Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού

Ένα μουσικό παραμύθι, μια συναυλία με έργα του Νίκου Σκαλκώτα για παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, για να απολαύσουν το παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χάρη Ηλιάδη και με αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και να χαρούν, μέσα από τα μουσικά έργα, τη βιντεοπροβολή, την αφήγηση και τις συμμετοχικές στιγμές, το μουσικό αυτό παραμύθι.

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του εμβληματικού συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 – 1949), ενώ στο συναυλιακό μέρος κυριαρχούν τα μοναδικά έργα του, οι περίφημοι Ελληνικοί Χοροί.
Με τα συναρπαστικά μουσικά έργα του Σκαλκώτα και άλλων μεγάλων κλασικών συνθετών να αγγίζουν τις καρδιές όλων, η συναυλία απευθύνεται τόσο σε παιδιά όλων των ηλικιών, όσο και σε ενήλικες που επιθυμούν να ζήσουν τη μαγεία της κλασικής μουσικής και να ανακαλύψουν μια νέα σκοπιά του παραμυθιού.

Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς φίλους και τους μεγαλύτερους θεατές της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα: 12.00

Ώρα προσέλευσης κοινού: 11.30

Διάρκεια συναυλίας: 50 λεπτά

για παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Άνετον

Παρασκευόπουλου 42, 54640, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 869869

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.