Περίπατος Βιβλίου 2022 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Περίπατος Βιβλίου 2022

Το Σάββατο 7 Μαΐου , ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2022» περνά και από τη Βέροια

 

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου) διοργανώνει τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου, στις 7 Μαΐου, που από φέτος εκτείνεται και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά με μια πρωτότυπη εκδήλωση που διοργανώνει η πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We Need Books και απευθύνεται στους μικρούς φίλους του βιβλίου. Ο αθηναϊκός Περίπατος περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας της Αττικής, συνολικά 39 σημεία της πόλης, και ολοκληρώνεται τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και το Ξυλόκαστρο διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στην οδό Έλλης 8

08.00 – 15.00 μόνο με ραντεβού στο τηλ. 2331024494

Ξενάγηση στις ξεχωριστές συλλογές, στο υπαίθριο αναγνωστήριο, το στούντιο ηχογράφησης, το χώρο έμπνευσης, το maker space με τους 3d printers και όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, το ενυδρείο, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τους ανθρώπους.

Ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους οι Βιβλιοθήκες είναι υπέροχες

 

Βιβλιοπωλείο «Εξώφυλλο», στην οδό Διονυσίου Σολωμού 3

Ώρα: 11.00

Η βεροιώτισσα συγγραφέας Σοφία Τσιάμη θα αποκαλύψει μέσα από μία διαδραστική ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Η καλύτερη μαμά απ’ όλες! Το μεγάλο μυστικό». Πάρτε το καφεδάκι σας και πηγαίνετε στον πεζόδρομο να απολαύσετε.

 

Βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου», Μ. Μπότσαρη 45

Ώρα: 11.30

Συντροφιά με τους συγγραφείς Νίκο Αγαθαγγελίδη, Βάλια Μπαμπέτσα και Στέφανο Αλεξιάδη, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, γίνονται όλοι μια μεγάλη παρέα και γιορτάζουν μαζί τη μέρα του Βιβλίου.

 

 

http://www.libver.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ώρα: 8.00 – 15.00

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.