Φτιάξε το δικό σου βιβλιοπωλείο με χαρτί! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φτιάξε το δικό σου βιβλιοπωλείο με χαρτί!

bookstore paper

Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλιοπωλείο; Γιατί λένε πολλοί ότι είναι ένας μαγικός κόσμος; Υπάρχει κάποιο μυστικό συστατικό που μας κάνει να το θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν; Μέσα από τη διαδικασία κατασκευής αυτής της τρισδιάστατης κατασκευής γινόμαστε δημιουργοί ενός μικρού χάρτινου βιβλιοπωλείου και χανόμαστε μέσα στα βιβλία και στις σκέψεις μας για αυτά.

Το εργαστήρι αυτής της χάρτινης κατασκευής πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης των BOOKPOINTS στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με τον συντονισμό του Σοφοκλή Αμπατζίδη (Simple Crafts).

Στο παρακάτω video, ο Σοφοκλής Αμπατζίδης, μας δείχνει βήμα βήμα, πως μπορείτε και εσείς να φτιάξετε ένα pop up βιβλιοπωλείο. Αρκεί να κάνετε πρώτα κλικ στην αρχική, ασπρόμαυρη φωτογραφία, να την αποθηκεύσετε και στη συνέχεια να την εκτυπώσετε σε ένα λεπτό Α4 χαρτονάκι. Δείτε αμέσως μετά το video που ακολουθεί. (αν θέλει το παιδί μπορεί να βάψει από πριν το βιβλιοπωλείο!)

bookstore paper2

vivliopoleio

Δείτε το gif της κάρτας

Ακολούθησε τον Σοφοκλή στη σελίδα του στο Facebook για να ενημερώνεσαι για πολλές ακόμα τρισδιάσταστες και ιδιαίτερες κατασκευές με χαρτί!

Τα  βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στα BOOKPOINTS είναι:

Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27)

Νους και γνώση (Νικολάου Πλαστήρα 9, Χαριλάου)

Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία)

Βιβλιο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Καλαμαριά)

Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)

Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 21, Καλαμαριά)

Mind the Book (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος)

Ακολουθήστε τα BOOKPOINTS κάνοντας κλικ εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα των BOOKPOINTS γραφτείτε στο newsletter τους στέλνοντας e-mail στο bookpointsevents@gmail.com

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.