory.  Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 15 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Καλοκαιρινές εικαστικές δημιουργίες και θεατρικά παιχνίδια θα είναι οι βασικές δραστηριότητες της ημέρας, σε συνδυασμό με πολλές ακόμα διασκεδαστικές ιδέες που θα κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους καθημερινά από τις 8-2 (και 8-4 κατ’ επιλογή). Καλοκαιρινές χειροτεχνίες, grafitty στον κήπο, ζωγραφική, γλυπτική με πηλό, αφήγηση παραμυθιών, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργική γραφή με τους εκπαιδευτές: Τατιάνα Τριγώνη, εικαστικός, Σοφία Βούλγαρη, ηθοποιός, Βικτώρια Φούρναρη, φιλόλογος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη με το Art Factory | 2016

Καλοκαιρινή απασχόληση στο Μυστικό Κήπο της Νέλλης | 2016

Υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές δημιουργικότητας και φιλίας θα ζήσουν τα παιδιά στον Μυστικό Κήπο της Νέλλης. Με το κλείσιμο των σχολείων περιμένει η Νέλλη τους μικρούς της φίλους, ηλικίας 5-10 ετών, με πρωτότυπες και χαρούμενες δραστηριότητες. Από τις 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου, 2 εβδομάδες χαράς, με μία μικρή ομάδα έως 10 ατόμων, σε οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, με ποικίλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινή απασχόληση στο Μυστικό Κήπο της Νέλλης | 2016

Καλοκαιρινά Τμήματα στο Ω2 | 2016

Από τις 20 Ιουνίου, το Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι Ω2 ξεκινάει εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά από 4 ως 9 ετών. Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 8 π.μ. και θα τελειώνουν στις 2 μ.μ. Ο κάθε κύκλος θα διαρκεί ένα πενθήμερο. Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο θα πλησιάσουν τα παιδιά από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινά Τμήματα στο Ω2 | 2016

Καλοκαίρι στην Art2Art | 2016

Μύρισε καλοκαίρι… Ανυπομονησία για ανέμελες διακοπές και ατέλειωτη διασκέδαση! Πριν έρθει η ώρα για τις μάσκες, τα βατραχοπέδιλα και τα μακροβούτια τα πρωινά γεμίζουν χρώματα, μουσική και παιχνίδι στο δροσερό χώρο της Art2Art. Τα παιδιά μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες μαθαίνουν τη συνεργασία, την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Αποκτούν δεξιότητες και έρχονται σε επαφή με ποικιλία καλλιτεχνικών υλικών και τεχνικών, ενώ παράλληλα γίνονται μια μεγάλη καλοκαιρινή παρέα και προετοιμάζονται για τις διακοπές.

1η εβδομάδα: 20/06-24/06 & 2η εβδομάδα: 27/06-01/07 & 3η εβδομάδα: 04/06-08/07

για παιδιά 5-10 ετών (κλειστή ομάδα των 8-10 ατόμων)

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στην Art2Art | 2016

Καλοκαίρι στο Iasmos Balance | 2016

Ο πολυχώρος Iasmos Balance εντάσσει ΝΕΑ ενότητα στις δράσεις του: Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά Δημοτικού. Για τις δράσεις του έχει επιλέξει εξειδικευμένους και εκπαιδευμένους συνεργάτες. Απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδάκια από 6 – 10 χρονών και ενδιαφέρονται για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους! Γονείς που εργάζονται και θέλουν να απασχολήσουν λίγες ώρες την ημέρα τα παιδιά τους για να μην επιβαρύνουν παππούδες ή να μην έχουν έξοδα για babysitting. Σε γονείς που ενδιαφέρονται για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους και σε παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα, ανησυχίες και όρεξη για μάθηση και δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στο Iasmos Balance | 2016

Summer Sounds for Kids στη Μουσική Σχολή Ντεπώ | 2016

Καλοκαιρινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά από 4 χρονών. Δυο φορές την εβδομάδα τα παιδιά ανακαλύπτουν τη μουσική απ’όλο τον κόσμο μέσα από ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών δραστηριοτήτων (ηχοπαραμύθια, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, δημιουργική γιόγκα για παιδιά, κατασκευή οργάνων) σε ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα! Από 20 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Summer Sounds for Kids στη Μουσική Σχολή Ντεπώ | 2016

Καλοκαίρι στο Δέντρο που δίνει | Καλοκαίρι 2016

Το Δέντρο που Δίνει προσφέρει δημιουργική απασχόληση για παιδιά 4-12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται: Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικού Παιχνιδιού, Πρόγραμμα Συναισθηματικής και Κοινωνικής Αγωγής, Εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών (Ψηφιακή μάθηση – προγραμματισμός), Μοντέρνος χορός, Μαγειρική, Ελεύθερο παιχνίδι.

Ημερομηνίες: 16 Ιουνίου – 22 Ιουλίου και 29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στο Δέντρο που δίνει | Καλοκαίρι 2016

Καλοκαίρι στο Αναγνωστήριο | 2016

Από τις 16 Ιουνίου το Αναγνωστήριο στην Καλαμαριά, ξεκινάει τo ταξίδι του  στην πανέμορφη Ελλάδα!

Τα παιδιά θα πάρουν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία μαζί με τον Ιάσωνα, θα ακολουθήσουν τον Οδυσσέα στις περιπέτειές του, θα βοηθήσουν τον Ηρακλή και τον Θησέα στους άθλους τους,  θα ανέβουν ως τον Όλυμπο για να γνωρίσουν τους 12 Θεούς, θα επισκεφτούν το μαγευτικό βουνό των Κενταύρων, θα πάρουν μια γεύση από τον Κυκλαδικό πολιτισμό και μετά θα ταξιδέψουν ως την Κρήτη στο παλάτι του βασιλιά Μίνωα και θα προσπαθήσουν  να βρούν την έξοδο του Λαβύρινθου!

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στο Αναγνωστήριο | 2016

summer anatolia

Λίγο πιο ανατολικά

Ιχθείς Summer Camp by the Sea | 2016

Οι Ιχθείς Aqua Club ανακοινώνουν ένα σούπερ καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, για παιδιά από 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς), πάντα με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία! Σε ένα υπέροχο beach bar στον Ποταμό Επανωμής – ιδιαίτερα kid – friendly – το Carousel, θα  περάσουν αξέχαστα τα πιτσιρίκια σας, τις καθημερινές του Ιουνίου και του Ιουλίου!

Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα παραλαμβάνονται το πρωί (χωρίς γονείς), από κεντρικά σημεία της πόλης. Όλοι μαζί θα πηγαίνουν στη θάλασσα για παιχνίδι εντός κι εκτός νερού και το μεσημέρι θα επιστρέφουν φαγωμένοι, στεγνοί, και γεμάτοι χαρά – αλλά λίγο κουρασμένοι – στον τόπο παραλαβής. Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ενώ περιλαμβάνει μεταφορά, δημιουργική απασχόληση – ψυχαγωγία – άσκηση και φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Ιχθείς Summer Camp by the Sea | 2016

Καλοκαιρινά παιχνίδια με τις Τέχνες στη Χαρά και Μουσική | 2016

Με το κλείσιμο του σχολείου τα παιδιά θα κολυμπήσουν σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουν λέξεις και συναισθήματα  και θα εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο των τεχνών! Δεκαπέντε μέρες  γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη.

από 15 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου, για παιδιά 4-12 χρονών

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινά παιχνίδια με τις Τέχνες στη Χαρά και Μουσική | 2016

Θερινό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στη Μοντεσσοριανή Αγωγή | 2016

Από 16/6/2016 για παιδιά από 6-12 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικά, ζωγραφική, ρομποτική, κηπουρική, ποδηλασία. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πικ-νικ και να παίξουν στον καταπράσινο, ανθισμένο κήπο του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Θερινό Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στη Μοντεσσοριανή Αγωγή | 2016

Καλοκαίρι στο Κολλέγιο Ανατόλια | 2016

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά αυτό το καλοκαίρι στο Κολλέγιο Ανατόλια. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Young Business Creators» που απευθύνεται σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και αποσκοπεί στην την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και των δεξιοτήτων τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Το τετραήμερο πρόγραμμα (21/6- 24/6) υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki και βασίζεται στη μέθοδο του Jacobson Institute for Youth Entrepreneurship του University of Iowa.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στο Κολλέγιο Ανατόλια | 2016

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει στο NOESIS | 2016

Τα παιδιά μέσα από ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, θα συνεργαστούν με άλλα παιδιά, θα δουλέψουν ομαδικά και θα κάνουν νέους φίλους. Εκπαιδευτικά προγράμματα από ειδικούς, ομαδικά παιχνίδια, προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, μονοήμερη εκδρομή, αναμνηστικό μπλουζάκι και φωτογραφία, γεύματα στο εστιατόριο στο ΝΟΗΣΙΣ, όλα αυτά συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία για κάθε παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Περίοδοι διεξαγωγής: 20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει στο NOESIS | 2016

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στο Άσυλο του Παιδιού | 2016

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του «Ασύλου του Παιδιού», στο 9ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, με πλήρη διατροφή (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) που παρασκευάζεται στην κουζίνα.

1η Περίοδος: 16 Ιουνίου – 1 Ιουλίου  2016 &  2η Περίοδος: 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2016

Για παιδιά  6-12 ετών

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στο Άσυλο του Παιδιού | 2016

Δυτικά

Παραμυθούπολη εν δράσει Summer Workshops | 2016

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η «Παραμυθούπολη» πραγματοποιεί πρόγραμμα πρωινής θερινής απασχόλησης για παιδιά από 6 ως 12 ετών με σκοπό να εμπλουτίσει τον ελεύθερο χρόνο τους και να τα απασχολήσει δημιουργικά κάποιες από τις ημέρες των διακοπών. Φέτος το κάθε εργαστήρι είναι ξεχωριστό και συντονίζεται από γνωστές δημιουργικές ομάδες της πόλης που αποτελούν και σταθερούς συνεργάτες της «Παραμυθούπολης», όπως η «Catwalk» (εργαστήρια μόδας), η «Robotixlab» (εργαστήρια ρομποτικής), το «Archiζω» (εργαστήρια αρχιτεκτονικής) και ο «Γραμματοχυμός» (εργαστήρια γραφιστικής). Τα Summer Workshops 2016 ξεκινούν την Τρίτη 21 Ιουνίου* και θα λειτουργήσουν για 4 εβδομάδες ως την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Παραμυθούπολη εν δράσει Summer Workshops | 2016

Καλοκαίρι εν δράσει στην Ονειροπαγίδα | 2016

Και αυτό το καλοκαίρι για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει το “καλοκαίρι εν δράσει”, απογευματινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παρέα με την “Ονειροπαγίδα”. Στόχος είναι τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από 20 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 6-8μμ, για παιδιά 4-10 ετών

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι εν δράσει στην Ονειροπαγίδα | 2016

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες στο Μικρό Μαέστρο | 2016

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για 9 εβδομάδες ο Μικρός Μαέστρος οργανώνει δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών, όπου σκοπό έχουν να χαλαρώσουν – εκπαιδεύσουν με ότι πιο δημιουργικό και ψυχαγωγικό υπάρχει. Το πρόγραμμα λειτουργεί από τις 16 Ιουνίου και έως τις 09 Σεπτεμβρίου σε δύο εκπαιδευτικές περιόδους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινές Δραστηριότητες στο Μικρό Μαέστρο | 2016

noussummer

Κέντρο

Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας στο ΝΟUS | 2016

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές, tablets και ειδικά λογισμικά κατά την διάρκεια του προγράμματος καθώς και το OSMO σε συνδυασμό με i-pad αλλά και βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας. Tα παιδιά προγραμματίζουν σε Scratch και Kodu. Για μαθητές από Β έως Στ δημοτικού.
Διάρκεια προγράμματος: 8.30 – 4.30. To κυρίως πρόγραμμα διαρκεί από τις 9.30 – 3.30. Τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται στο χώρο μια ώρα πριν και μια ώρα μετά με ατομικές δραστηριότητες.

1η Εβδομάδα 18 -24 Ιουνίου & 2η Εβδομάδα.  27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας στο ΝΟUS | 2016

Καλοκαιρινή απασχόληση στο Μαγικό Αερόστατο | 2016

Μετά από μια γεμάτη σχολική χρονιά έφτασε το καλοκαίρι και το Μαγικό Αερόστατο σας υπόσχεται να είναι πιο δημιουργικό από ποτέ! Κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό και μοναδικό! Η Δημιουργία, η Κίνηση κι η Έκφραση απογειώνονται μέσα σε 8 θεματικές εβδομάδες! Ψυχαγωγικά, βιωματικά, εκπαιδευτικά και άκρως διασκεδαστικά προγράμματα εστιασμένα στην ομαδικότητα αλλά και την ελεύθερη έκφραση της ατομικότητας παιδιών ηλικίας από 6-11 ετών. Ο ιδανικός τρόπος για να συνδυαστούν οι ξεκούραστες διακοπές με τις νέες εμπειρίες και τη μάθηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινή απασχόληση στο Μαγικό Αερόστατο | 2016

Θερινά Πρωινά Τμήματα στο Kristiboni | 2016

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni για πέμπτη χρονιά βρίσκεται κοντά στους μαθητές του και τους εργαζόμενους γονείς που θέλουν να περάσουν ένα διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό καλοκαίρι.Τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με ζωγραφική, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κ.α. σε ένα ξεκούραστο θερινό πρόγραμμα ανεξάρτητο από εκείνα της χειμερινής σεζόν.

από 16 Ιουνίου έως 09 Σεπτεμβρίου 2016 (εκτός Σαββατοκύριακου)

08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, για παιδιά από 5 έως 11 ετών (Μεγάλα νήπια και Δημοτικό)

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Θερινά Πρωινά Τμήματα στο Kristiboni | 2016

Καλοκαιρινά ξυπνήματα στα Παιχνίδια με νότες | 2016

Πρωινή τρίωρη δημιουργική απασχόληση για παιδιά 3 – 8 χρονών το καλοκαίρι! Μουσική, εικαστικά, παραμύθια, αγγλικά, παιχνίδια! Δύο εβδομάδες παιχνιδιού, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν μουσικά όργανα και μουσικούς της πόλης, θα παίξουν με χρώματα, πηλό, κατασκευές, θα τραγουδήσουν και θα έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα, θα χορέψουν, θα τρέξουν, θα παίξουν, θα ονειρευτούν με παραμύθια!

Δευτέρα 20 Ιουνίου – Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινά ξυπνήματα στα Παιχνίδια με νότες | 2016

Θερινή Απασχόληση στη Χ.Α.Ν.Θ. | 2016

Για όλο το καλοκαίρι λειτουργεί στη ΧΑΝΘ η «Θερινή Απασχόληση», ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπου τα παιδιά απολαμβάνουν καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι. Στόχος της ΧΑΝΘ είναι τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα  λειτουργεί από 16 Ιουνίου και έως 9  Σεπτεμβρίου, από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:45 το μεσημέρι (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα). για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Θερινή Απασχόληση στη Χ.Α.Ν.Θ. | 2016

2ο Olympic Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο | 2016

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της μοναδικής Ολυμπιακής εβδομάδας της πόλης, θα αποτελέσουν την καλύτερη προθέρμανση για το Ρίο… και θα ενθουσιάσουν τους μικρούς φίλους! Οι δράσεις Ολυμπιακής παιδείας σκοπό έχουν να φέρουν τους μικρούς φίλους, κοντά  στη θεματική των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στις αρχές του »ευ αγωνίζεσθαι» και του Ολυμπιακού ιδεώδους και να τους ωθήσουν στην ανακάλυψη, μέσα από τη διασκέδαση!

Το Olympic Summer Camp θα διεξαχθεί σε δύο αυτόνομους και συμπληρωματικούς κύκλους, τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, ηλικίας 6-12 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > 2ο Olympic Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο | 2016

«Καλοκαιρινές αποδράσεις» για παιδιά στο Τελλόγλειο | 2016

Σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά θα μετατραπεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016. Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» από τη ζωή στην πόλη, χωρίς να απομακρυνθούν από την καρδιά της, συμμετέχοντας σε μία ξεχωριστή εμπειρία: ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο comics, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > «Καλοκαιρινές αποδράσεις» για παιδιά στο Τελλόγλειο | 2016

Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…Θέατρο | 2016

Από τις 21 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς δημιούργησε για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (ειδικά τμήματα 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών, 10-11 ετών) έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες με συγκεκριμένες δράσεις όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές- εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.  Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…Θέατρο | 2016

irbis summer

Εκτός Πόλης

Surf-windsurf -kite- bike -SuP – Yoga για μικρούς & μεγάλους!

Υπάρχει ένα νησί στο Βόρειο Αιγαίο, που η μικρή λεοπάρδαλη του χιονιού, η Irbis, αγαπά πολύ! Το νησί αυτό είναι η Λήμνος! Εκεί, στο Surf Club Keros, θα ταξιδέψετε μαζί στον κόσμο του kite, του surf, του windsurf, του SuP, του kayak και όταν «πέσει» ο πολυπόθητος αέρας, σ΄άλλες εξίσου συναρπαστικές δραστηριότητες όπως η yoga, η ποδηλασία και το camping! Όλη η εμπειρία είναι διαφορετική, απόλυτα δεμένη με το φυσικό περιβάλλον, το ιδιαίτερο φαγητό και τη διανυκτέρευση σε μια σκηνή safari!

Διαβάστε περισσότερα εδώ > Surf-windsurf -kite- bike -SuP – Yoga για μικρούς & μεγάλους!

Διαβάστε επίσης:  Αφιέρωμα κατασκηνώσεις: Για που το έβαλες αυτό το καλοκαίρι;

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

 • Ιωάννα Σεραφειμίδου

  Ειρήνη καλημέρα, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά ήμασταν διακοπές. Λυπάμαι που δε θα μπορέσω να σε βοηθήσω. Δε γνωρίζω κάποιους χώρους που μπορούν να παρέχουν κάτι τέτοιο και ειδικά δεδεμονένου του γεγονότος πως μένετε πολύ λίγο σε κάθε τόπο. Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι τουλάχιστον για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα να επιλέξετε κάποιους χώρους δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης, όπου μπορεί να μην κάνουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, αλλά σίγουρα θα έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και με διασκεδαστικές δραστηριότητες. Μπορείτε να διαλέξετε κάτι από τη λίστα μας. Ελπίζω να περάσετε πολύ όμορφα!

 • Ειρήνη Τσιανάκα

  Γειά σας,
  Είμαστε 3ης γενιάς Έλληνες στην Αυστραλία. Έχουμε δυό αγόρια, 7 + 9. Ερχόμαστε Ελλάδα για διακοπές και θα θέλαμε τα παιδιά μας να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που θα βελτιώσουν την ελληνική γλώσσα. Μήπως ξέρετε αν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν κάποια προγράμματα;
  Σας δίνω το δικό μας πρόγραμμα ( μήπως και μπορείτε να μας προτείνετε κάτι. Δυστυχώς στα θέρετρα που πάμε δεν τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνάκια.

  22-23 Ιούλιος Αθήνα
  24- 28 Ιούλιος Κατερίνη
  28-31 Ιούλιος Θεσσαλονίκη
  7-13 Αύγουστος μύκονος
  13-17 Αύγουστος Σαντορίνη
  17-24 Αύγουστος Χανιά Κρήτη
  Δεν έχουμε κλήσει για το υπόλοιπο διάστημα.
  Σας παρακαλώ αν μπορείτε να μας βοηθήσετε! Δεν ξέρουμε πού να αποτανθούμε …

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.