Η πόλη στο ύψος των ματιών των παιδιών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η πόλη στο ύψος των ματιών των παιδιών

THE CITY AT EYE LEVEL

Εργαστήριο Αναγνώρισης του Δημόσιου Χώρου και Συμμετοχικού Σχεδιασμού για Παιδιά 0-5 και τους Γονείς τους

Η διεθνής πλατφόρμα The City at Eye Level, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Η Πόλη στο Ύψος των Ματιών των Παιδιών” διοργανώνει το Σάββατο, 10/02, στις 10.00 π.μ. στο Πάρκο Μηνά Πατρικίου (Πάρκο Κρήτης) στη Θεσσαλονίκη, εργαστήριο αναγνώρισης του δημόσιου χώρου της γειτονιάς και συμμετοχικού σχεδιασμού για παιδιά ηλικίας 0-5 ετών και τους ενήλικες συνοδούς τους.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η πιλοτική εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας συμμετοχικού σχεδιασμού, που στοχεύει στην εξοικείωση του παιδιού και του γονέα/συνοδού του με τις διαδικασίες αναγνώρισης, συν-σχεδιασμού και συναπόφασης για ζητήματα που αφορούν το δημόσιο και ανοιχτό χώρο, και τη γειτονιά.

Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ανεξάρτητα στη γειτονιά και θα χρησιμοποιήσουν παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες προκειμένου να αναγνωρίσουν και να αναλύσουν τα στοιχεία του δημόσιου χώρου με βιωματικό τρόπο. Στη συνέχεια, σε ομάδες θα συζητήσουν τις παρατηρήσεις τους, θα ανταλλάξουν εντυπώσεις, καθώς και θα καταγράψουν τις προτάσεις τους για το πως θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη γειτονιά και το δημόσιο χώρο της με επίκεντρο το παιδί. Τέλος, θα συζητήσουν για το πως βιώσαν τη συμμετοχική διαδικασία, αν άλλαξε κάτι στον τρόπο που βλέπουν πλέον το δημόσιο χώρο και τη γειτονιά τους, και αν θα τους ενδιέφερε να συμμετέχουν στο μέλλον σε αντίστοιχες διαδικασίες.

Συντονίστρια  έργου: Βίβιαν Δούμπα, Πολεοδόμος-Χωροτάκτης Μηχανικός, MSc Αστική Γεωγραφία

Περισσότερες πληροφορίες: thecityateyelevel.com  || bernardvanleer.org/urban95-challenge/

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/567222196948729/

 

Το έργο “Η Πόλη στο Ύψος των Ματιών των Παιδιών” (2017 – 2018) υλοποιείται από τη διεθνή πλατφόρμα The City at Eye Level και το Ολλανδικό πολεοδομικό γραφείο STIPO, ενώ υποστηρίζεται από το ίδρυμα Bernard van Leer Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος Urban95 Challenge.

Το εργαστήριο “Η Πόλη στο Ύψος των Ματιών των Παιδιών” στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζεται από την Κ.Ε.ΔΗ.Θ..

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 10.00 π.μ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς και συνοδούς βρεφών και παιδιών ηλικίας 0 – 5 ετών, καθώς και εγκυμονούσες μητέρες.

* Για λόγους οργάνωσης, οι γονείς/συνοδοί που επιθυμούν να συμμετέχουν με τα παιδιά τους παρακαλούνται να στείλουν ένα email με το όνομα τους και την ηλικία των παιδιών που θα συμμετέχουν, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο vivian.doumpa@stipo.nl.

Είσοδος Ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: Πάρκο Μηνά Πατρικίου (Πάρκο Κρήτης)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.