«Μια Κυριακή στη Μονή Λαζαριστών» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

«Μια Κυριακή στη Μονή Λαζαριστών»

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, από τις 11:00 ως τις 20:00 οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης σας περιμένουν στη Μονή Λαζαριστών για να περάσετε μαζί μια όμορφη Κυριακή γεμάτη γνώση, ζωγραφική, κατασκευές, διαδραστικά παιχνίδια και πολλή πολλή μουσική.

  • Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού… άνοιξαν τις πόρτες τους στο ελεύθερο παιχνίδι. Προσπάθησαν να ανακαλύψουν μόνα τους τη χρήση των υλικών και πειραματίστηκαν με τις δυνατότητες που τους προσφέρουν, εξερεύνησαν τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές και επεξεργάστηκαν ήχους. Μετά την «αισθητηριακή τους εξερεύνηση» είναι έτοιμα να σας παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους (11.00-18.00)
  • Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου επέλεξαν τα θέματα που θέλουν να εξερευνήσουν. Οι εκπαιδευτικοί κατέγραψαν τις γνώσεις τους στα αντίστοιχα θέματα και δημιούργησαν ιστογράμματα με το «τι ξέρουν;» και στη συνέχεια με το «τι θέλουν να μάθουν;» γι’ αυτά. Οι μαθητές κάθε τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες 4-5 ατόμων, διερεύνησαν το επιλεγμένο θέμα, το παρουσίασαν στην ομάδα αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, θα έχετε τη δυνατότητα να το χαρείτε την ημέρα αυτή! (11.00-18.00)

  • Παράλληλα στον 1ο όροφο του συγκροτήματος της Μονής Λαζαριστών θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου μας με θέμα «Loving Vincent: Πολύχρωμη επικοινωνία, όνειρο και πραγματικότητα μέσα από τις φλόγες του Vincent Van Gogh και τις πινελιές της παιδικής μας ψυχής». (11.00-20.00)
  • Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι καθηγητές του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης θα μας χαρίσουν κομμάτια εμπνευσμένα από τα συγκεκριμένα εικαστικά έργα, σημαντικό δείγμα της άμεσης, αρμονικής και άρρηκτης σχέσης των δύο ειδών τέχνης, της μουσικής και της ζωγραφικής. (12.30-13.30)
  • Οι μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης στον εξωτερικό χώρο εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών  θα ερμηνεύσουν  ευχάριστες μελωδίες από την κλασική, κινηματογραφική και σύγχρονη μουσική. (18:00-20:00)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μονή Λαζαριστών ΚΘΒΕ

Κολοκοτρώνη 25-27, 54630, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2315 200200

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.