Του φτωχού τ’ αρνί – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Του φτωχού τ’ αρνί

Η Πασχαλινή παράσταση «Του φτωχού τ’ αρνί» από τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» σε διαδικτυακή Mετάδοση (On Demand)

 

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει τη νέα Πασχαλινή παράσταση θεάτρου σκιών «Του Φτωχού τ’ αρνί» σε διαδικτυακή μετάδοση (On Demand) από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 μέσω του Viva.gr.

Η παράσταση «Του φτωχού τ’ αρνί» είναι μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών, διασκευή του ομώνυμου πασχαλινού Ζακυνθινού παραμυθιού από τον καραγκιοζοπαίχτη Δομτζίδη Απόστολο!

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Κάθε Λαμπρή ο φτωχός Καραγκιόζης καλείται από κάποιον φίλο του στο Πασχαλινό τραπέζι. Φέτος όμως αλλάζει η τύχη του. Ο Πασάς αποφασίζει να δώσει ένα αρνί στον πιο φτωχό χριστιανό. Ο Καραγκιόζης είναι ο τυχερός. Πώς όμως θα καταφέρει με αυτό το αρνί να βγει από την υποχρέωση και να καλέσει τους φίλους που τον τραπέζωναν όλα αυτά τα χρόνια; Ο Χατζηαβάτης έχει ένα πονηρό σχέδιο για να «βοηθήσει» τον φίλο του. Οι υποψήφιοι συνδαιτυμόνες προσκαλούνται.  Άραγε θα πραγματοποιηθεί το πασχαλινό τραπέζι ή θα τιναχθεί στον αέρα από το σχέδιο του πονηρού Χατζηαβάτη;

Η συνέχεια στο διαδικτυακό πανί…

Λίγα λόγια για τον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τον Απόστολο Δομτζίδη, τη Νατάσα Μιχαηλίδου και τις Βαλεντίνα και Ευθυμία Δομτζίδου. Ο θίασος δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα από το 2013.

Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου, ο Απόστολος Δομτζίδης, είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οι τρεις καλές συμβουλές» (2016) και «οι τρεις βλάκες» (2019) που αποτελούν πρωτότυπες παραστάσεις Καραγκιόζη βασισμένες στα ομώνυμα παραδοσιακά παραμύθια. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού. Έχει βραβευθεί στους 5ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Επίσης, έχει διακριθεί και βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Πανελληνίου Διαγωνισμού Μονόπρακτου).  Από το καλοκαίρι του 2020, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων βρίσκεται μια μεταλλική φιγούρα Καραγκιόζη 3 μέτρων που σχεδίασε ο ίδιος.

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.ά. Τέλος, σε συνεργασία με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τάξεις σχολείων με βιωματικές δράσεις για το θέατρο σκιών. Το Σεπτέμβρη του 2020  ξεκίνησε την έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του θιάσου είναι να φέρει τον Καραγκιόζη στο σήμερα, με τη βοήθεια όλων των τεχνών, σεβόμενος και αναδεικνύοντας την παράδοση του ελληνικού θεάτρου σκιών.

 

www.talesofkaragiozis.gr/

facebook: paramythiakaragiozi

instagram: talesofkaragiozis

Τηλέφωνα : 6976478073,6976491598,2541091973

Χρήσιμες πληροφορίες

Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Τιμή Εισιτηρίου: 6€

Κρατήσεις – Πληροφορίες: Viva.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.