«Ζεστή Αγκαλιά» : Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

«Ζεστή Αγκαλιά» : Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένα πρόγραμμα της Μέριμνας Παιδιού

Η «Ζεστή αγκαλιά» είναι ένα πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά (2.5 – 4.5 χρονών) με αναπτυξιακές δυσκολίες. Στεγάζεται σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους, λειτουργικούς και ευχάριστους χώρους στον κτίριο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ στην  Εθνικής Αμύνης 17 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το τμήμα, στοχεύει στην παιδαγωγική πλαισίωση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προσφέροντας ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο, παιδαγωγικό και θεραπευτικό πρόγραμμα με ενεργό παρουσία ειδικών της ψυχικής υγείας του παιδιού και παιδαγωγών, στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας παιδιών.
Συγκεκριμένα στόχος είναι η εξατομικευμένη πλαισίωση των παιδιών, η ενίσχυση της ανάπτυξης των, γνωστικών αλλά κυρίως των επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης σε θέματα οργάνωσης της συμπεριφοράς και αυτοεξυπηρέτησης. Επιπλέον στόχος είναι και η σταδιακή ένταξή τους στο περιβάλλον του βρεφονηπιακού σταθμού, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία της ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον.
Βασική αρχή του προγράμματος είναι η συνεργασία με τους γονείς (ατομική συμβουλευτική, ομάδες γονέων) καθώς επίσης και με τους φορείς (σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο) που παρακολουθούν τα παιδιά.
Το πρόγραμμα λειτουργεί σε ημερήσια βάση (από 08:00-13:00) από αρχές  Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Ιουλίου κάθε σχολικής χρονιάς.
Η επαγγελματική ομάδα που στηρίζει το τμήμα αποτελείται από ειδικούς της ψυχικής υγείας του παιδιού. Ο συντονισμός και η επιστημονική εποπτεία γίνεται εθελοντικά από τον καθηγητή της παιδοψυχιατρικής κ. Γρηγόρη Αμπατζόγλου, υπεύθυνο της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Μέριμνα Παιδιού στο 2310 270466

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.