Οι Νεραϊδοπαρμένοι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι Νεραϊδοπαρμένοι

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» φιλοξενεί το «Μελωμύθι» με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη ( τραγούδι- λαούτο) σε μία καλοκαιρινή μουσικοαφηγηματική παράσταση την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 19:30 στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Υπόθεση έργου

Τι γίνεται όταν ένα μουσικός συναντάει μια νεράιδα;… Και όποιος  της κλέψει το μαντήλι, τι θ’απογίνει; Μυστικά πολλά, κρυμμένα μέσα σε παραμύθια και τραγούδια θα σας πούμε…ελάτε μαζί να μαγευτούμε και στο χορό της νεράιδας όλοι να πιαστούμε! Ένα μελωμύθι με άρωμα Κρήτης πλουμισμένο με τους ήχους  της λύρας, του λαούτου και του ακορντεόν!

Λίγα λόγια για το “Μελομύθι”

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και  το Παραμύθι, αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι. Δυο συστατικά, δυο μουσικά όργανα, ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο  των παραμυθιών , των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας. Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός. Η ομάδα «μελωμύθι» ταξιδεύει σε σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους.

Κατάλληλο για κάθε μεγάλο ή μικρό παιδί  που αγαπάει τα παραμύθια.

Λίγα λόγια για το “Χορωδείο”

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» λειτουργεί από το 2008 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς σε έναν ευχάριστο και φιλικό χώρο 240τ.μ. Η πρωταρχική σκέψη ήταν o συνδυασμός της μουσικής με τον χορό, δύο έννοιες αλληλένδετες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο χορός δεν υφίσταται χωρίς μουσική και η μουσική ενσαρκώνεται με τον χορό. Έμπειροι και γεμάτοι όρεξη για διδασκαλία δάσκαλοι αναλαμβάνουν να μεταδώσουν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες την μαγεία αυτών των δύο τεχνών. Το όραμα και η φιλοσοφία της σχολής αποδεικνύονται εμπράκτως με τις μοναδικές στο είδος τους παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ώρα: 19.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 2310 480890

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Χορωδείο

Σχολή Μουσικής και Χορού

Ανδρέα Παπανδρέου 48Β, Άγιος Ιωάννης, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 480890

Email: info@horodio.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Διαθέτει προαύλιο χώρο

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.