Πρόγραμμα #zeroplastic   – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πρόγραμμα #zeroplastic  

Εκδήλωση για μαθητές σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες

Προσκαλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου, 10.00 – 14.00, με σκοπό να παίξουν και να μάθουν διασκεδάζοντας σχετικά με το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά. Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση παιδιών κάθε ηλικίας για το ζήτημα μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές. Επιπλέον στόχος αποτελεί η διάδοση του σχετικού ενημερωτικού υλικού για μαθητές που έχει δημιουργήσει η iSea στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic, το οποίο διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στον χώρο του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιούνται παράλληλες δραστηριότητες και κατασκευές για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά με στόχο την κατανόηση του ζητήματος της ρύπανσης από μαθητές και την προώθηση ορθών πρακτικών στην καθημερινότητα όλων, αλλά και τη μαθητική ζωή συγκεκριμένα. Επιπλέον, θα πραγματοποιείται η παρουσίαση του σχετικού ενημερωτικού υλικού σε εκπαιδευτικούς και ενδιαφερόμενους, ώστε να αξιοποιηθεί από τους ίδιους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες #zeroplastic, που χρηματοδοτείται από την OceanCare.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 10.00 – 14.00

Για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Γρηγορίου Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, 54453, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 913047

Email: paidikomouseio@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.