Οι μέλισσες της Ευρώπης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι μέλισσες της Ευρώπης

Διαδικτυακό πολυγλωσσικό εργαστήρι για παιδιά

 

Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι 20.000 διαφορετικών ειδών μελισσών. Μέλισσες κοινωνικές που ζουν σε κυψέλες αλλά και μέλισσες που ζουν μοναχικές ζωές μέσα σε τρύπες και εσοχές, μέλισσες μπλε και χνουδωτές, όλες τους διαφορετικές! Τι γλώσσες «μιλάνε» άραγε όλες αυτές οι διαφορετικές μέλισσες και πως συνεννοούνται μεταξύ τους;

Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε κάποιες από τις μέλισσες του κόσμου, θα μάθουμε τί τις κάνει ξεχωριστές αλλά και τί τις ενώνει. Θα “ακούσουμε” τις διαφορετικές “γλώσσες” που μιλάνε ανά τον κόσμο, θα ανακαλύψουμε τις καθημερινές τους συνήθειες και θα μάθουμε πως τις αποκαλούν οι άνθρωποι σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Έπειτα, θα χωριστούμε σε ομάδες και θα ψάξουμε να βρούμε λέξεις από διαφορετικές Ευρωπαϊκές γλώσσες που όμως είναι όλες σχετικές με την ζωή των μελισσών και την βιοποικιλότητα. Στο τέλος θα φτιάξουμε και θα ζωγραφίσουμε την δική μας μοναδική Ευρωπαϊκή μέλισσα!

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη αφετηρία αλλά και την βάση για να μιλήσουμε και να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και βιοποικιλότητα της ηπείρου. Τα διαφορετικά είδη μελισσών που ζουν στην Ευρώπη θα γίνουν η αφορμή για να μιλήσουμε για τις διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμούς αλλά και οικοσυστήματα που συμβιώνουν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το εργαστήρι σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ομάδα του The Bee Camp* και διεξάγεται δωρεάν σε δύο εναλλακτικές ημερομηνίες κατόπιν έγκαιρης υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης από τους κηδεμόνες τους.

 

Το The Bee Camp αποτελεί την πρώτη Οργάνωση στην Ελλάδα με στόχο την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας. Συγκροτείται από μία διεπιστημονική ομάδα έξι γυναικών (καλλιτεχνών, ανθρωπολόγων, εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών επιστημόνων) που είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι σχετίζονται με τη φύση, μέσα από το παράδειγμα των μελισσών. Φέρνοντας τους κατοίκους της πόλης πιο κοντά στο περιβάλλον, η ομάδα επενδύει σε ένα πιο βιώσιμο και ενεργό αστικό μέλλον με όραμα τους έναν κόσμο που ο άνθρωπος ζει σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα! Μέσω εργαστηρίων, εκπαιδευτικών δράσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης το The Bee Camp στοχεύει στο να εμπνεύσει  σεβασμό για τη φύση για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:

Πέμπτη, 23/9, ώρα 18:00 – 19:00

Σάββατο, 25/9, ώρα 17:00 – 18:00

Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται ατομικά μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων, επιλέγοντας/κάνοντας κλικ στην ημερομηνία της προτίμησής σας.

Ηλικίες συμμετεχόντων: Ε’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα ανά εργαστήρι

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom (η πρόσκληση με τον σύνδεσμο συμμετοχής αποστέλλεται προσωπικά κατόπιν

εγγραφής)

Γλώσσα: Ελληνικά
Τιμή: δωρεάν

Περισσότερες Πληροφορίες
 +30 2310889613

 

Σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας γλωσσών / Διάβασε περισσότερα εδώ (22.09. – 25.09.2021 )

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Goethe-Institut Thessaloniki

Γερμανικό Ινστιτούτο

Βασιλίσσης 'Ολγας 66, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 889610

Email: info-thessaloniki@goethe.de

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.