Το Μήλο της Έριδος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Μήλο της Έριδος

Η πρώτη εκδήλωση του εργαστηρίου θεάτρου «Ο Κύκλος της Μελπομένης» για τη νέα χρονιά αφορά σε έναν από τους πιο γνωστούς μύθους της αρχαιότητας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών!

Πώς μπορεί να πάνε τα πράγματα στραβά σε μια ωραία γιορτή;  Μα, φυσικά, αν μπλεχτεί σε αυτήν η θεά του τσακωμού και της ζήλιας, η Έριδα! Η Έριδα έχει αδυναμία στο να τους κάνει όλους άνω-κάτω. Ο γάμος του Πηλέα και της Θέτιδας θα μετατραπεί σε έναν διαγωνισμό… καλλιστείων, όπου οι καλεσμένες θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη διεκδικούν ένα χρυσό μήλο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην «καλλίστη», στην ομορφότερη! Ο Πάρης καλείται να αποφασίσει ποια από όλες τις θεές το αξίζει περισσότερο. Θα κάνει, άραγε, την σωστή επιλογή;

Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση και εξελίσσεται σε μια διαδραστική παράσταση.Η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα, μέσα από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, δραματοποιημένη αφήγηση και πολύ χορό, καλούν τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην ιστορία, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να έρθουν σε επαφή με την ελληνική μυθολογία. Η εκδήλωση έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά στον ιδιαίτερο μύθο και μέσω αυτού να τα ωθήσει στο να εκφραστούν, να μάθουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αφήγηση: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός
Εμψύχωση: Αννέτα Κορτσαρίδου, ηθοποιός
Εικονογράφηση – Γραφιστικός σχεδιασμός: Αφρούλα Μπερέα
Επικοινωνία: Νίκος Γρυλλάκης

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ώρα: 19.00 – 21.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310 860004

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.