Vovousa Festival 2017 | Πάρτε τα βουνά προσωπικά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Vovousa Festival 2017 | Πάρτε τα βουνά προσωπικά

vovousafestival

28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2017. Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες αυγουστιάτικες παραλίες.

Εγκαίνια Σάββατο 29 Ιουλίου 2017. Διάρκεια εκδηλώσεων 28 Ιουλίου-5 Αυγούστου.Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Βόρειας Πίνδου, από το 2017 εντάσσεται στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων το χωριό Περιβόλι.

Το Φεστιβάλ Βωβούσας, γέμισε το καλλιτεχνικό του οπλοστάσιο με εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ανήσυχους φεστιβαλιστές και σε συνδυασμό με το αφιέρωμα στους αδελφούς Μανάκια και τις πρωινές και βραδινές εκδηλώσεις, δε θα αφήσει το χωριό σε χλωρό κλαρί! Oι επιλογές είναι πολλές:

Η καθιερωμένη πλέον πρωινή γυμναστική με την Τζίνα Αποστολοπούλου, η «ναυαρχίδα» των εργαστηρίων «Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες ιστορίες» του Βασίλη Λουλέ, το μουσικό εργαστήρι Πολυφωνίας με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και την Αλίκη Γκανά, το παιδικό εργαστήριο animation των edu|shorts καθώς και η multimedia Κιβωτός Εικόνων  με εμψυχωτές τους Σάκη Σερέφα, Στράτο Καλαφάτη και Βασίλη Κεχαγιά, η βουνίσια «πρόκληση» των Αμάντα Μιχαλοπούλου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Δημήτρη Κουρούμπαλη και Φρόσως Κορρού που μετατρέπει τους μικρότερους φίλους μας σε ντετέκτιβ,  ή εκείνη που ξυπνά το καλλιτεχνικό τους δαιμόνιο και τους καλεί να μεταμορφώσουν τη μάντρα-σήμα κατατεθέν του χωριού! Η δημιουργικότητα όμως δεν έχει σταματημό: η ομάδα τωνIRAK αναλαμβάνει να ταράξει τις νόρμες του χαρακτικού με τη βοήθεια των μικρών τους φίλων ενώ η Ελίνα Δέτση λύνει το γρίφο του felting!

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

vovousafestival2

Το πλήρες πρόγραμμα των εργαστηρίων μπορείτε να το βρείτε εδώ. Αν έχετε δικό σας όχημα και αναζητείτε συνταξιδιώτες ή αν ψάχνετε το φεστιβαλικό αυτοκίνητο που θα σας φέρει στη Βωβούσα εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο Carpooling.gr .
Ενώ όλες οι πρακτικές πληροφορίες για την πρόσβαση και τη διαμονή σας βρίσκονται εδώ.

Χτισμένη στην κοιλάδα του Αώου, η Βωβούσα είναι ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθμεί περί τους 70 κατοίκους. Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα Βλαχικά) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA 2000.

Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ της Βωβούσας στην επίσημη ιστοσελίδα του ή ρωτήστε μας περισσότερα

Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί είναι (περήφανος) Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ Βωβούσας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μία γιορτή και «συγκατοίκηση» διαφορετική!

(ρωτήστε μας!)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.