Σεμινάριο – Παρουσίαση εργαστηρίου Ρομποτικής – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σεμινάριο – Παρουσίαση εργαστηρίου Ρομποτικής

Το Casa Del Teatro οργανώνει εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής την Μεγάλη Τρίτη 3/4 για παιδιά και εφήβους. Φιλοσοφία του μαθήματος είναι ο συνδυασμός παιχνιδιού και μάθησης! Στόχος η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η καλλιέργεια της κριτικής και μεθοδικής σκέψης, αλλά και της φαντασίας και η αντιμετώπιση προβλημάτων με δημιουργικές λύσεις!

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Τι σημαίνει διδασκαλία για τα παιδιά; Το να ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση μέσα από το παιχνίδι! Είναι γνωστό ότι τα παιδιά τα συναρπάζουν η τεχνολογία και η ρομποτική! Για πρώτη φορά, λοιπόν, στα παιδιά δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και να σχεδιάσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής και αυτοματισμών, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Προσφέρεται μία άλλη προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να μάθουν, να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους με πρακτικό και διασκεδαστικό τρόπο!

Οι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα και να υλοποιούν projects. Η ενασχόληση με τη Ρομποτική ενέχει δύο ειδών δραστηριότητες: μια κατασκευαστική και μια προγραμματιστική. Ως εργαλεία χρησιμοποιούνται  στις τάξεις μεγάλα νήπια και Α’ δημοτικού το bluebot,  στις Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις του Δημοτικού τo πακέτο  “WE DO 2” της γνωστής δανέζικης εταιρείας συναρμολογούμενων παιχνιδιών LEGO. Στις μεγαλύτερες τάξεις χρησιμοποιούνται τα πακέτα “LEGO MINDSTORMS”.

Το τμήμα Ρομποτικής της σχολής αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης, βασισμένη στην τεχνολογία ρομποτικής και οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με LEGO αποκτούν την ικανότητα:

  • Να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ (Τεχνολογία).
  • Να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μηχανή, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (ρόδες, άξονες, κινητήρες) (Τεχνολογία).
  • Να χρησιμοποιούν κατάλληλο λογισμικό και προγραμματιστικές δομές, για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης) (Πληροφορική).
  • Να γνωρίζουν και να αξιολογούν την προσφορά της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ευημερία του σύγχρονου ανθρώπου.
  • Να εργάζονται σε ομάδες, να υλοποιούν projects και να εναλλάσσουν ρόλους.

 

Επιμέλεια: κ. Βλαδίμηρος Καουσλίδης (Καθηγητής Ρομποτικής κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τα τμήματα: 10 ετών και άνω (16:30 – 18:00) & 5 – 9 ετών (18:00 – 19:30)

Τιμή Γνωριμίας: 5€

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2315531568 – 6977871270 – 6979003869

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

CasaDelTeatro

Θεατρικό Εργαστήρι

Ραιδεστού 12, 40 εκκλησιές δίπλα στις φοιτητικές εστίες, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2315 531568 - 6977871270

Email: casadelteatrogr@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν είναι το 15 και το 16.
Υπάρχει προαύλιος χώρος για φιλοξενία συνοδών και εκδηλώσεων όταν το επιτρέπει ο καιρός
Δεν υπάρχει ιδιόκτητο Parking αλλά είναι πολύ εύκολο στην ευρύτερη περιοχή.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.