Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης: Παραμύθια, οι γέφυρες που μας ενώνουν – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης: Παραμύθια, οι γέφυρες που μας ενώνουν

20 Μαρτίου 2024 – Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Η Action Art γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης” σε συνεργασία με το Bαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Τρεις αφηγήτριες από την Ελλάδα, την Αρμενία, τη Ρωσία αφηγούνται:

  • Ροδάνθη Δημητρέση
  • Cristina Hakobian
  • Cocherga Ξένια

 

Ημέρες γιορτής για μικρούς και μεγάλους. Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι μια αφορμή να συνδεθούμε με την καρδιά μας, τη συλλογική μνήμη, την ιστορία της ανθρωπότητας, τη σοφία της ανθρώπινης ύπαρξης, επικοινωνώντας με τον αρχαιότερο τρόπο επικοινωνίας, την αφήγηση, τα παραμύθια που ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς ανά τους αιώνες.

 

Ιστορική αναδρομή

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης έχει τις ρίζες της σε μια εθνική ημέρα αφήγησης που δημιουργήθηκε στη Σουηδία, γύρω στο 1991-1992. Τα επόμενα χρόνια η προσπάθεια ήταν υποτονική, αλλά λάτρεις της αφηγήσεις συνέχιζαν να συγκεντρώνονται και να  αφηγούνται. Το 1997, στο Περθ της  Δυτικής Αυστραλίας οργανώθηκε ο εορτασμός που είχε διάρκεια πέντε εβδομάδες και η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Το σκανδιναβικό δίκτυο Ratatatosk γύρω στο 2001 άρχισε διαδικτυακές αφηγήσεις. Τελικά το 2003 εξαπλώθηκε από τη Σουηδία στη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα στον Καναδά και σε άλλες χώρες, στη Νότια  Αμερική και σταδιακά σε όλες τις ηπείρους. Σήμερα, η εκδήλωση είναι διεθνώς γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τρίτη 19 Μαρτίου στις 9.00 π.μ. – για μαθητές σχολείων

Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18.30 – Κεντρική εκδήλωση

Eίσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο 231 331 8700

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Πνευματικό Κέντρο

Βαφόπουλου 3, 546 46, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 424132

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.