Σεμινάριο & 1ο κύπελλο Lacrosse – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σεμινάριο & 1ο κύπελλο Lacrosse

Το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολικούς αγώνες lacrosse (λακρός), ενός εξαιρετικά δημοφιλούς αθλήματος που παίζεται από χιλιάδες αθλητές στις ΗΠΑ. Οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου (AlumniSoccerField) του Κολλεγίου Ανατόλια την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και αρχίζουν στις 10 το πρωί. Στους αγώνες συμμετέχουν το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και το Κολλέγιο Ανατόλια.

Το lacrosse είναι ένα πολύ γρήγορο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα, που έπαιζαν οι Ινδιάνοι για να λύσουν τις διαφορές ανάμεσά τους. Στόχος είναι τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών.

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα έπαιξε και το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα του για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT- American College of Thessaloniki, που ανέλαβε την οργάνωση αγώνων και την επιμόρφωση των γυμναστών. Από τις αρχές του 2017 και με τη συνεργασία της Greece Lacrosse Association ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την οργάνωση του αθλήματος σε σχολικό επίπεδο, ενώ την ίδια χρονιά διοργανώθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Lacrosse (FIL), το 1ο σεμινάριο lacrosse.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, από τις 10 πμ. έως τη 1 μ.μ. το ACT διοργανώνει ανοιχτό και δωρεάν προπονητικό σεμινάριο για προπονητές, αθλητές και φίλους του αθλήματος.

Στο σεμινάριο θα διδάξει η StephySamaras, προπονήτρια lacrosse στις ΗΠΑ.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ανοιχτό και Δωρεάν Προπονητικό Σεμινάριο Lacrosse

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ώρα: 10.00 – 13.00

Χώρος Διεξαγωγής: Κολλέγιο Ανατόλια (Γήπεδο Ποδοσφαίρου)

Σε περίπτωση βροχής, το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ACT.

Για περισσότερες πληροφορίες:: 2310 398 228, 6937 338357 ( Στεπάν Παρτεμιάν)

 

1ο Κύπελλο Lacrosse

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ώρα: 10.00 – 13.00

Χώρος Διεξαγωγής: Κολλέγιο Ανατόλια (Γήπεδο Ποδοσφαίρου)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.