Εξερευνώ τη φύση και αγαπώ τον μικρόκοσμό της – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εξερευνώ τη φύση και αγαπώ τον μικρόκοσμό της

DSC_0094

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Πρωτοείδα αυτά τα εργαλεία εξερεύνησης της φύσης, σε ένα ανήσυχο και πρωτοποριακό σχολείο της πόλης μας, και ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Αγαπάμε τη φύση και την επισκεπτόμαστε με κάθε ευκαιρία και η ιδέα του να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας με διάφορα τηλεσκόπια, μεγεθυντικούς φακούς, και άλλα τέτοια μικροεργαλεία μου φάνηκε συναρπαστική!

Τα αναζήτησα αμέσως και τα βρήκα στην Ανέμη, που φημίζεται για τα ποιοτικά της παιχνίδια, αλλά μπορείτε να τα βρείτε και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα ή και και ηλεκτρονικά εδώ.

DSC_0014

DSC_0021

DSC_0036

DSC_0017

Τα πήραμε μαζί μας στην πρώτη μας ανοιξιάτικη εκδρομή στο αγαπημένο μας χωριό, το Λιβάδι, αλλά τα ωραία πράγματα είναι καλό να τα μοιράζεσαι και έτσι τα κουβαλάμε μαζί μας πάντα στο αυτοκίνητο και δεν τα αποχωριζόμαστε στις εκδρομές μας στη φύση.

Πριν από μερικές εβδομάδες μαζευτήκαμε πολλές οικογένειες και με τη βοήθεια της Kids and Nature παίξαμε παιχνίδια στον χορτιάτη, όπου μυρίσαμε τη φύση, παίξαμε μαζί μικροί και μεγάλοι και γίναμε μια μεγάλη παρέα.

DSC_0002

DSC_0064

DSC_0093

DSC_0015

DSC_0049

DSC_0009

DSC_0039

DSC_0055

Αν και ζούμε μέσα στην πόλη, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να απολαύσουμε τη φύση: στο πάρκο στη γειτονιά μας, στο χωριό μας το Σαββατοκύριακο, σε κάποιον κοντινό προορισμό ή και κάπου πιο μακριά. Οργανώστε ένα πικνικ στη φύση και ανακαλύψτε μικρές ανάσες πρασίνου μέσα και έξω από την πόλη! Γνωρίστε τον μικρόκοσμο της φύσης μαζί με τα παιδιά, που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν!

Αν κάνετε εκδρομές στη φύση, μοιραστείτε μαζί μας τα αγαπημένα σας σημεία μέσω instagram! Θυμηθείτε να προσθέσετε το hashtag #pigolampidesreporter για να τα ανακαλύψουμε και εμείς μαζί σας! Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο Instagram για περισσότερες ιδέες!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.